torstai 31. toukokuuta 2007

solmut valmiit ja uuttakin tekeillä


Eka salomoninsolmuilla tehty työ on valmis! Tämmöinen huivi siitä tuli; pituutta 165 cm, leveys 35 cm ja paino 90 g.


             


Saatan laittaa siihen vielä hapsut. Ehkä laitan, ehkä en. Juu, laitan.


Uusi työ on vireillä ja siitäkin tulee joku huivi. Ohje kuvioon löytyi Novitan Virkkauslangan vyötteen sisältä ja siitä langasta sitä teen.


            


Ensimmäisen ja toisen palan yhteenliittäminen ei ihan täysin onnistunut. Yläkulmat ovat erillään, mutta yhdistän ne sitten, kun siihen tulee lisää paloja. Epäselvässä lähikuvassa näkyy malli paremmin.


           


Ei näytä ihan pyöreältä tuo kukkanen, mutta ei haittaa. Sitten se varmaan kaunistuu, kun sen katsaa ja pingottaa.

keskiviikko 30. toukokuuta 2007

salomonin solmuja


Heips vaan! Olen oppinut tekemään salomonin solmuja! Veneily solmut, kuten siansorkat ja muut, hallitsen hyvin, mutta salomoninsolmuja en ole aiemmin ymmärtänyt. Löysin tieni Tiitsan blogiin ja siellähän oli hienot opetukset kuvineen päivineen. Kiitokset Tiitsalle. Täytyihän sitä joku harjoitustyö heti aloittaa. Lankakorista löytyi five stars fusion lankaa ja siitä aloin virkkailemaan suorakaidehuivia. Joskus haluan tehdä pontzon, mutta vähän myöhemmin. Voikohan salomoninsolmuilla tehdä ohuesta langasta suorakaidehuivin? Tarkoitan vaikka tavallista puuvillaista kotiväkeä tai jotain vastaavaa. Sisko tarvitsisi semmoisen huivin, jota käytetään tavallaan käsivarsien peittona. Hänen kotimaassaan ei naisten sovi esitellä käsivarsiaan ja koska paikka on kuuma, huivi olisi "hihat" edustustilaisuuksissa. Muutenhan voi pitää ohuita hihapaitoja tai jakkuja.


            


Tällainen huivi on tulossa. Mökillä virkkailin sitä vapaavirkkausjuttua. Lauantaina sisällä kuunnellen vesisadetta ja sunnuntaina auringossa istuskellen. Päättelin myös aika kasan takapuolen langoista. Työn jätin mökille, se saa olla siellä kunnes on valmis, tai ainakin melkein valmis.

keskiviikko 23. toukokuuta 2007

väreistä ja ajasta


Huomasin tuossa äskettäin, että jostain kumman syystä olen nyt kiintynyt tiettyihin väreihin. Katselin tuota vapaavirkkausjuttuani ja sen vieressä oli isäpuolen tuleva synttärilahja eli toukokuun tekele nro 2 ja kas kummaa, molemmissa töissä on pääasiassa samoja värejä! Taatusti ei ole ollut tietoinen valinta, vaan sattumaa tai intuition johdattamana olen noita värejä käyttänyt molempiin töihin. Katsokaa nyt itse, molemmissa on keltaisen, ruskean, tummanpunaisen ja turkoosin eri sävyjä!


                


Nyt olen pakannut viikonloppua varten langat ja koukun, jotta voin sitten mökillä istuskella siinä valtavassa auringon paisteessa ja virkkailla lintujen laulua kuunnellen. Välillä siemaisen kylmää valkkaria ja sen siivittämänä syntyy varmaan aikamoisia kuvioita peitteeseen tai mikä siitä nyt sitten ikinä tuleekaan. Lähdemme jo huomenna illalla.


Mietin noiden värien lisäksi tänään, että tämä toukokuu on mennyt ihan tajuttoman nopeasti. Jotenkin tuntuu, että viime vuonna oli toukokuuta paljon enemmän. Ainakin parin viikon verran. Ensi viikolla alkaa jo kesäkuu. Minusta se on ihan sietämätöntä. Ottiko joku osan toukokuusta pois ja miksi? Vai johtuuko ajan nopea kuluminen ikääntymistestä? Että itsestäni on tullut niin hidas, etten kuukauden aikana saa tehdyksi samaa kuin ennen. Voihan se olla niinkin. Nuorempana päivät tuntui pitkiltä kuin nälkävuosi, mutta nykyisin heti aamukahvin jälkeen on lounasaika ja sitten kohta iltakahvit.


