maanantai 24. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 24


                                                             Näiden sydänten myötä


         Toivotan kaikille lukijoilleni Oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Vuotta 2008!


              


              


                            


                            

sunnuntai 23. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 23


                              


Tänään luukusta paljastuu kaunis antiikkipöytä. Ostin sen ihan itselleni joululahjaksi ystäväni antiikkimaailmasta. Se on tamminen jugend pöytä. Pöydän koko on 50x50 cm, mutta kun nostaa nuo roikkuvat kolmiot ylös, siitä tulee 70x70 kokoinen. Nostamalla yhden kolmion, kaksi tai kolme, saa pöydöstä aina eri muotoisen ja kokoisen. Olen aivan ihastunut tuohon pöytään! Näin sen jo kuukausi sitten ekan kerran ja sen jälkeen se on pyörinyt päässäni koko ajan. Nyt olen sitten onnellinen pöydän omistaja!

lauantai 22. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 22


                 


                     Pienelle tytölle pieniä patalappuja ja tietenkin mökin mallisia!


Lappuset on tehty niin, että niitä voisi oikeastikin käyttää eli välissä on vanu, jonka toinen puoli on teflonpinnoitteinen. Nyt on laudoitus tehty ihan koneella aikaa säästääkseni, mutta kukat on käsin puuvillalangoilla. Ne on ehkä muliinilankoja tai semmoisia hieman kiiltäviä ristipistolankoja, en oikein tunne niitä, kun ristipistot eivät ole astuneet elämääni.


 

perjantai 21. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 21


Hui kauhistus! Tänään luukusta on lennähtänyt sohvallemme kesäinen sorsa.


                              


Kyseessä on Ukolle tekemäni joululahja. Ohje on kotoisin samaisesta Suuresta Käsityölehdestä kuin piparipatakinnaskin. En jaksanut lukea työohjeita, vaan kasasin sen miten parhaaksi näin. Eläinkuosisia kankaita eikä tekosäämisköitä ollut saatavilla minun varastoista ja teinkin niistä kankaista mitkä sopivimmiksi katsoin. Sitä paitsi Ukko pitää enemmän kukallisista sorsista kuin lehmäkuvioisista. Linnun pää on paksua froteeta ja nokka sekä pyrstö vohvelikangasta joiden väliin laitoin punaista ensteksiä. Se tekee niistä vahvemmat, ei mene hampaat heti läpi. Täytteenä on kangassilppua ja vanua. Ai niin, nokan sisällä on vanuun käärittynä kulkunen! Hieman jouluisaa tunnelmaa tuomaan.

torstai 20. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 20


                     


Suurikäsityö-lehdessä olevan mallin mukaan tein patakintaan odottamaan piparien paistotalkoita. Nopea työ toteuttaa ja kaikki tarvikkeetkin löytyi kotoa. Nyöriin piti vain tehdä pieni harmittava jatkopala, kuvassa jääkin juuri tuon pikku possun alle. Yleensä olen leiponut piparit jo aijat sitten, mutta nyt tyttären pyynnöstä leivomme ne vasta kun hän kotiutuu eli lauantaina. Ihan hyvä niin, silloin on varmaa, että pipareita on jäljellä vielä jouluaattonakin! niin, siis tytär haluaa syödä myös taikinaa, siksi tuo toivomus, että "mamma sopiiko, että leivotaan vasta sitten kun olen tullut kotiin". No sopii tietenkin, kahdestaan se on hauskenpaakin ja on kaksi vahtimassa, ettei kaikki pala.

keskiviikko 19. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 19


 Voin mainiosti laittaa kalenteriin joitain joululahjoiksi meneviä juttuja. Nämä tossut saa äitini. Pesukonehuovutetut easy-langasta neulotut tohvellit ovat saaneet hieman piristystä neulahuovuttelusta. Käytin siihen Huopanen-lankaa, koska siitä oli helppo tehdä tuommoista nauhakoristetta.


