sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Sopiva matkakaveriksi

Vähän aikaa sitten tein neliön mallisen kesäkassin intialaiseen henkeen ja tässä sille serkku. Laukkuun piti mahtua iPad ja se oli tarkoitus ottaa matkakaveriksi Berliinin. Harmi vaan, minä en ole laukun emäntänä reissussa, vaan ihan tässä kotosalla istuskelen. Mutta kauhean kiva on istua tässä keittiön pöydän ääressä ja katsella välillä ulos. Minusta on tullut varmaankin koti-ihminen ihan huomaamatta.


Väritys on sinivoittoinen ja hieman turkoosia. 


Takapuolella, joka on yleensä varjoisa, ei kukat kuki. Tikkaukset on suoria, jotka menevät vinoon. Pieni hirsimökkikin mahtuu taustakappaleeseen. 


Sivut, pohja ja yläpääty ovat yhtä ja samaa kangasta. Tikkaukset suoria. Tein sivukappeleiden tuet (laukkuhuopa) erillisistä paloista niin, että kappale taittuu nätisti siitä mistä sen tuleekin taittua. Jos tekee yhtenäisestä huopapalasta sivut, etu- ja takakappaleet, kulmista tulee väkisin pyöreähköt. Ainakin minun taidoilla. En osaa komentaa sitä huopaa teräviin kulmataitoksiin.


Vuorina ekopuuvillaa. Sisäpuolella on kaksi taskua, joista toinen kaksiosainen.. Eli oikeasti niitä taskuja on sitten kolme. Lisäksi kiinnitin yläreunaan nauhan, jonka päässä on hakanen. Siihen voi kiinnittää vaikka avaimet ja vetämällä nauhasta avaimet nousevat sieltä laukun pohjalta helposti saataviksi. 


No mikäs tämä nyt muka on?
Itse kun olen pitkä, teen kaikki hihnat omalle pituudelle sopiviksi. Tähän laukkuun tein tämmöisen hihnanlyhennyslenksun. Normaalisti haka kiinnitetään alempaan D-renkaaseen, mutta kun ihminen pienenee, hän laittaa hihnan kulkemaan alemman D-renkaan lävitse ja kiinnittää hakasen ylempään D-renkaaseen. Ja jos kutistuminen vielä jatkuu, voi hihnan pujottaa ylemmän D-renkaan läpi ja kiinnittää alempaan renkaaseen. Tietenkin koko homman voisi hoitaa toisellakin tavalla, mutta kiva on kokeilla ja kehitellä jotain uutta.


Laukussa on etupuolella vetoketjutasku. Sinne voi matkalle lähtiessä nakata passin, kännykän ja muuta tarpeellista. 


Äitienpäiväkukiksi tarjoilen näitä rauhoitettuja keltavuokkoja.
Meilläpäin niitä kasvaa ainkin muutamissa paikoissa.


21 kommenttia:

 1. Hyvää Äitienpäivää:)

  Kiva veska on taas valmistunut!!

  VastaaPoista
 2. Mukavaa Äitienpäivää ;D Ihana pikkulaukku.

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin sinulle Hyvää Äitienpäivää!
  Kiva veska ja tuo väritys on kivasta taas mietitty, sekä jatkolensku:)

  VastaaPoista
 4. Kaunis laukku ja vetoketjutaskuineen hyvinkin käytännöllinen reissatessa. Ihanat keltavuokot, niitä ei täällä meilläpäin olekaan. Mukavaa päivänjatkoa sinne!

  VastaaPoista
 5. Ihana laukku. Tuo hihnan säätöjutska on kätevä. Olen myös miettiny, miten kannattee tehä että olis mahdollisuus muuttaa pituutta :)
  Hyvää Äitienpäivää!

  VastaaPoista
 6. On kyllä snadin näköinen serkku, Berliinissä ollaan sinisenä kateudesta kun serkku tepastelee stadilla :o)
  Mukavaa Äitienpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Laukkujen tekeminen on minulle ylivoimaisen monimutkaista. Kun oikein taiten kirjoitit, homma vaikuttaa vielä valtavasti monimutkaisemmalta kuin kuvittelin :=) Mukavaa äiteinpäivää.

  VastaaPoista
 8. Jo on hieno laukku taas! Mainiosti lisää tilkkuisuutta kangaspinot. Hihnassa on ajatusta!
  Mukavaa äitienpäivän iltaa sinullekin!

  VastaaPoista
 9. Kyllä on mahtavan hieno ja varmasti käytännöllinen laukku! Vähän kyllä vierastan sellaista, että otetaan laukku matkakaveriksi eikä sinua. Mitä tämä ihminen on ajatellut. Melkein toivon, että hän pienenee matkalla ja joutuu kaksi kertaa säätämään olkahihnaa. Mutta vain melkein. Eiköhän hän oikeasti ole ihan ansainnut laukkunsa ja pienenemiseltä välttymisen.

  VastaaPoista
 10. Laukku on sievä raikkaan värinen. Taskuja löytyy moneen käyttöön ja täyttöön, toivottavasti jossakin niistä on Berliinin tuliaisia sinulle. Hyvää matkaa laukun kanssa matkaajalle.

  VastaaPoista
 11. Voi vitsi, kuin kiva toi pussi. Keltavuokkoja kasvaa meidänkin pihassa. Linnut on varmaan kuljettanut niitä.

  VastaaPoista
 12. Wautsi! Kyllä kelpaa Berliinissä kulkea! Minustakin kotona on kiva istuskella :))

  VastaaPoista
 13. Kyllä on serkku samanlainen kaunotar kun edeltäjänsä! Kauniit värit. Tuo laukun hihnan lyhennys meni nyt ohi kun kello on jo niin paljon kun täällä netissä seikkailen. Täytyy palata siihen kun aivot taas toimii...

  VastaaPoista
 14. Voihan laukku. Kyllä tuolla passaa reissuun lähteä. Ei tule toista samanlaista vastaan!!

  VastaaPoista
 15. Peikkokin tykkää hianoista kasseista ja pusseista. Niissä on usein sisällä jänniä juttuja. Ja jollei ole, peikko kaivaan sellaisen taskustaan ja laittaa... :)

  VastaaPoista
 16. Nätti laukku. Raikas sinininen.

  VastaaPoista
 17. Sopisi kyllä tosi hyvin minun olkapäälleni ja kevättakkiini. Lempivärejäni koko laukku täynnä. Harmi, että lähti Berliiniin.

  VastaaPoista
 18. Aivan upeita töitä teet! Laukku on huipputaidokasta!

  VastaaPoista
 19. Aivan upeita töitä teet! Laukku on huipputaidokasta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!