            


Nämä sukat sentään olen saanut valmiiksi. Lanka on ties mitä, aika ohkaista.Se on kotoisin sieltä Fashion Forumin ystävämyynnistä. Samassa pussissa oli kaksi kerää tätä tuntematonta ja yksi kerä jotain yhtä tuntematonta valkeaa, mutta paksumpaa lankaa. Puolet tästä raitalagasta jäi käyttämättä, toistaiseksi.


Minun pitäisi nyt loihtia itselleni huikea inspiraatio ja kirjoittaa meidän mökkiläisten lehteen juttu. Vaikealta tuntuu. Aiheenkin olen joutunut vaihtamaan kuvien puutteen vuoksi. Alun perin piti olla tarinaa viime kesänä tekemästäni ulkotiksipöydästä, mutta en nyt löytänyt siitä yhtään kuvaa, pahus. Edellis vuotena tein jutun rakentamastani vessasta. Eli puutöitä kesäisin. Ehkä kirjoitan kesän bilesitä; juhannusjuhlat, naamiaiset, elojuhlat ja pullobileet tuli vietettyä. Saatoi niitä olla muitakin juhlia, mutta nämä oli isoimmat ja kaikille saarelaisille avoimet.


Sainkin tuohon edellisen postauksen kommentteihin tietoa Möhönasulta kivien sammaloittamisesta. Piimää tai jougurttia. Ukko juo joka päivä piimää, joten taidan vohkia häneltä sitä. Vaikka voi käydä niin, että Ukko menee ja nuolee sen kiven, mihin minä sitä piimää laitan.


Kävin tänään ostamassa kaikenmaailman kesäkukkia, joita istuttelen kivoihin paikkoihin. Minulla on semmoinen palju, jossa oli viime vuonna neilikkaa, mutta nyt ostin siihen jotain ihan muuta kukkaa. En edes tiedä mitä.


           


Tältä se näytti vuosi sitten, saa nähdä miltä tänä kesänä.

tiistai 22. toukokuuta 2007

viikonlopun vietosta


 Taas vierähti viikonloppu mökkeillessä. Nyt oli jo osa tulppaaneista auennut. Ne on kivoja tyyppejä, kun auringossa aukeilevat ja illan tullen sulkeutuvat. Kurkistin oikein sinne sisällekin ja nappasin kuvan. 


                     Kävin heittämässä talviturkin, vaikka hankalaa se oli ilman laituria. Siitä ei nyt sitten mitään kuvaa ole, mutta keto-orvokkeja oli niin valtavasti, että niitä piti kuvata, joten olkaa hyvä:


             


Käsitöitä ei tullut mökillä tehtyä, kun virkkuut unohtui kotiin. Sen sijaan raivattiin pari päivää kuolleita vattu- ym pusikoita. En ole mikään hortonoomi, mutta ainakin on paremman näköistä, kun ei ole semmoisia pystyssä törröttäviä ruskeita keppejä joka puolella. Jalat on naarmuilla, mutta ei haittaa. Oli meinaan shortsipäivät! 


Saarta kierrellessä löysin tämmöisen söpön penkin. Ei ole siinä tainnut pahemmin istuskelijoita ollut. Minusta se on kaunis, omalla tavallaan.


               


Luin kerran jostain jonkinlaista ohjeistusta, miten saisi esim kiven sammaloitumaan. Harmi vaan, en muista mitä ihmettä siihen kivelle piti laittaa, ehkä jotain nestettä. Ehkä ei.


Torstaina olin siellä koiranpennun hakumatkalla. Varsin söpö pentu, cotton toulear, tai sinne päin. Siitä tulee isonakin pieni. 


                   


 Tässä kasvattaja pesee Taavin ennen luovutusta. Rauhallisesti hän otti ekan pesukerran. Paluumatkalla se ryökäle oksensi minun puhtaille farkuille, kuten pennuilla tuntuu olevan tapana ekalla autoajelulla tehdä.

torstai 17. toukokuuta 2007

Hennille sukkia


Eilen sain aikaiseksi kaksi paria sukkia! No joo, on ne aika pieniä, mutta söpöjä. Tein ne mökkinaapureiden Henni-vauvalle, jotta vanhemmat voivat tuoda Hennin saareen varpaat lämpöisinä.


            


Sukat on eri kokoisia, kun en oikein tiedä neidin jalan mittaa, mutta jos on kovin kylmää, niin voi laittaa molemmat sukat päällekkäin.


Laitanpa kuvan yhdestä meikkilaukusta ja muutamista kolikkopusseista. Tyttö lähti Barcelonaan ja otti mukaansa muutaman pussin, jotka kuvasta puuttuvat. Kyllä niille käyttöä on, vaikka joku saattaa ihmetellä mihin minä noita pusseja niin paljon tarvitsen. Ja tuommoisia pieniä juttuja on niin kiva tehdä.


