sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Heitän sua kivellä


Tytär tarvitsi uusia tyynynpäällisiä ja tarjouduin tekemään ne, koska minulla oli mustavalkoisia kankaita ja jotain semmoisia hän oli aikeissa ostaa. Tein tosi kovat tyynyt, joilla voi kuitenkin leikkiä tyynysotaa. Ja vaikka hakkaisi kaveria tiilellä otsaan, ei se tuntuisi paljon miltään!


Koviksi nämä tekee nuo kankaat, valemalla Marimekon Tiiliskivi ja toinen on Kivi. Molemmissa tyynyn päällisissä on kiinnityssysteeminä napit. Tiileen laitoin oikein näkyvästi valkoiset napit, mutta Kiven napit ovat toisella puolella ja niitä on vain kaksi. Kuvan on ottanut tytär ja siksi se on hienompi kuin muut kuvat. 
Ammattitaitoinen kuvaaja, senhän näkee.

Kivi-kangasta jäi ja halusin tuhlata sen johonkin. En tahtonut tehdä missään tapauksessa meikkipussia, mutta Kivikova-laukku, sellainen loppukankaista tuli.


Jos joku yrittäisi käydä kimppuun, voisi huitaista oikein täysiä tällä Kivikovalla päähän. Varmasti sattuisi, on siinä niin monta kiveä kuitenkin. Laukku on kasvanut 21 cm pitkäksi ja lihonut melkein samoihin mittoihin.


Sisällä on yksi tasku eikä mitään välivanuja tai -huopia. Kangas on tuommoista aika tomakkaa. Kiva laukku, koska kohta on kesä ja silloin otetaan käyttöön kepeämmät ja pienemmät laukut. Talvilaukuissa täytyy olla paljon enemmän tavaraa kuin kesälaukussa. Talven vakiovarusteisiin kuuluu nenäliinoja pari pakettia, yskänlääkepillereitä, hotapulevria, kuumia kääreitä, hiekotushiekkaa, varavillasukat, jäänestoainetta jne. Kamala kantaa tätä talviturvavarastoa mukana. Olkapää on melkein halvaantunut. Odotan kesää ja silloin laukussa on vain aurinkolasit. Kertakäyttösadetakki on päällä, mutta jos sattuisi paistamaan, tavarat olisi toisin päin. Todella helppoa!

Kun vauhtiin pääsin, tein muutaman muunkin kesälaukun.


Muistaakseni olen tämän kankaan saanut Kristiinalta. Eläinaiheinen kangas, jossa on hauskoja kuvia. Niinkuin tämä kirahvi. Taitaa raukka saada potkun päähänsä, ainakin tuolla vasemmassa yläkulmassa on jonkun jalka lähestymässä vauhdilla. Täytyy varoittaa kirhvia, koska se on hyvä tyyppi. Varmaan marakatin koipi, kukaan muu ei keiku puussa ja maassa olijat eivät yllä pitkäkaulaa potkaisemaan päähän.


Toinen laukku syntyi seepran kuvasta. Hän yrittää ottaa tuosta vetoketjusta roikkuvasta pallukasta kiinni. Nämä laukut ovat noin samaa kokoa kuin Kivikova-laukku.


Nämä ovat ihan parhaita kavereita, bestiksiä. Laukut ovat hieman lapsekkaita ja parhaimmillaan pikkutytön olkapäällä keikkuvina. Tai rohkean, omia polkujaan kulkevan aikuisen. Ehkä kuitenkin naispuolisen.


Vuorin ja päällisen väliin laitoin näihin hieman veltompiin kankaisiin ohuen laukkuhuovan. Se on tikattu vuoreen kiinni. Molemmissa on myös taskut.


Takapuolella lymyää toisessa Antti-elefantti ja toisessa Matti-marakatti.

Aikanaan tein muutaman punaisen laukun Marimekon kankaasta, jonka nimeä en nyt muista tai tiedä. Sitä jäi jonkinmoinen luiska ja nyt pääsin tuhoamaan senkin. Melkein kokonaan.


Samaa mallia ja kokoa kuin edellä. Suttunen kuva, tarkennus ties missä tai ei missään.


