sunnuntai 20. lokakuuta 2013

syyskukkia

Tänään on ollut ihan huippuhieno ulkoilupäivä. Aurinko on paistanut ja tuuli on pysynyt poissa. Aamulla oli kolmisen astetta pakkasta, mutta ei kylmä vaan oikein raikas ilma. Kuljeskelin Ukko-koiran kanssa tuolla joen toisellapuolen olevassa metsässä ja siellä oli juuri se oikea syksyn tuoksu. Lakanapyykinkin kuivatin ulkona, että sekin sai tuota raikasta syystuoksua itseensä. Hienosta ilmasta huolimatta olen ollut sisätiloissa sen verran, että sain maalaismysteerin kukkakoriblokin valmiiksi. 


Tämä blokki koostui kahdesta osasta. Ensin tein tuon yläosan kukkaset ja sen jälkeen hirsimökkitekniikalla kukille korin. Tuo käsin aplikointi ei ole ihan minun lempilajeja, mutta selvisin hyvin. Ihan en jaksanut tehdä ohjeen mukaisesti, mutta sinne päin kuitenkin. Näitä blokkeja on yhteensä jo aika paljon. Mallailin niitä tuossa sängyn päällä ja kivalta näyttää. 

Koska vietin Seinäjoella kaksi päivää ja vain yhden messuilla, ehdin tutustua kaupunkiin aika hyvin. Siis kaupungin pieneen keskustaan. Yksi hienoimmista rakennuksista on mielestäni tämä Apila-kirjasto. Se on valmistunut vuonna 2012 ja valittu sen vuoden betonirakennukseksi.


Sisäänkäynti. Ymmärsin niin, että tämä kuvan oikeassa reunassa oleva osa kuuluu käytävään, joka yhdistää vanhan Alvar Aallon suunnitteleman kirjaston tähän uuteen rakennukseen.Sisäänkäynti toisesta kuvakulmasta.


Ikkunan takana näkyy paljon punaisia keinutuoleja, joissa kelpaa kirjoja ja lehtiä selailla.


Viimeinen kuva on seinän pintamateriaalista. Aivan ihana rakennus. Harmi, että se oli juuri menossa kiinni ja en ehtinyt sisällä tutustua ja tutkia tarpeeksi. Vessan ovet olivat oikein hienot, kunhan erotin ne seinästä. 
Hyvää alkavaa viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Kiva kukkakori:)
  Täällä on kankaat leikattuna ompelua odottamassa.

  VastaaPoista
 2. Pirteä kukkakori :) Isolla kukalla on asenne kohdilla hymyn kera

  VastaaPoista
 3. Uh, silmät meni vähän vinksalleen noissa kirjastokuvissa, siis jotan perspektiivihämäystä tms.

  VastaaPoista
 4. Maalaimysteerin kukkakorin silmänisku tehosi ainakin minuun. Kaunis blokki! Seinäjokihan näyttää oikein houkuttelevalta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!