tiistai 31. toukokuuta 2011

kuinka tässä kävikin taas näin!


Varmaan vuosi sitten ostin joltain kirpparilta huonekalukangasmallipaloja. (Oho-tulipa aika pitkä sana.) No ne on ollut hautautuneena tuonne ties minne laatikon pohjalle ja nyt kun ne tuli käteen, päätin, että ainakin osasta teen jotain. Ja minullahan se "jotain" tuntuu aina olevan pussukka. Kolmeen kankaaseen löytyi sopivan väriset vetskarit varastoista.



Kankaat olivat niin pieniä palasia, ettei edes kiinnipitorenksua saanut. Sen sijaan vetoketjut olivat pitkiä, joten niistä jäi hyvät pätkät joista tein nuo renksut. Koska kangas on aika tomakkaa, en laittanut mitään vanuja väliin, pelkkä vuori riittää.



Tänään tuli Tilkkutarhasta tilaamani kankaat. Otan ne viikonlopuksi mökkisaareen pyöriteltäväksi. Eihän minulla siellä sähköttömässä majassa ole ompelukoneilumahdollisuutta, mutta jos jokin idea pullahtaisi paremmin mieleen, kun on kankaat nähtävänä. En nyt ehtinyt niitä kuvata, kun laukku on jo pakattu. Huomena lähdemme heti töiden jälkeen. Kaikille oikein helteistä Helatorstaita ja kesäistä viikonloppua!

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

tosi tarpeeseen


Pienen ompelukipinän sain selatessani uutta Tilkkulehteä ja Fat Quarteria. Jälkimmäisestä löysin jotain sellaista, jota oikeasti tarvitsen eli koiran kakkapusseille pussukan. Yhdellä kertaa niitä valmistui kaksi, ihan hyvä juttu. Yleensä, kun lähden Ukko-koiran kanssa ulos, laitan pari pussia taskuun. Vaatteita vaihdellessa niitä pusseja kertyy vähän kaikkiin taskuihin ja pesuunmenotarkastuksessa niitä sitten löytyy ihan jokaisesta taskusta, koska eihän niitä aina tarvita edes yhtä, mutta varmuudeksi niitä tulee sullottua taskut täyteen. Vaan eipä enää. Esittelin näitä uutuuksia Ukolle, mutta ei se oikein tajunnut niistä mitään, mutta  tarkasti maun.



Ei vaikuttanut kovin iloistuneelta. Ehkä hän tajusi,ettei ne olleet mitään leikkikaluja.


Molemmat kankaat taitavat olla Tilkkutarhasta. Sattui onnekseni löytymään juuri kaksi noita lukkoja, muuten tämäkin innostuksen poikanen olisi hiipunut. Pussukoissa on vuori ja välissä ohut vanu.



Täytynee mennä vaakatasoon parantamaan flunssaa ja samalla jatkaa lehtien lukemista. Eiköhän niistä löydy lisää inspiroivia juttuja tai ainakin voi mielikuvitella tekevänsä vaikka mitä!

maanantai 23. toukokuuta 2011

heräilen keväthorteesta


Pääsipä tässä vierähtämään pitkä aika ilman uutta päivitystä. Syy on varsin selkeä; en ole tehnyt käsitöitä ja täämähän on käsityöblogi. Pienen pussukan pöllökankaasta sain aikaan, kun oikein pinnistelin!



Mökillä tuli viikonloppu vietettyä ja ihmeteltyä kaiken kasvamista. Tuli siinä hankittua kunnon flunssa, sain ehkä lahjaksi mieheltäni. Hän on jo toista viikkoa pärskinyt ja yskinyt, joten liityi seuraan.


Jouluhyasintti oli jo hieman riutuneessa tilassa.



Narsissit ja muut kevään keltaiset kukkijat loistivat kilpaa auringon kanssa.



Satoa ehkä tulossa? Ruohosipulia jo leikkasin, mutta epäilyttää nuo herukkapensaan kukinnot. Ei ole moneen vuoteen tuon kummoisempaan vaiheeseen marjat tulleet. Vaan eipä se haittaa, naapurilla on hyvin satoisat pensaat!



Ihan luvan kanssa olen siellä naapurin pensaissa pyörinyt, he kun eivät itse tykkää viinimarjoista ollenkaan.


 

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

voittaja koukussa


Sain tuossa viimeviikolla meilin Keppihepalta, että olin yksi voittajista hänen bogin synttäriarvonnassa! Posti toi nopesti palkinnon ja jo kirjekuori oli aivan upea.



Kuoresta paljastui pikkuinen kortti ja ihastuttava Ompelijan ensiapupakkaus! Sen sisällä oli neula, hakaneula, nuppiksia, ja mustaa ja valkoista lankaa. Hauska ja tarpeellinen pakkaus. Ja tietenkin se ihana pussukka.



Kangas on kaunista ja tukevaa Marimekkoa. Tiesin heti, mihin käyttöön tämä tulee. Keppiheppa oli ommellut pussukan sisään nauhan, jossa on metallirengas. Lisäsin renkaaseen kaksi erillistä pätkää metalliketjua. Toiseen laitoin auton avaimen ja toiseen kodin avaimet. Ne mahtuvat hyvin pussukan sisälle, kun avaimet on taskussa tai laukussa.



Noin miljoona kiitosta Keppihepalle!


Itse en ole ommellut mitään, paitsi kahta tuolinpäällystysjuttua, joista en edes halua puhua mitään. Sen sijaan olen ihan koukussa kuntoiluun. Joka aamu Ukko-koiran kanssa lenkkeillessä minun on ihan pakko poiketa tuohon läheiselle urheilukentälle hieman käsivoimailemaan.



Ja iltalenkin jälkeen otan kickbiken ja lähden potkimaan! Rakastan tuota vauhtia, kun saa viilettää niin lujaa kuin jaksaa potkia.



Ja kaikki kävelylenkit kuljen Avian kengillä. Joko näillä iToneilla tai sitten iShapeilla. Ihan uskomaton juttu, miten kengät voi vaikuttaa niin paljon kävelyn tehokkuuteen.



Tänään kävin tyttären luona Tampereella. Mennessä poikkesin Iittalassa ja sehän on niin ihana paikka, että viihtyisin vaikka koko päivän. Kävin Soilin käsityötarvikkeita myyvässä liikkeessä ja ilman näitä kolmea kangaspalaa en voinut lähteä. Eli lienee pakko jotain pikkuhiljaa tehdäkin. Pöllökangas houkutti sympaattisuudellaan ja kun meillä on ne keskustan huuhkajat. Vihreää kangasta tarvitaan aina ja koirakankaassa oli muutamia varsin iloisia tyyppejä. Ihan hyvät perustelut, eikö vain?



Tässä samalla tätä kirjoittaessani olen katsonut ja jännännyt Suomi-Slovakia matsia ja Suomi voitti! Nyt soi Maamme-laulu. Hyvä Suomi!


Toivotan Hyvää Äitienpäivää tämän tyttäreltä saamasta ruususta ottamani kuvan kera.


 



PS. Syyringillä on jälleen näyttely. Tällä kerralla Helsingissä Paavalin kirkolla toukokuun 25. päivään asti. Näyttely on auki ma-to klo 11-15 ja seurakunnan tapahtumien yhteydessä.