lauantai 18. tammikuuta 2014

porstua matot

Samalla ostosreissulla kävin Villa LANKA-nimisessä kaupassa. Olispas ihana paikka! Nimestä voi jo päätellä, että siellä on kaupan villalankoja, mutta on siellä hieman muutakin ja sitten semmoista, mitä ei voi ostaa. Se on tunnelma. Ihan teki mieli jäädä sinne sohvalle lepuuttamaan, ottaa jostain kiposta puikot ja jostain kolosta pötkylä ihanaa lankaa ja luoda silmukat! En sentään tehnyt näin, mutta ostin bambupuikot, koska olen onnistunut katkaisemaan 2,5 puikon. Lisäksi pöllö-rintakoru ja -nappeja ja -nauhaa, pupunappeja ja sokeansilmäneulapakkauksen. 


Lankoja en ostanut, koska olen yhä syvällä näissä räsymatto-sukissa. Niissähän idea on käyttää kaikkea jämälaapikon lankoja. Syksyllä annoin ison kasan lankoja pois, mutta jostain niitä vaan tulee esiin. Nyt on valmistunut "Porstuan matot"-nimiset sukat.


Hapsut vaan molempiin päihin, niin ihan sopisivat räsymatoiksi.
Tiesitkö, että minulla on hyvä päättelykyky?


Olen saanut tosineulojilta hyviä vinkkejä näin kirjavien sukkien tekemiseen. Kuinka syntyy vähemmän pääteltäviä lankoja ja kuinka saa tuon varren joustinneuleen näyttämään paremmalta, vaikka tekee senkin raidalliseksi. Näiden räsymatto-sukkien tekemisen myötä (nämä ovat jo kolmannet räsymatot) päättelykykyni on kehittynyt huippuunsa, joten teen päätelmiä ihan mielelläni, mutta jos saan paremman näköistä jälkeä jollain kikalla, niin siihen tartun heti!


Eikös näytä tosi hienolta! Ei yhtään näy edellisen kierroksen väri niin kuin se tuppaa nurjien silmukoiden kanssa näkymään. 
Huomenna on tarkoitus mennä katsomaan Taidehalliin Esko Männikön valokuvanäyttely, vaikka kankaat ja langat houkuttaa jäämään niiden pariin.

21 kommenttia:

  1. Hienot räsymatot ja ei yhtään näy lankanvaihto oikealla, itse en osaa tehdä noin hienosti!

    VastaaPoista
  2. Ihanat räsymatot! Millä ihmeen konstilla sinä ne kirjavat nurjat saat piilotettua? Edellisen postauksen ostokset ovat loistavia, kivoja kankaita ja taatusti tarpeellisia. Onneksi ( tai harmiksi) Hämeentielle on sellainen matka, ettei nyt ihan vilahtanut mieleen sinne suunnata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No aina kun vaihtaa väriä, ensimmäinen kerros uudella värilllä pitää neuloa pelkkää oikeaa! Seuraava kerros sitten 2 oikein 2 nurin jne. Eli on pakko tehdä ainakin 2 kerrosta samalla värillä, että saa aikaiseksi joustinneuletta.

      Poista
  3. Komeat on räsymatot teillä:)

    Kivoja kangasostoksiakin olet päässyt tekemään:) Heti piti käydä googlaamassa missä tuo kauppa on jospa sinne pitäisi lähteä;)

    VastaaPoista
  4. Heti ku pöllökoru tuli näkyviin niin arvasin että oot käyny VillaLankassa! Eiks ookin kiva kauppa. Siellä pitää tosiaan vähän "koluta" hyllyjä ja purkkeja ja tehdä löytöjä. Koeta nyt joskus tulla ihan istumaan neuleen kanssa, joka tiistai ja torstai siellä on neuleilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, minulle kerrottiin näistä neuleilloista ja olisihan se kiva ainakin kerran päästä mukaan.

      Poista
  5. Ihanat räsymatot, minullakin samaisesta puodista samat mietteet.

    VastaaPoista
  6. Ihanat sukat ja neulomus priimaa. Mikähän kikka joustimen neulomisessa tarvitaan? En ole ikinä edes kuullut. Mutta minähän en neulokaan, niin ehkä siksi.

    VastaaPoista
  7. Kivat sukat, ihan nimensä veroiset! Tosiaankin hapsut vaan päihin!! Minkälainen on kikka jolla voi välttää ne tuhannet päättelyt?

    VastaaPoista
  8. Hienolta näyttää porstuassa! Piti oikein testata tuo yhden oikean kerroksen kikka ja toimihan se.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihastuttavat räsymatot :)
    Tuollaiset sokeansilmäneulat olis tarpeen täälläkin kun enää ei meinaa onnistua langan laitto vaikka kuinka silmiään siristelisi.

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanat matot, tuollaiset olisi niin mukava vetää käsiinsä näillä ilmoilla.

    VastaaPoista
  11. Oih,varmasti ihana kauppa:) Kivoja ostksia sinulla. Nuo sukat on ihqut. Jämistä tulee hauskempia sukkia. Ahaa,noin minäkin teen raidoituksen,ettei tule niitä nurjia. Pidetäänkö jippo salaisuutena:D

    VastaaPoista
  12. Voi miten kauniit sukat. Värit on loistavat!

    VastaaPoista
  13. Hyvin oivallettu nimi noille sukille + sukat ovat aivan ihanat!

    Tervetuloa neulomaan kanssamme - toivottavasti useamminkin kuin vain kerran. Puoti on pieni, mutta kummasti olemme aina onnistuneet järjestämään tilaa isommallekin porukalle. Ja niinhän sitä sanotaan, että sopu sijaa antaa.

    Kauniisti sanottu tuosta tunnelmasta. Tarkoitukseni oli luoda erilainen lankakauppa, sellainen jonne voi tulla viihtymään. Voi tulla ja notkahtaa sohvalle milloin vaan, käsityön kera tai ilman. Jutellaan niitä näitä, keitetään kahvit. Vähän niinkuin tulisi kylään mun olkkariin, sillä sellaiseksi sen itsekin miellän. Se ei ole työpaikka, vaan paljon enemmän: Ja jos joku haluaa sen kokemuksen kanssani jakaa, niin mikäs sen parempaa!

    VastaaPoista
  14. Tykkään sukan varistä- minun mummu kutoi aina tuon värisiä- tuli lapsuus mieleen

    VastaaPoista
  15. Nämä sukat ja lapaset sulattivat sydämeni:) Tuli niin mieleen mummola! Kauniit!!!

    VastaaPoista
  16. Upeita sukkia. Tuo pöllö sulatti sydämeni.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  17. Tervehdys pitkästä aikaa.Kauniit sukat olet tehnyt.Mikä on se päättelykikka,jonka olet oppinut?

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!