sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Hälsningar från Malmö!


Oli monin puolin ihana matka! Tietenkin ehdottomasti parasta oli tavata tytär ja viettää aikaa hänen kanssaan. Oppaan homman hän hoiti loistavasti, kiertelimme ympäri Malmötä piittaamatta jääkylmästä myrskytuulesta ja räntäsateesta. No ei ihan joka päivä satanut ja keskiviikkoon mennessä tuulikin oli esittänyt rajuimmat otteensa ja saimme kierrellä auringon paisteessa.


                 


Oli hauska tavata myös Isopupu, josta olen aiemmin kertonutkin. Käytin pupua yhtenä melko eloisana yönä korvatulppana naapurin kuunnellessa musiikkia sopimattomalla volyymilla. Toimi hyvin, toinen korva vasten tyynyä ja toisen päällä retkotti pupu.


Kävimme Malmö Husetissa, joka on monipuolinen museo. Esillä oli ainakin antropoligisia kaivauslöytöjä lähialueilta, käsityötaidetta, täytettyjä eläimiä, akvaarioita kaloineen ja Pääsiäisen kunniaksi pikkuisia tipuja. Paikka on mainio kohde lapsillekin ja niinpä siellä oli koululaisia ja ihan muuten vaan vanhempia lapsineen. Oli siellä myös valokuvanäyttely, josta en pitänyt yhtään! Ihan tyhmiä kuvia, en ymmärtänyt niitä lainkaan. Jotain nykytaidetta.


                             


Tähän työhön sai ymmärtääkseni jokainen laittaa oman panoksensa ja pöydän ääressä levähdyksen aikana lisäsin työhön muutaman taidokkaan kierroksen.


                             


                            


Pidän tämmöisistä patsaista. Kissa istuskeli kanavan rannan portailla ja poika hanhien kanssa ihastuttavassa puistossa, jossa elävät hanhet rohkeasti köpöttelivät. Patsaita oli paljon, kuvaamatta jäi jonkinmoinen orkesteri, joka marssi peräkanaa kävelykadulla.


                 


Mikä lienee karvapallopuu tämäkin oli. Ensin vaikutti siltä, että pallot ovat koristeita ja laitettu puuhun niinellä kiinni. Pitihän asia tarkastaa ja saimmekin hieman hypeltyämme yhden oksan taivutettua alas ja luonnonsuojelijat, älkää lukeko enempää, katkaistua oksan tarkempaa tutkiskelua varten. Mielenkiintoinen ja kaunis, muuta ei selvinnyt.


                             


Tytär on tehnyt köyhän opiskelijan taidetta seinilleen. Ihastuin mm. tämmöiseen pelikorteista tehtyyn pitkään työhön.


                                           


Kävin tietenkin siellä Pandora Hobbyssä. Tildaa oli kankaina, tarvikepaketteina, papereina ja ties minä. Kankaita myytiin pakoista vain metreittäin, joten näin tosi tarpeelliseksi ostaa muutaman irtopalanpalan, joita siellä myös myytiin. Niiden valikoima oli tosi vaatimaton, sen sijaan pakkakankaita oli runsaasti.


                   


Kolme vasemmanpuoleista ovat Tildoja ja kaksi muuta kauniita. Koska tyttären astiastossa on joitain puutteita, tarjotaan siellä kuumatkin juotavat laseista. Ensimmäiset kahvit ja teet juotuani sormet tulessa, mietin asiaan jotain ratkaisua. Pandorasta sitten ostin kerän villalankaa ja virkkuukoukun. Iltapuhteena virkkasin suojukset hänen kaikkiin laseihin, siis niihin molempiin.


                  


                  


Käytännölliset ja väri sopi niin hienosti päiväpeittoon. Yhden tilkkutyölehden ostin matkalukemiseksi. Tosin junamatka Malmö-Köpenhamina meni yhdessä sujauksessa enkä ehtinyt lehteä edes avata. Lentokoneesa luin paikallislehteä koko matkan, joten lehti odottaa tuolla sängyn vieressä iltalukemisena. Toinen lehti on paikallisen kotiteollisuusyhdistyksen julkaisu.


                 


                 Ei kai nyt ole  myöhäistä toivottaa, eihän?


                                                    Iloista Pääsiäistä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!