                    


                    

tiistai 18. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 18


Tänään tekee ensiesiintymisensä uunituore hiirineiti. En ole vielä keksinyt hänelle nimeä, mutta keksi sinä!


                              


Hiiri on ommeltu valkaisemattomasta puuvillasta ja täytteenä sitä semmoista pientä pallerovanua. Vaatteet tein tilkkutyökankaista, Silmät ja nenä on tehty muutamalla pistolla puuvillalangalla.


                             


                               "Ooh, lähden tästä hommiin!"


                            


                             "Pitkä maatka, vetää ihan takakenoon."


                           


                            "Olen joulunajan ovikoriste ja yritän saada meille tulevat


                            ihmiset iloiselle tuulelle. ; )"


Tämä neiti on nyt sitten virallisin juhlamenoin ristitty Hilda Rosalinaksi. Kiitos nimiehdotuksista, Valmaa en voi käyttää, kun tunsin ennen yhden Valma-nimisen naisen ja hänenstä olevat muistot eivät millään sovi tähän hiirulaiseen!

maanantai 17. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 17


Onneksi annoin itselleni luvan laittaa tähän joulukalenteriin kuvia muustakin kuin käsitöistä. Meinaan nyt ei ole mitään valmista, joten mukaan pääsevät jouluiset enkelit. Olen ostanut nämä söpöliinit Vanhan ylioppilastalon joulumyyjäisistä joskus ja yhden kerralaan. Niitä pitäisi olla kolme, mutta yksi on lentänyt jonnekin.


                                  


Enkelit ovat tehty paperimassasta, hiukset narusta ja siivet sulista. Sädekehät ovat rautalankaa. Minusta ne ovat liikuttavan näköisiä. 

sunnuntai 16. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 16


                  


Tänään, kun päivitys tulee näin myöhään, voikin laittaa näytille iltatee mukeja. Kuva on surkea, taitaa akut olla heikossa kunnossa, kuten minäkin rankan työpäivän jälkeen.

lauantai 15. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 15


                                    


Tämän päivän "luukusta" tuli jouluinen näppipyyhe. Tein näitä enemmänkin, mutta yhteiskuva on niin huono, että laitan sen kun saan otettua uuden kuvan. Näissä uusissa näppiksissä frotee on paksunpaa kuin aiemmissa versioissa. Puuvillakankaat ovat varastojen kätköistä. Ne on ostettu sillä mielellä, että jos joskus tarvitsee ja nyt tarvittiin.


Iltatäydennystä kuviin, eli tässä koko tusina.


                     


                              

perjantai 14. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 14


Kymmenen päivää enää ja on jo aatto! Missä on lumet? Minä tarvitsen hieman lunta, jotta pääsisi joulufiiliksiin! Hm. ja tämä työhuone pitäisi siivota kaikista kankaista ja langoista ennen kuin tytär saapuu. Muuten hän saa slaagin, tämähän on hänen entinen huone ja nyt minun käytössä muuttunut käsityökamariksi.


Tämän päivän luukusta kurkistaa eläimiä, niissä on hieman väriäkin.


                   


Kissa, kettu ja koiranpentu sulassa sovussa. Kaikki ovat nauttineet kilon jyviä ja sillä he pärjäävät loppuelämänsä. Takkina kaikilla pellavaa. Kissan naaman kuviot tehty käsin puuvillalangalla, ketun koneella ja pennun neulahuovuttamalla.

torstai 13. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 13


Nyt, kun en voi tietää päivän säätä vielä, uskotaan auringon paistavan ja näin ollen voin taas laittaa jotain harmaata...