Lapsekkaissa laukuissa oli vain yhdet taskut, mutta aikuisemmilla on hyvin tärkeitä tavaroita ainakin kaksi ja ne molemmat tavarat tarvitsevat omat taskut. Minusta nuo eriväriset taskunsuut ovat hauskat ja piristävät. Muutenhan vuori on tylsää valkoista, joka on sata kertaa parempi vaihtoehto kuin tylsä musta.


Ja sitten syntyi vielä nämä kaksoset. Ovat erimunaisia. Toisella raidat pystyssä ja toisella vaaassa. Molemmilla kuitenkin sinisissä vetoketjuissa punaiset vetimet ja niissä roikkuvat punaiset nauhat. Ihanan kesäistä merimiesmuotia! Paitsi joillekin tulee päänsärkyä ja pahimmassa tapauksessa migreeni. Ja jos on hyvin, hyvin herkästi pahoinvoivaksi merellä tuleva, voi pelkästä merimieslaukku-sanasta tulla ihan merisairaaksi. Jotkut on niin herkkiä, voi voi. Minua ei nuo raidat ahdista millään tavalla, ne ei vipata minun silmissä.


Ja molemmissa Meripoika-laukuissa on kaksi taskua erilaisilla reunuksilla.


Ja koko aikuisjengi yhteiskuvassa.

Kävin tänään Korsossa. Se on Vantaalla eli naapurissa. Korson Lumossa on taitavan Maarit Kinnusen näyttely Kädella ja sydämellä. Näyttely on avoinna 27.2 asti ma-pe klo 8 - 22, la 10-16 ja sunnuntaisin suljettu. Jos menee junalla, Lumo näkyy jo asemalle asti eli on ihan siinä lähellä.



Maaritilla on aivan huikeita töitä, suurin osa käsin ommeltuja ja tikattuja. Minusta tämä lehmätyö on ihan mielettömän hauska. On seeprakankainen lehmä, hullu lehmä dalmiskankaasta ja kaikkea muuta.


Tilassa on yksi valtavan iso vitriini täynnä monenlaisia laukkuja ja kasseja ja sitten näitä nalleja. Ihan sairaan ihania. Kaikilla on omannäköiset ilmeet. Niin suloisia, että ottaisin ihan kaikki kotiini piirongin päälle.


Tämä on todellinen nappisilmä!
Minulla kävi hyvä tuuri, kun Maarit oli itse paikalla. En ole häntä aiemmin tavannut ja oli tosi mukava tavata ja jutella. 
Käy ihmeessä katsomassa tämä näyttely, jos suinkin voit. Maikki on itse paikalla klo 15.10 jälkeen. 


Kävin Korson retkelläni myös Cafe Korsossa, jossa oli made in korsolaisten käsitöitä myynnissä. Ostin sieltä Inkun Ideapajan säilytyspurkin, joka on kierrätystä. Avaimenperän on tehnyt tekstiiliartesaani O-Säde. Näistä enemmän Ihan Kivassa Paikassa.

En ehkä käytä avaimenperiä avaimia varten. Voisin napauttaa sillä sormille sitä, joka yrittäisi kähveltää minun laskiaspitkoni. On hyvä valmistautua laskiaiseen jo hyvissä ajoin, ettei tule sitten paniikkia tai koko geimi menisi huomaamatta ohi ja eikä tajuaisi syödä yhtään pullaa!


Tehkää mahdollisimman suuria laskiaispullia. Silloin riittää yksikin. Näinä tänään bussia odottaessani viereisellä penkillä istuvan naisen, joka kaivoi kassistaan laskiaispullan ja söi sen. Sitten hän kaivoi kassistaan toisen laskiaispullan ja söi senkin. Onneksi minun bussi tuli siinä vaiheessa kun täti tunki viimeistä palasta suuhunsa. En olisi kyllä jaksanut katsoa enää kolmannen pullan syömistä, en missään nimessä. Keski-ikäinen ihminen sentään ja syö bussipysäkillä. Jos olisi ollutkin teinityttö, niin sehän olisi ollut ihan eri asia. Ne voi syödä bussipysäkillä vaikka pizzan ja pojat pippuripihvin .
Hyvää viikonloppua!












