maanantai 19. helmikuuta 2007

mökkimatka


Hio-hoi, kävimme mökillä piknikillä! Jäitä pitkin köpöttelimme saareen. Merellä oli hieman tuulista, mutta ei paleltanut. Ukko oli ihan innoissaan, kun sai vapaana juosta. Sopivasti oli lunta jäällä, joten hyvin pysyttiin pystyssä. Mökillä juotiin ja syötiin eväät, kierreltiin saarta ja tavattiin yksi mökkinaapuri vedenhakureissulla. Hän oli myöhään syksyllä lähtenyt verkoille pikkuveneellään. Reissu oli kestänyt muutaman tunnin ja yllätys oli melkoinen, kun paluumatkalla oli laittanut täydet kaasut. Kamala rääkäisy oli kuulunut ja salamatkustajana ollut valtava minkki oli tullut penkin alta esiin ja lopulta hypännyt mereen! Minkki jäniksenä laivassa! Hui, jos tämä olisi sattunut minulle, olisin hypännyt ennen minkkiä. Ne on niin kauheita petoja. Ketunkin tämä naapuri oli siellä nähnyt myyräjahdissa. Aika jännää, jos kettu jäisi sinne kesäksi. Saarella on paljon koiria, joten olisi tosi mielenkiintoista seurata miten ne tulisivat toimeen. Tietenkin tämä kettu olisi kaunis, hyvätapainen ja terveeksi todettu. Ehkä myös leikkisä, eikä söisi pupuja vaan olisi erikoistunut minkkien pyydystämiseen. Minkit sitten pelkäisi sitä ja uisivat vaikka Santahaminaan, jossa iloiset armeijan pojat niitä metsästäisi. 


              


Pieni laituri talviasussaan. Vesi on loiskinut laiturille ja jäätynyt siihen. Jossain vaiheessa vesi yli metrin normaalia korkeammalla. Onneksi ei niin korkealla kuin edellisenä vuonna, jolloin muutaman mökin lattia sai pesun.


                              


Ukko katselee aika totisena poikana. Kyllä noilla koirilla on energiaa. Kotiin päästyä me ihmiset olitiin ihan poikki, mutta Ukko olisi halunnut lisää liikuntaa! Eihän ne edes nuku koskaan kunnolla. Heti kun jotain tapahtuu, esim. avaan siivouskaapin oven, ja hiljaa, sillä eihän siitä mitään eritysmeteliä synny, koira on valppaana vieressä, vaikka olisi ollut toisessa huoneessa "nukkumassa". Ukko meinaan rakastaa imuroimista ja kuvittelee, että joka kerta kun avaan tuon ihanan kaapin oven, otan imurin ja alan imuroimaan, häntä. Välillä en millään jaksaisi sitä koiran imurointia, mutta aina hellyn kuitenkin. Ehkä Ukosta sitten putoaa edes kolme karvaa vähemmän lattialle. Inhoan imurin meteliä. MP3 korvilla se menettelee kun ite vielä laulaa mukana vaikka Eva Dahlgeria.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!