sunnuntai 12. syyskuuta 2010

ruskaa ja kukkasia



Mökillä jo pikkuinen vaahtera oli pukeutunut ruskapukuun.Muissa puissa ei juuri ollut havaittavissa syksyn värejä. Tavallinen huonemuraatti oli myös muuttanut lehtiensä väriä. Tämä jäi vuosi sitten syksyllä koriruukkuun, joka oli noin metrisen toplan päässä. Ajattelin, että ei se talvea kestä ulkona, mutta jätin kuitenkin. Keväällä se löytyi ruukku alassuin maassa ja aivan vihreänä! Minulla oli myös toinen muraatti, joka oli pysynyt tolpan nokassa ja se oli ihan ruskea ja eloton. Ehkä tämä toinen tyyppi pystyi talvehtimaan lumen alla pakkasilta suojassa. Mitähän sille nyt tekisi, ehkä laitan maahan ja hieman suojaan. Ehkä se on karaistunut ja kestää ensi talvenkin.



Käsitöissä kuitenkin vielä kesäkukat kukkivat. Nyt oli kamera ja kännykkäpussit vihdoinkin samassa paikassa. Pidän tuosta auringonkukkakankaasta. Molemmissa pusseissa on alhaalla renksu avaimia varten.



Naapurin sienireissu ei ollut aivan turha. Itse löysin vain isoja valkoisia sieniä, jotka kaukaa katsottuna näyttivät lautasilta. Varmaan myrkyllisiä.



Orjanruusujen marjat muodostavat kukkasen.



Hyvää alkavaa viikkoa!



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!