28 kommenttia:

  1. Voi, sun juttujasi :D Ihania kasseja olet ommellut. Kankaat ovat tosi makeita.. kuin pulla :D

    VastaaPoista
  2. Valtava määrä valmista, ja noin hienoja! En ala. Ei kun totta kai alan. Myydäänkö yhdessä näitä toukokuussa Siivouspäivänä?

    VastaaPoista
  3. Hauskoja laukkuja ja juttuja! Pidä kone ompelukone kuumana.

    VastaaPoista
  4. Kaikkea kivaa olet puuhastellut. Ja kiitos vinkistä Maaritin näyttelyyn, niin ihania ovat työnsä.

    VastaaPoista
  5. No huh huh. Olipa taas tuotoksia ja juttuja kerrakseen. Tyylikkäät tyynyt olit tehnyt. Kassejakin olit loihtinut enemmän, kuin jaksoin laskea.

    VastaaPoista
  6. Heh, näitä sinun tarinoita ompelusten kera, tyynyt ovat tyylikkäitä ja kassit kertakaikkiaan niin hauskoja ja kauniita, juuri sopivia kesäkassiksi!
    Harmi, että en pääse Maaritin näyttelyyn, on liian kaukana, olisi kiva nähdä hänen upeita töitään livenä!

    VastaaPoista
  7. Aivan ihastuttavia ompeluksia ♥

    VastaaPoista
  8. Onpa komeita kiviompeluksia! Mutta kyllä se sora mahtaa laukussa painaa!!! Ihanan eläimellisiäkin laukkuja olet taas taiteillut. Tuo laskiaispitko onkin veikeä, sellaisia joutunee tehtailemaan itsekin tuon kuvan nähtyään!

    VastaaPoista
  9. Tyylikkät tyynyt ja kivanväriset laukut!

    VastaaPoista
  10. Mistä näitä kasseja oikein syntyy?! Nyt on mistä valita, tyylikästä!

    VastaaPoista
  11. Tosi ihania. Vähäjjäi miettimään hiekotushiekkaa....

    VastaaPoista
  12. Sä oot tosi ahkera. Kivoja kassei taas syntynyt.
    Pitäisköhän oikeesti raahautua Lumoon.
    Ton tyyppisen avaimenperän näin kerran livenä ja tarkoitus oli sulle semmosesta vinkata mutku en osannut kirjallisesti selittää sitä niin jätin kertomatta.

    Lasiaispullakuva on ToSi herrrkullinen. Ai, keski-ikäiset ei syö bussipysäkillä, entäs tämmönen vähän vanhempi joka syö karjalanpiirakkaa suoraan kaupan pussista ja kävelee suojatien yli ratikkapysäkille? Heh.

    VastaaPoista
  13. Jaa, minulla on kyllä ihan eri kokemus kassien suuruudesta. Talvella riittää, kun nakkaa lompakon, kännykän ja avaimet takintaskuun - ei siis tarvitse laukkua ollenkaan! Kesällä on pakattava mukaan: astmalääkkeet, allergialääkkeet, migreenilääkkeet, silmätipat, nenäliinat, aurinkorasva, kyypakkaus, sääskimyrkky, rakkolaastarit, tavalliset laastarit, desinfiointiaineet, oksennuspussi, aurinkolasit, vaihtovaatteet, hikiliina, sateenvarjo, vähintään kolme kanisteria juomavettä... ja nämä kaikki ihan vain, että saa käväistyä ruokakaupassa, jonka lisäksi tarvitaan kylmälaukut, että saa kuljetettua ostokset pilaantumatta kotiin. ;) Onneksi saadaan nyt nauttia talvesta! :)

    VastaaPoista
  14. Oletpa ollut taas ahkera. Mistä ideasi ja energiasia oikein pursuvat ? Kassit ovat kivannäköisiä kuin myös edellisen postauksesi peitto. Oikein raikas.

    VastaaPoista
  15. Oioi miten mainioita laukkuja! Ja millainen tehdas sinulla, kuinka voit saada aikaan näin paljon! Ja juttua piisaa, niin mukava lukea :)

    VastaaPoista
  16. Huh-huh, vähänkö raju otsikko, mietin uskaltaako ollenkaan ryhtyä lukemaan tekstiä:)
    Nuo laukut on kivoja, ton mallisen haluaisin itsellenikin, pitääköhän yrittää tehdä.

