sunnuntai 14. syyskuuta 2014

toisten tekemää


Nyt kyllä kannattaa mennä kipin kapin Laiturille!  Sieltä ei näy vettä ei rantaa, mutta sen sijaan aivan hurmaavia pukuja. Viime viikon torstaina oli Anne Mustarastaan Helsinki Dresses-näyttelyn avajaiset. Näyttely on avoinna 1.11.2014 asti. Ja Laiturihan on Narinkkatorilla, vanhassa linja-autoasemassa ja avoinna ma-pe klo 10 - 19 ja la klo 12 - 16. 
Anne Mustarastas on helsinkiläinen muotoilija ja näyttämöpukujen valmistaja.
Näyttelyesitteessä Anne kutsuu meidät seikkailemaan Helsingin kaduille.
Tämän puvun inspiraationa on ollut Annankadun ja Uudenmaankadun kulmassa sijaitseva U. Nyströmin piirtämä rakennus. Puvun helmassa on kalustettu ihastuttava asunto, joten kyseessä on todelllinen talopuku.


Talopuvun olkapäällä on kepein kalustein sisustettu parveke. Kaikissa puvuissa on yksityiskohdat tarkasti mietitty ja tehty huolella.


Harmillisen huono kuva erittäin helposti tunnistettavasta rakennuksesta. Tiedätkö mikä rakennus on kyseessä? Ihana linnan neito.Näyttelyssä on jokaisen puvun vieressä tarina talosta tai taloista, joista puku on saanut muotonsa. Tuo "Paanukuningatar" on yksi suosikeistani. Vaikka väritys on arkinen, puku on jotenkin mahtipontinen ja dramaattinenkin. 

Näyttely on samaan aikaan informatiivinen katsaus historiaan, hauska, oivaltava, iloinen, kujeileva ja ennen kaikkea nautillonen kokemus. Suosittelen. Minua viehättää kaikki tämmöinen valtavirrasta poikkeava taide. Ihailen myös sitä, miten jokin hassu ajatus tehdä kankaasta "talo" on pikkuhiljaa hioutunut ja toteutunut. Usein tuollaiset ideat voivat pyöriä päässä pitkäänkin, mutta lopulta jäävät toteuttumatta. 
24.10.2014 klo 17 näyttelyssä vietetään Helsinki Songs-iltaa, jossa kuullaan livenä lauluja Helsingistä. Anne Mustarastas on silloin paikalla vastailemassa näyttelyä koskeviin kysymyksiin.  

Kun hyppäsin Laiturin toiselta puolelta ulos, tuntui kuin olisin syöksynyt suoraan tivoliin. Helsingin Nuorisoasiainkeskus yhdessä Music TV:n kanssa oli rantautunut Lasipalatsin aukiolle. Tapahtuma oli osa MTV Push- Helsinki tapahtumaa. Iloisen kirjaviin asuihin pukeutuneet sirkustaiteillijat kieppuivat ja keikkuivat, tanssijat esittivät omia ohjelmiaan, suomiräppi soi ja kädenjälkeä syntyi monin tavoin. Oli kiva katsella, kun nuoriso oli niin täysillä mukana kaikessa. Käsityön ystävänä ihastelin näitä kirkkaita neulottuja peittoja.Näihin pöytiin sai tehdä omia kuvioita.


Hyvin iloinen penkki : )


Taiteilija työssä.
Kaikkeen kivaan voi törmätä ihan missä sattuu.
Pidä silmät auki.14 kommenttia:

 1. Näyttääpä mielenkiintoiselta näyttelyltä ja tapahtumalta:)

  VastaaPoista
 2. Oi jospa oisin saanut olla mukana... :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tiedotuksesta: tuonne Laiturille taidan suunnata ensi keskiviikkona, kun olen Helsingissä - aivan huikeita juttuja, kuvien perusteella suosikkini on "asuntopuku"!

  VastaaPoista
 4. Hauskoja käsitöitä niin sisällä kuin ulkonakin!!

  VastaaPoista
 5. Nyt onkin hyvä syy pistäytyä Helsingissä. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 6. Helsingissähän on mielenkiintoista! Nyt vain on niin nolot suunnitelmat että aion huristella kehäkolmosta suoraan lentokentälle... ja Toscanan syysaurinkoon.

  VastaaPoista
 7. Iloisen näköistä, niin iloisen, ettei se jää pelkästään kuviin, vaan loikkaa niistä ulos :)

  VastaaPoista
 8. Voi että,kun siellä Helsingissä on aina kaikkea kivaa katseltavaa vähän jokapuolella. Mä haluaisin asua isommalla paikkakunnalla,mutta tuo minun mieheni ei kyllä täältä muuttais mihinkään ikipäivinä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos vinkistä, syyslomalla on aikomus piipahtaa isolla kirkolla. Tuo pukunäyttely pitää käydä katsomassa.

  VastaaPoista
 10. Onpa upeita töitä ja nyt kyllä pakkoa lähteä täältä maalta sinne kaupungin humuun. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 11. Hyvä ja kiva kun vinkkasit Laiturin näyttelyn. Kävin katsomassa oli todella hienoja asuja. Ja niin hyvin kuvastivat inspiroivaa rakennustaan.

  VastaaPoista
 12. Kiitos ihanista kuvista, kävisin hyvin mielelläni paikan päällä katsomassa mutta kun on niiiiiiiiiiiiin kaukana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!