            


Ukot, siis kaksi- ja nelijalkainen ovat mökillä, mutta minä jäin kotiin. Huomenna lähden jonnekin Salon suunnalle hakemaan koiranpentua. En itselleni, vaan avustajaksi. Eihän pikkuista pentua voi yksinään pistää takapenkille istumaan. Kyllä hänellä täytyy olla avustaja, jotta osaa olla autossa oikein. Minä menen mökille sitten huomisen penturetken jälkeen.


Käväisin tuolla "köyhien stokkalla" eli Helsingin Metalli ja Rauta Oy:ssä. Hieman ostin tilkkutyökankaita ja sitten tein löydön! Parikymmentä rullaa ompelulankaa neljällä eurolla! Pakkohan semmoinen pussi oli ostaa. Nyt kun olen innostunut noihin tilkkutöihin joita sitten konetikkaan suit-sait tavallisella langalla, on syytä omistaa paljon erivärisiä rullia. Olis niin paljon tekemistä, mutta harmittaa kun aina tulee yö, siis vähän väliä, ja täytyy nukkua. Mökille taidan ottaa lankoja ja virkkuukoukun, ehkä saan muutaman palasen siihen vapaavirkkaustyöhön. Tosin minulla ei ole harmainta aavistusta mikä siitä tulee. Tuskin niin isoa, että voisi sen alla lämmitellä, ehkä semmoinen shaalin korvike viileitä kesäiltoja varten. Tiedä häntä, kunhan kuvittelen vaan. Ehkä nuken peitto, mutta kenelle? No nyt tulikin mieleen semmoinen jonkun viisaan ihmisen lausahdus, että "ei se päämäärä ole tärkeintä, vaan itse matka" tai jotain sen suuntaista. Ja sitä voi soveltaa aika moniin minun aloittamiin töihin, etenkin tähän virkkaukseen. Eli ei se valmis työ ole tärkein, vaan se tekeminen! Näin se on ja se onkin hyvä ja viisas ajatus. Kas kummaa, tähän aikaan alkaa syntyä ajatuksia, taidanpa kirjoittaa oikein kirjan! Ja pah! Lopetus nyyt, paitsi ensin heitetään kuva niistä lankarullista. Heleätä Helatorstaita kaikille muille ja sinulle tietenkin!


          

torstai 10. toukokuuta 2007

toukokuun tekele nro 2


Innostuksen vallassa tein toisenkin työn OOK:n toukokuun tekeleisiin. Tämä on samanlainen kuin nro 1, mutta niin oli tarkoituskin. Ensin meinasin antaa tämänkin äidille synttärilahjaksi, mutta isäpuolella on synttärit ennen äitiä, niin hän saakoon tämän. Sitten voivat kahvipöydässä käyttää samanlaisia pöytätabletteja. Äidille laitoin eilen iltapäivällä paketissa tekele nro 1 menemään äitienpäivälahjaksi ja hän olikin sen jo tänään saanut! Nopeaa tuo postin kulku, toisinaan.


                   


 

keskiviikko 9. toukokuuta 2007

toukokuun tekele nro 1


OOK:n toukokuun tekeleen aiheen, lahja kesäjuhliin, päätti Kaisuliina. Kävin maanantaina kirjastossa ja lainasin sieltä Lise Bernene´n Kauneimmat Tilkkutyöt-kirjan. Sain sitä selaillessa inspiksen siitä mitä teen äidille lahjaksi ja toteutin sen saman tien unohtaen kaiken muun. On kiva työskennellä hirveän innon vallassa. Aloitin eilen illalla ja sain sen äskettäin valmiiksi. Työ ei ole suoraan kirjasta kopsattu, mutta sieltä sain mm. idean käyttää keltaista väriä reilusti. Eli tämä on pöytätabletti tai voihan sen laittaa seinällekin. Tilkkuilin pitkästä aikaa. Välissä on ohut vanu ja tausta sekä vuori ohutta puuvillaa. Kukat on siksakattu ja tikkaukset vapaata koneella hurruttelua. Innostuin tästä niin, että teen useamman. Äiti saa tämän äitienpäivälahjaksi ja toisen teen heinäkuuksi synttärilahjaksi. Ei kai vaan suunnitelmat ole nyt liian isot?, kyselen tässä itseltäni.


            


Kooltaan työ on 43 x 32. Tässä vielä lähempää kuvaa kukista.


           


Kukat on tikkailtu ennen vanun kiinnittämistä. Silleen ne tulee enemmän esiin, vai mitä?

tiistai 8. toukokuuta 2007

Esikko on saanut palkintonsa


Esikko on saanut tasalukubongauksen palkintonsa, joten voin tässä julkaista mitä hänelle lähetin.