    VastaaPoista
  17. Hienoja laukkuja, mukavat nuo eläinkuvioiset! Ja makee superjättipulla!

    VastaaPoista
  18. ;-) Ihania töitä, ja paljon. Varsinkin kivinen kesälaukku on ihana. Olen samaa mieltä, kiva kun laukkujen nessessäärit vähenee kesää kohti.

    VastaaPoista
  19. Huh hellettä, vauhtisi salpaa hengityksen ja kun tuloskin aivan loistava päätäni vain ihastuksesta pyöritän. Oli sinulle ollut myös antoisa reissu Korsoon. Sait sekä hengen kulttuuria että makoisaa mahan täydeltä. Heleätä helmikuuta.

    marjporiitta

    VastaaPoista
  20. Heititpä pehmeillä kivillä ja tiileillä, kauniita ja tyylikkäitä. Oletpa ommellut hauskoja laukkuja ja paljon. Pitääköhän alkaa leipoa pullaa, on niin vastustamattoman herkullinen annos tarjolla kuvassasi.

    VastaaPoista
  21. Öööööööhhhh kuinka oikein ehdit, roppakaupalla taas laukkuja ja sitten vielä tyynyjäkin. Tuttu toi tiiliskivi, löytyy mun hyllystä kanssa ja kassi on tarkoitus tehdä jossain vaiheessa siitäkin vaikka tyynyinä kyllä näyttää tosi komealta. Vai ettei pullaa bussipysäkillä, no onneksi on oma auto ja saa syödä mussuttaa rauhassa siinä :D

    VastaaPoista
  22. Auts, vähän osu. Jotenkin tuntuu että pitäisi oma iäisyysprojektilaukku saada myös valmiiksi kun katselee tätä sun laukkuarsenaalia.
    Iiiihana laskiaispitko.

    VastaaPoista
  23. Voi mikä ihana postaus! Kyllä ihailen sinun taitojasi,noin vain ommella surautit monta kaunista laukkua ja tyynytkin. Tyyny ois voinut minultakin onnistua,mutta laukkujen kanssa olisi ollut jo tekemistä,vetoketjut ja kaikki. Upeita kankaita. Aiavan ihanassa näyttelyssä olisin käynyt. Ooh mua ei olisi koskaan kotona sitäkään vähää mitä nyt,jos asuisin pääkaupunkiseuduilla,kun olisi niin nähtävää. Uskoisin viihtyväni sielläpäin asuessa,mutta mieheni ei.Nam mikä laskiaispulla. Etkö huomannut,mä haukkasin siitä jo puolet,mutta mä olenkin keski-ikäinen nainen.... En tosin bussipysäkillä:D

    VastaaPoista
  24. Hei Marle! Voi hurja mika laskiasipulla - tuollaisen haluan heti! Kova juttu nuo kivi tyynyt! En ole 'musta-valkoinen' mutta nuo on tosi hyvat!
    Ja laukkusarja sitten: aivan ihania. elainkankaat on ihanat ja sun pikkulaukun malli tosi hyva! Nyt pitaa paasta tekemaan tuollaisia. x Teje

    VastaaPoista
  25. Oletpa ollut tuottelias! Noilla tyynyillä voi olla hauskaa leikkiä tyynysotaa, toivottavasti ei tule kuhmuja!

    VastaaPoista
  26. Voi jösses mitä laukkuja ♥ Jos minä pääsisin valitsemaan, niin ekana ottaisin kyllä tuommoisen eläinlaukun. Ne ovat niin hauskoja ja persoonallisia, sopiva kuvio 62v-tyttöselle =)
    Kyllä on hieno peitto tuossa alempana, ei voi kuin ihmetellä sun taitojas ♥

    VastaaPoista
  27. Voi jösses mitä laukkuja ♥ Jos minä pääsisin valitsemaan, niin ekana ottaisin kyllä tuommoisen eläinlaukun. Ne ovat niin hauskoja ja persoonallisia, sopiva kuvio 62v-tyttöselle =)
    Kyllä on hieno peitto tuossa alempana, ei voi kuin ihmetellä sun taitojas ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!