                    


eli lapaset. En ole lapasia tehnytkään vuosikausiin ja nämä olen virkannut. Langan ostin messuilta, sieltä laamojen ja alpakoiden vierestä. Langan nimi on La Alpaca kaksinkertaisena, koukku oli no 5 ja ohjeen sain lankojen mukaan. Lankaa meni vajaa 100 g. Nuo valkoiset koristelangat ovat ihan omasta päästä ja ne on teetee-alpakkaa. Sisäpuolelta lapaset on harjattu, joten ne on hyvin, hyvin pehmeät.

keskiviikko 12. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 12


Näin aurinkoisena päivänä on oikein esitellä harmahtavaa villasukkaa! Harmaana päivänä se saisi kaiken tuntumaan vielä harmaanmalta.


                     


Lankana on se jokin, missä on jojobaa ja aloeveraa. Mukava lanka neuloa, pehmoisen tuntuista käsille ja tietenkin myöhemmin myös jaloille.

tiistai 11. joulukuuta 2007

joulukalenteri, 11


Vaihdoin tämän sivupohjan hieman ajankohtaan sopivammaksi ja aloitan joulukalenterin pidon. Jokaiselle päivälle minun pitää nyt tästä päivästä lähtien laittaa jokin kuva jostain käsityöstä. Jos minulla ei kertakaikkiaan ole mitään uutta valmista, olen pitkällisten neuvottelujen jälkeen antanut itselleni luvan laittaa kuvan jostain mieleisestä jouluun liittyvästä esineestä. Ja pieni tarina kuvan alle josta selviää mistä on kysymys. Siis aloitetaan!


                    


Niiltä kädentaidonmessuilta ostin teetee-alpakkalankaa ja mukaan tuli ohje rannekkeista joissa ristiin meneviä silmukoita. Kuten tavallista, en onnistunut ohjeen mukaan saamaan lainkaan samannäköistä jälkeä kuin messuilla näkemäni ranneke oli. Purin sotkun pois ja tein miten parhaaksi näin ja tämmöiset syntyivät. Täytyy sanoa suoraan, että neulominen oli yhtä tuskaa, silmukat putoilivat ja katosivat ties minne ja apupuikkokin katosi muutaman kerran. Kidutuksesta huolimatta tai juuri sen vuoksi rannekkeet ovat mieluisat, ihanan pehmeät ja kauniit.


Minulta on ompelukoneen parsintapaininjalka kadonnut. Raivostuttaa, kun tarvitsisin sitä juuri nyt. Luulen, että se on tahallaan mennyt jonnekin piiloon, kun on kuullut huhuja siitä, että saatan ostaa uuden koneen ja vanha menisi kaikkine osineen vaihdossa. Ehkä se ei halua muuttaa meiltä mihinkään, on kai kiintynyt tuohon koneen pieneen tarvikelaatikkoon, jossa se on lähes koko ikänsä saanut makoilla rauhassa. En millään jaksa alkaa etsimään mokomaa kapinetta, etenkään, kun mies sanoi, että on ehkä nähnyt sen jossain oudossa paikassa. Kuvittelin, että täällä työhuoneessahan se ilman muuta on. Onko joltain muulta kadonnut tuo samainen kapine ja mistähän se sitten löytyi? Niillä saattaa olla taipumus mennä tiettyihin paikkoihin, jotka ovat minulle täysin hämärän peitossa. En ymmärrä niiden elämää ollenkaan.

maanantai 3. joulukuuta 2007

marraskuun tekele


Omituisten Marraskuun aiheena oli jännittävästi kangasmanipulaatio. Jos olisin varustettu ennakkoluulottomuudella, kokeilunhalulla ja ties millä muulla erityistaidolla, olisi tuosta aiheesta saanut vaikka mitä aikaiseksi. En saanut itseäni piiskatuksi mihinkään villiin kokeiluun, vaan ihan perinteistä hömppää toteutin. Kankaana pellava leikattuna noin 5 sentin neliöiksi, toisella puolen tukeva vanu ja vapaata tikkausta koneella. Tästä saattaa joskus tulla laukku, mutta koska, se on arvailujen varassa. Tikkauslanka on hienon näköistä liukuvärjättyä, liukasta ja kiiltävää.