maanantai 30. heinäkuuta 2007

puusta tehtyä


Tässä on jo palailtu lomilta, joten laitanpa hieman tunnelmia mökiltä. Aion nyt esitellä vanhempaa tuotantoa, puusta tehtyä. Tänä kesänä en ole ehtinyt tehdä noita puukäsitöitä laisinkaan. Yksi idea kyllä on, en vaan tiedä toteutuuko se tämän kesän aikana.


                


Vasemmassa laidassa olevan käsienpesuhökötyksen tein ensimmäisenä puutyönä hetken innostuksen vallassa jo joitain vuosia sitten. Viime kesänä rakensin oikealla olevan "tiskipöydän". Se on tarpeeksi korkea ja mökillä tiskataan aina ulkona. Ovien takana kiertää yksi l-kirjaimen muotoinen hylly. Säilytän kaapissa pesuvateja ja -aineita, saunatarvikkeita yms.


           


Kukkalaatikon askartelin viime kesänä ja siinä kököttää keskellä se ystävällä talvihoidossa ollut daalia. Vuorasin laatikon jätesäkillä jotta laudat ei heti mätäne. Pohjassa on reikiä liian veden poistumista varten.


                      


Suurin puuhomma on ollut tämä vessa muutaman vuoden takaa. Ovi hieman repsottaa, mutta muuten olen tyytyväinen. Mies auttoi ensin sahaamaan lautoja, mutta taisi kyllästyä kun katosi muihin puuhiin. Katon rakentaminen oli yksin aika mutkikasta, mutta paikallaan on pysynyt. Kattohuovan laitto olli paljon helpompaa kuin luulin, vaikka se on tehty semmoisista paloista joita laitettiin lomittain. Vessassa on kaksi ikkunaa, toinen ovessa ja toisesta voi istunnolla katsella merelle. Sisältä vessa on vaalean sininen ja tottahan siellä on pari hyllyä tärkeille tavaroille.


                      


Koska emme tarvinneet noita kalastusvälineitä, tein niistä taulun vessaan sitomalla siimalla vieheet puukehyksiin. Myöskään kakkuvuoka ei enää keittiössä miellyttänyt, mutta siitä sain hauskan kynttilänpidikkeen vessaan. Kiiltävänä se heijastaa valoa hyvin.


                      


      Yksi kehyksen reunoista on näköjään jäänyt kuvan ulkopuolelle, eipä tuo haittaa. Kakkuvuokaa olen jopa muutamia kertoja käyttänytkin, joulun aikoihin tein joulukuusitäytekakun. Mutta jos on epäkäytännöllinen vuoka, päätyy vessan seinälle käytännöllisempään virkaan. Kynttilänä on tietenkin joulukuusen kynttilä perinteisessä nipistimessään.


                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!