sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sekakuoro Naamaiset valloittaa

Olin illansuussa kävelyllä ja näin jotain vilahtavan puun taakse. Luulin ensin, että siellä oli lapsia vaklaamassa, mutta eipä ollutkaan. Ihan oli rajun näköisiä aikuisia miehiä. 

Jatkoin matkaani. Kiertelin siellä ja täällä. Välillä istuin penkillä syömässä eväitäni. Kuljettuani jo hyvän matkaa kotiin päin, kuulin laulua. Ääni voimistui ja yhden mutkan takaa edessäni olikin ryhmä miehiä, jotka lauloivat. Jäin kuuntelemaan koska biisi kuulosti hyvältä.  

Aiemmin metsässä vilahtaneet jermutkin olivat kuorossa mukana. Kun kuoro alkoi laulaa Eppu Normaallin biisiä Urheiluhullu, hyppäsi raitapipoinen viiksivallu muiden eteen ja alkoi vetkuttaa itseään kuin joku hiivatin kiiltomato. Kappaleen kohdassa
 "Silloin minäkin päätin pakaroistani näistä
Tehdä niin isot että silmät putoilevat naisten päistä" 
kundi vallan riehaantui, vaikutti ihan joltain Hunkisilta. Oli siinäkin katselemista kerrakseen

 Kyseessä oli sekakuoro Naamaiset.He harjoittelivat uutta ohjelmistoa, jonka esittävät Vappuna Tähtitornin mäen alla. Kannattaa mennä kuuntelemaan (ja katselemaan), kyllä tässä oikein loistavasta kuorosta on kyse. Huomasin kuorossa olevan vanhan tutun, Reino Hakusen. Hän on kuulemma kuoron johtaja. Kyselin hieman noista kahdesta aiemmin näkemästäni tyypistä tarkemmin, koska he olivat  jotenkin eri kaliperia kuin muut. Noin niin kuin ulkonäöllisesti.


Hakunen kertoi, että kaverit olivat vaan tulleet idän suunnasta ja sanoneet osaavansa laulaa. Ennen  näitä kaverieta kuoro oli ollut mieskuoro, mutta nykyään sekakuoro. En kehdannut kysyä, onko kuoron asiat sekaisin vai onko uudet veikot sekakäyttäjiä.

Terveiset Lontoosta!


Sain postia Mailta ja Kirsi-Katinkalta Lontoosta. Neidot ovat viettäneet siellä lomaa shoppaillen ja kierrellen nähtävyyksiä katselemassa. Tämähän on molemmille ensimmäinen ulkomaan reissu ja aika pitkä sellainen.


Harrodsin tavarataloa olivat yrittäneet tyhjentää. Nämä pimut on niin hulluina uusiin vaatteisiin, että ei kukaan ole. Molemmat olivat ostaneet uudet matakalaukut, kun entisiin ei enää mahtunut.

Suloiset neitoset olivat hurmanneet yhden jos toisenkin herran. 


Pyysivät laittamaan kovasti terveisiä kaikille! 



lauantai 13. huhtikuuta 2013

Hyvät perät

Uusi tilkkuileva ystäväni Raita on tehnyt aivan ihania peittoja, laukkuja, rannekoruja ja ties mitä kaikkea. Ihastuin myös hänen tekemiin avaimenperiin. Omiin kokeiluihini tein kukkaset hieman eri tavalla kuin Raita. Laiskuuttani.
 

 
 
Ensin tein jojo-kukalliset perät. Jotenkin ne näytti mitalleilta. Hieman se näyttäminen laantui, kun koristelin niitä. Sitten löysin keraamisen kukkasen ja kiinnitin sen nauhaan siimalla ja kannallisella napilla. Siiman langanpäät solmin ja pujottelin piiloon. Solmuun laitoin vielä tipan liimaa. Oranssi kukkanen syntyi roskakopassa pyörineestä vetoketjun pätkästä. Näitä on hauska tehdä! Oikeasti minun pitää tehdä Salmelle palkinto, eikä kevätkukkasia.
 
Meillä oli Syyringin kiltailta torstaina ja teemana kankaanvaihto. Piti viedä kevät- ja joulukankaita. Kevätkankaita, jotka miellän nyt keltakukkaisiksi kankaiksi en löytänyt mistään. Tiedän, että jossain minulla jotain semmoista on. Joulukankaita löysin pieniä palasia. En oikeastaan pidä joulukankaista lainkaan. En yhtään. Etenkään sellaisista, joissa on jotain pukkeja ja ties mitä kamalaa. Onneksi pääsin niistä eroon. Mutta kuitenkin kotiin tuli mukana kaksi uutta joulukangasta. Ne on kauniita kuin mitkä. Näytän ne joskus tai niistä tehdyn tuotteen. Jos semmoinen syntyy.
 