                    


Eli meikkipussi, kolikkokukkaro ja pari pötkylää suklaatia. Ehkä ei ollut vaikea arvata, mitä hänelle laitoin viimeaikaisten töiden perusteella. Täytyy tunnustaa, että olen tehnyt noita pikkukukkaroita aika pinon, mutta laitan kuvan joskus toiste. Niin ei tule joka päivitykseen ihan samaa. Sen sijaan laitetaan tähän nyt yksi lähes kymmenen vuotta sitten tekemäni tilkkupeite. Se on mökillä ja otin siitä nyt kuvan, kun se niin kivasti raikastumassa.


                 


 

mökillä


Viikonloppu vierähti mökillä tuulisissa tunnelmissa. Ei paljoa puut vielä viheriöineet, mutta angervopensas oli jo saanut pienet lehdet.


                    


Angervo siis lymyilee puiden takana ja nämä kaverit ovat oikealla pitkä ja laiha Heikki sekä puiden välissä nököttävä Hollo. Saman nimiset tyypit on Hollolaan saavuttaessa, muistaakseni. Heikillä on vielä hiuksia jäljellä, mutta talvi on tehnyt Hollosta kaljun. Täytynee korjata asia joskus.


                      


Heikin päässä on semmoinen puinen kippo, johon voi laittaa pähkinöitä linnuille. Heikki, kuten muutkin pölkyt on merestä löytyneitä. Varmaan kuuluneet johonkin laituriin, joskus.


Löysin mökiltä vuoden 54 pornolehden! Oli aivan kesy verrattuna vaikkapa tämän päivän Hymyyn, joka ei sentään markkinoi itseään miestenlehtenä. Iso Kallessa oli mielenkiintoisia juttuja, kuten tarina siitä, miten suurella innolla kaikki tanssivat aivan huumaantuneina mamboa Yhdysvalloissa. Sitten oli juttu cancanin tanssijoista, liftauskertomus Suomesta Saksaan ilman passia ja paljon muuta. Mitään sellaista etteikö lapset voisi sitä lehteä lukea, ei ollut.


                    


Tämmöisiä kansikuvia on nykyään ihan perhelehdissäkin. Lehti oli aikanaan maksanut 90 markkaa. Niin, lämmitettiinhän siellä saaressa saunakin. Meillä on semmoinen yleinen sauna, jossa on erikseen naisten ja miesten vuorot. Koko saaressa ei ollut kuin kaksi naista ja vain minä kävin saunassa. Uimaan en päässyt, kun laituri ei ole vielä meressä. Ehkä sitä ei laitetakaan, vaan hankitaan uusi. Ja kuka tietää koska. Minusta on ihana mennä saunasta mereen, vaikka vesi onkin jääkylmää. Siitä tulee semmoinen kevyt fiilis sen jälkeen. Saunaranta on niin kivinen ja louhikkoinen ettei siitä oikein pääse kävellen veteen.

torstai 3. toukokuuta 2007

sain postiaaaaa tänääään!


Mieletön telepatia Millamin kanssa! Tai sitten hän vaan jollain noitamaisella taidolla tiesi mitä minä tarvitsin. Olen käynyt hänen sivuillaan vakoilemassa semmoista pyykkipoikapussukkaa, koska tarvitsen sellaisen. Vanha on ihan kamala plösöpussi. Kun tulin töistä kotiin, keittiön pöydällä odotti paketti. Sieltä paljastui OOK:n maaliskuu vaihtaritekele Millamilta ja mikä se olikaan! Pyykkipoikapussukka, juuri sen mallinen kuin olin haaveillutkin ja kaunis kortti sekä pyykkipoika. Kangas on ihanaa aurinkoista Finlaysonin vanhaa verhokangasta, näin sanoo Millam kortissa. Koristeeksi hän on tehnyt kukkasen samasta kankaasta tuohon keskelle, sen oranssin. Olen todella iloinen, tuhannet kiitokset Millam!


                      


                                     Eikös olekin upea?

ja voittaja on...


Esikko! Hän oli osunut paikalle kävijänä 1002. Joku oli missannut tonnin tai ei muuten vaan viitsinyt kommentoida, joten tuo Esikon luku oli kaikkein lähinnä tonnia. Palkintoa olen kovasti miettinyt ja osittain se onkin valmiina. Yritän saada sen perjantaina viimeistään postiin. Esikolla ei ole vielä omaa blogia, joten laitan kuvan palkinnosta omaan tänne, kunhan voittaja on sen saanut.