tiistai 23. kesäkuuta 2015

Onnea etsimässä

on yksi ihanimmista Marimekon mustavalkoisista kankaista. Arvaa miksi? 


No siksi kun siinä on taloja ja mökkejä!
En edes muista, koska olen tämän kankaan ostanut. Oli iloinen ylläri, kun kaivelin muita Marimekon kankaitani ihan muuhun tarkoitukseen ja tämä Onnea etsimässä odotti pinon alimmaisena. Löysin onnen!


Vaikka kankaassa on mökkejä, niin se on niin katu-uskottava, että laukun kanssa kehtaa kulkea kaupungilla. Vaikka Helsinkiäkin suuremmissa cityissä. Ja pienemmissä, kuten Tikkurilassa tai vaikka Turussa. Kuvassa on pieni pussukka. Oli ihan puolipakko saada nuo söpöt talot johonkin esiin ja niin syntyi tärkeä pussukka. Käytän aina pientä pussukkaa varsinaisessa laukussa. Siellä on kaikki tärkeät tavarat, jotka on helppo siirtää toiseen veskaan ottamalla vaan pussukan ja heittämällä sen uutteen matkakaveriin. Muistelen, että viime vuonna minua ärsytti tuo pussukka-sana ihan hierveästi. Tänä vuonna suhtaudun siihen neutraalimmin. Vuodet eivät ole veljiä. Voisiko tuota nyt käyttää tässä tapauksessa? Olkoon, kun tuli sanottua. Eli voi, jos haluaa. Olen aika suopea itselleni kaikessa.


Toiselta puolelta näyttävät tällaisilta. Molemmissa on päällinen tikattu harvakseltaan laukkuhuopaan, laukussa tikkaus näkyy hieman paremmin. Huopa on aika ohutta, mutta siitä tulee sopivan napakka laukkuihin ja pussukoihin. Veska on 24 cm korkea ja saman verran leveä, eikä kapene ylöspäin. Pohja on melkein 6 cm. Sisäpuolella molemmilla sivuilla taskut. Meikki- tai muutarvikepussi on 16, 6 cm leveä ja 11 cm korkea. Pohja melkein 4 cm. 
Näistä molemmista tuli niin ihanat, että voisin nukkua niiden kanssa. Taidan nyt tässä paljastaa yhden jutun. Aina kun onnistun tekemään jotain sellaista, josta pidän kovasti, otan sen illalla makkariin ja laitan sen niin, että voin katsella sitä sängystä käsin. Jos se on peitto, nostan sen vaatehuoneen oven päälle, mekot henkarissa samaan paikkaan ja pienemmät työt joko yöpöydälle tai sitten toiselle pikkupöydälle. Sitten luen jotain kirjaa tai lehteä ja aina välillä katson tekelettä. Joskus katselen pidempäänkin ja mietin, olisiko voinut tehdä jotain toisin, lisää tai paremmin. Nämä pääsivät makkariin. Voi olla, että toiseksikin yöksi. 


Vuoriksi laitoin sitten hieman väriä, ihanaa pinkkiä! Taskunsuihin ompelin kaitaleet päälliskankaasta. Näyttää sisälmys hieman ryhdikkäämmältä.


Ukko-koira änkesi mukaan, kun lähdin kamera kainalossa näitä teoksia kuvaamaan. Siinä se sitten otti aurinkoa nurmikolla ja välillä katseli huvittuneena, kun asettelin pussukkaa naapurin pojan prätkän satulaan. Odotti varmaan, että häntä vaan kuvattaisiin, mokoma linssilude. Tuossa kuvassa ilme on kuitenkin semmoinen hyvin välinpitämättömyyttä tavoitteleva. Ihan kuin olisi just herännyt.



Minulla kävi hyvä tuuri! Olin hieman onnea etsimässä  Annen Cafe Mea Maria-blogissa ja siellä oli arpajaiset. Pääsin pronssille ja voittopaketista löytyi saksankielinen tilkkulehti, ihanaa "kirjoituskangasta", pitsipötkö ja kankaan päällä olevan valkoinen pitsinen perhonen. Kankaasta teen jonkinlaisen pussukan itselleni, Irma jo sitä ehti kyselemään tuolla aiemmassa postauksessa. Luultavasti semmoisen kiristysnyörillisen. Myös pitsinauhaa laitan siihen koristeeksi. Perhonen voi nyt leijua vielä vapaana, kunnes sille löytyy hyvä virka. Lehteä luen iltaisin, vaikken saksaa osaakaan. Siinä näytti olevan yhtä ja toista mielenkiintoista, noin alkuvilkaisulla huomasin. Kiitos Anne tuhannesti kivasta palkinnosta!

Moikka ja mukavaa loppuviikkoa!

PS. Jos haluat kurkata Vallisaareen ja Kuninkaansaareen, tyttären blogissa on upeita kuvia. Ensi kesänä sinne pitäisi olla vapaa pääsy kaikille, mutta nyt vain erityisryhmät pääsevät opastetuille kierroksille.





26 kommenttia:

  1. Hienot talopussukat. Pinkki vuori on täydellinen.

    VastaaPoista
  2. Upeat pussukat ihanasta kankaasta. Supersuloinen on myös tuo koirasi!
    Leppoisaa sadepäivää sinne!

    VastaaPoista
  3. Ai miten on hienot, pussit! Pitäiskin tehdä itsellekin semmoinen siirtotavara pussi.