Maatuskat maailmalla

\(^_^)/
 
Sain PappaRatsialta kuvaviestin, jossa Mai näyttää katselevan lähteviä lentoja. Hänenhän pitäisi olla Kirsi-Katinkan kanssa sen pingviinin kuumailmapallolla matkalla maailman ympäri! Ehkä saan tähän myöhemmin lisäselvitystä.
 
 
Voi näitä villejä tyttöjä!

 




lauantai 6. huhtikuuta 2013

näin nämä meni

Miss Maatuska-kisan palkinnot ovat perillä. Laitoin niihin liittyen pienen arvauskisan pystyyn ja se on nyt päättynyt. Paljastan ensin kuka minkäkin pussukan sai.
 

Ompeluaiheisen pussukan lähetin Raitalle. Jokaisen pussukan sisällä oli pieni muisto tästä Maatuskakisasta. Korttina kaikille voittajille oli Kajsa Wikmanin kortti.
 
 
Pöllö-kankaisen pussukan sai Päivi.
 
 
Ja Sude oli kissaihmisenä oikea henkilö saamaan kissamaisen pussukan.
 
 
Nämä minimaatuskat ovat avainkoteloita. Suden maatuska on ihan posketon tyyppi, vaikka siltä puuttuuvat punaiset posket. Se tuskin haittaa mitään.
 
Täysin oikein arvasi kolme kommentoijaa, kuka minkin palkinnon saa. Onnettarena toiminut tytär valitsi lappusen, jossa luki Salme. Hänellä ei taida olla blogia, mutta laitapa Salme osoitetietosi ja lempivärisi minulle osoitteeseen marletekee @ gmail.com (ilman välejä).
 
Miss Maatuskaksi valittu Lilja on hieman lepäillyt kisan jälkeen ja nyt häntä on viety vähän joka suuntaan. Lilja ei ole ehtinyt raportoida tekemisistään, mutta odototellaan rauhassa. Toisen perintöprinsessan tittelin jakaneet Kirsi-Katinka ja Mai pakkasivat laukkunsa ja lähtivät matkalleen. Odottelen ensiviikolla saavani heiltä jotain viestiä. Kolmas perintöprinsessa Isabella matkusti maaseudulle tekemään pr-keikkaa. Lehdistön ihannetyttö Jenna-Jasmin on nähty kaupungilla milloin minkäkin seurueen mukana. Hän on laittanut pikaisesti laadittuja epämääräisiä tekstareita tyyliin "tuuri". Nyt en tiedä onko hän mennyt Tuuriin vai kävikö hänelle hyvä tuuri jossain asiassa. Toisaalta, Jenna-Jasmin on hyvin sukkela ja varsin notkea tyttö, joten epäilen hänen lähteneen kyläkaupoille.
 
Mukavaa viikonloppua kaikille ja kiitokset kommenteistanne!
 
 



tiistai 2. huhtikuuta 2013

palkinnot matkaan

Vihdoin sain missikisan palkinnot matkaan. Minä vein ne postiin ja toivottavasti posti vie ne perille. Kaikille on "same but different" palkinnot. Päällinen, vuori ja välissä ohut tukihuopa. Yllimmän tikkaus vapaalla ja kaksi muuta koneen omalla lainetikkauksella. Kokoja en muistanut mittailla, mutta eiköhän ne ole tota mun peruskokoa eli noin 12 x 18 cm ja pohja ehkä 4 cm.
 
 
Joku saa tämän ompelija-kankaisen pussukan.
 
 
Jonkun toisen paketista paljastuu pöllö-kankainen pussukka.
 
 
Kolmas pussukka on kissa-kankaasta kuninkaallisen hiiren kera.
 
Tähän voikin virittää pienen arvausleikin. Yritä arvat kenelle menee mikäkin pussukka. Palkinnon saajathan ovat Sude, Päivi ja Raita. Oikein arvanneiden kesken arvon taas jonkun palkinnon. Arvailla voi perjantaihin asti. Lauantaina paljastetaan kuka, mitä, missä ja milloin.