perjantai 20. helmikuuta 2009

ompelukoneelta


Neuletakkikin on hieman edistynyt, mutta en jaksa siitä nyt enempää höpistä. Jotenkin viihdyn tuossa ompelukoneella mieluummin tai tikkailen käsin torkkupeittoa. No kyllä se neulomishimokin taas jonain päivänä iskee. Näppipyyhkeitä innostuin taas tekemään, kun sattui olemaan froteetakin jäljellä.



Tämmöinen "essurivi" syntyi. Toissalauantaina oli ihan pakko saada uusi takki. Ensin oli tarkoitus tehdä takki uusiksi vanhasta kamalasta takista. Ratkoin sen palasiksi ja vasta kaavoja kankaille asetellessa huomasin, että takakappaleessa oli musta rasvatahra. Eli en saanut siitä entisestä takista sitten uutta. Harmitti turha ratkominen ja lähdin Eurokankaaseen katsomaan, josko sieltä löytyisi apua takkihimoon. Löytyi mieleinen kangas ja takki valmistui saman päivän aikana lähes kokonaan. Seuraavana päivänä kiinnittelin vuoren käsin hihansuihin ja ompelin napit paikalleen. Ne on sentään vanhasta takista uusio käytössä.



Kaava on uusimmasta Suuri Käsityölehdestä.



Vuori on satiinia. Tavallisissa vuorikankaissa olisi ollut sopivampi väri, mutta myyjä suositteli satiinia vahvuuden takia.



Kiva takki tuli, vaikka en ole vuosiin mitään oikeita vaatteita tehnytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!