sunnuntai 15. syyskuuta 2024

kolmas kerta toden sanoo!

 Elokuussa pidimme yhden tilkkuryhmän kanssa mukavan ompeluviikonlopun Vääksyssä. Minulla on tilkkuilussa ollut melko hyvä tauko, mutta nyt innostuin värkkäämään pussukoita useamman kappaleen verran.



Olen säilönyt näitä ihania Fassetin kankaanpalasia jo useamman vuoden. Nyt pistin elämän risaiseksi ja kankaanloput palasiksi! Tästä piti tulla pussukka, jossa on vetoketjun alapuolella tukiraudat. Ei tullut, kun pussukasta tuli liian pieni eikä tukiraudat mahtuneet niille tarkoitettuun uraan. Vaikka olin kovin tarkasti mitannut! Kaikenlaista voi tapahtua.


Heksagon pussukasta tein alun alkaen ihan tavallisen mallisen. Nämä heksat on ommeltu koneella puolikkaista heksoista. 


Lopultakin sain mittaukset osumaan sen verran hyvin, että sain tukiraudat paikoilleen! Hieman jouduin "säätämään" (=purkamaan ja ompelemaan uusiksi), mutta mahtuivat juuri ja juuri paikoilleen.


Harjoitus tekee mestarin! Ei nyt ihan mestarityötä syntynyt, vaikka tukiraudat hulahtivat kolmanteen pussukkaan paikoilleen näppärästi.


Minun pussuikoihin tulee aina vaalea vuori! Sen verran olen sisältä mustista laukuista ja pussukoista tavaroita kaivellut, että jos asialle voi jotain tehdä, niin tehdään!


Kuvasta näkee, miten kivan suuri suuaukko näillä tukirautapussukoilla on! Ja suuaukko pysyy auki, kun vetoketju on avattu kokonaan.


Muutenkin tukirautapussukat näyttävät ryhdikkiltä. Tuntuu hieman siltä näin viikon sairastettua, että kaipaisin itsellenikin jonkinlaiset tukiraudat.


Ja koko jengi koossa. Mikä on sinun suosikki?
Ompeluhuoneessa on huiskin haiskin uuden peiton aloitus.
Inspiraation sain Saijan Kesäpeitosta. Ehkä tästä tulee kevätpeitto. 



Hyvää alkavaa viikkoa!

maanantai 2. syyskuuta 2024

Iloiset sukat


Tarhakäenkaalilla purkkivärjättyä 7-veikkaa. Keittovärjäyksellä tuli voimakkaampi väri, mutta kyllä tämäkin paikkansa jostain sukanvarresta löytää. 


Minulla on aika paljon eri värejä Nallelankaa ja halusin tehdä värikkäät sukat.



Ihan kaikkia värejä en saanut sukkiin mahtumaan, mutta aika kivan kirjavat niistä tuli. Sulo mietti, että olisivatko ne hänelle hyvät pelisukat.




Minulla oli toinen sukka ja omat muistiinpanot kotona, joten mökillä sitten muistinvaraisesti neuloin sukanvartta ja siitä tuli hieman erilainen kuin toisesta. Keksin itse kuviot ja tein oikein muistiinpanot. Varren kananmuna-kuviossa toisessa sukassa meni hieman pieleen, mutta oikeastaan on melko turhaa tehdä molemmista sukista tasan samanlaiset. On oikein hykerryttävää, kun sukat on hieman eriparia! Nyt pystyn helposti erottamaan, kumpi kuuluu oikeaan jalkaan ja kumpi vasempaan.


Melkein innostuin tarttumaan uudelleen puikkoihin, niin kivaa tuo kuvioiden suunnittelu oli. Erityisesti pidän noista palloista! Kun tytär oli semmoinen parivuotias, tein hänelle villapaidan, jossa oli ainakin etupuoli pallollinen. 
Näiden sukkien nimi on Iloiset, koska niiden tekeminen oli kivaa.