    VastaaPoista
  4. Kyllä on komean katu-uskottavat pussukat! Mä jo luulin sun hankineen uuden menopelin itsellesi mopoillaksesi Tiksiin ;). Niin tunnistan ton olotilan jossa illalla viimeiseksi vielä haluaa ihailla jotain ihanaa aikaansaamaansa. Tosin nykyään ihailen Mörskällä maisemaa, joka aukeaa silmien eteen pötkötysasennossa; pelkkiä puiden ruunkoja ja lehvästöä <3

    VastaaPoista
  5. On on kaunis laukku ja pussukka. Toi vuori on ihan piste i. päällä.

    VastaaPoista
  6. Kylläpä ovatkin ihanat! Ukko-koira on aika kuvauksellinen myös.

    VastaaPoista
  7. Ihana että olet piristänyt mustavalkoiset työsi pinkillä. terkkuja Ukolle !

    VastaaPoista
  8. Marikangaskokoelmasi on näköjään ehtymätön. Tuo on upea kangas kasseihin ja pussukoihin. Ukko-koira näyttää niin ihanalta.

    VastaaPoista
  9. Ihanan onnen löysit! Voi nämä sopii oikein mainiosti Turkuun! Täältä löytyy pieniäkin taloja ja pinkkiä. Ja kuuluu fiilistellä täysillä kun on onnistunut luomaan kaunista ja mieleistä. Hyvä että Ukko on aktiivisena mukana reissussasi. Onnea hienolle voitollesi!

    VastaaPoista
  10. Samoin ajatuksin kuin Kvilttaaja, mistä noita mareja oikein pukkaa! Tänne periferiaan ei kovin kummoisia kankaita eksy. Mutta mitä tässä surkutella omaa kohtaloani, pussukkasi ovat todella ihanat, minulla menisi ainakin viikko noita ihaillessa.

    VastaaPoista
  11. Ihanat, ihanat ja vielä kerran ihanat, pidän myös tästä marimekon kuosista! Pinkki vuori aivan napakymppi, joten onnea kerrassaan.
    Onnittelut blogivoitosta, kivat voitot sait omaksesi:)

    VastaaPoista
  12. Oikea herkku tuo kangas, en ole koskaan nähnyt sitä. Pinkki sisus piristää!

    VastaaPoista
  13. Oijoi mikä kangas. Erityisesti tykkään tuosta sinun laittamastasi vuori kankaan väristä. Sopii vallan erinomaisesti tuohon upeaan kankaaseen. Huiput!!

    VastaaPoista
  14. Onneksi piileskelevä onni löytyi. Kivat pussukat, pinkit sisukset sopivat hienosti. Saa ja pitääkin ihailla omia töitään. Oikein soma linssilude tuo Ukko. Onnea arpajaisvoitosta.

    VastaaPoista
  15. Ihana kangas tosiaan! Musta-valkoinen on aina niin tyylikäs.

    VastaaPoista
  16. Oi miten hienot laukku ja pussukka! Vaikka eivät ole lempiväriäni eli värikästä. En ihmettele, jos pidät näitä katseen ulottuvilla pitkäänkin. Minä teen samaa kuin sinä, katselen tekemiäni onnistumisia. Ne jotka eivät onnistuneet, ne piilotan, vaikka sanon kyllä aina että joku toinen saattaa tykätä niistäkin.

    VastaaPoista
  17. Pussukka-sanasta en minäkään niin kovasti tykkää mutta käytän silti;) en ole muutakaan keksinyt tai nähnyt muidenkaan käyttävän paitsi jossain on ollut sana toalet-laukku mutta onko sekään parempi?:)
    Jos pussukka-sanasta en tykkääkään niin ompelemistasi pussukoista sitäkin enemmän, ihan täydelliset ovat!
    Kiva idea katsella töitään iltasella, ihan osasin kuvitella itseni samaan tilanteeseen, taidanpa jatkossa matkia sinua. Mutta mitäs sitten tehdään kun tulee niitä ompeluksia joista ei kovin tykkää.

    VastaaPoista
  18. Haa, muistin oikein - sä olet Hesasta.Tässä nimittäin viihdytän itseäni surfailemassa matkailuautossamme, kun mies ajaa, ajaa, ja ajaa... Ja tänään saavumme Hkiin. Olisiko sinulla vinkata jotain kässä-., kerrätys-, ympäristötaide tms. juttua, jossa kannattaisi ehdottomasti mun käydä? Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käy ainakin Kyläsaaren kierätyskeskuksessa. Terveiset mökiltä, sekin Helsingin Vasikkasaaressa.

      Poista
    2. Käy ainakin Kyläsaaren kierätyskeskuksessa. Terveiset mökiltä, sekin Helsingin Vasikkasaaressa.

      Poista
  19. Irma tuolla sanoo ettei tykkää pussukka-sanasta. Sama juttu, en siedä sitä, mutta kun parempaakaan ei ole. Tuo kangas on niin upeeta. Ja vuorina vaaleanpunainen piste iin päälle.

    VastaaPoista
  20. Pussukat, oikein hienoja molemmat! Pinkki piristää hyvin city-lookkia.

    VastaaPoista
  21. Siis niin viimesen päälle!
    Luontokuvat tyttäreltä myös makeat. Piristystä arkeen.

    VastaaPoista
  22. Voi herttileeraa on vimpan päälle tyylikkäät ja pinkki vuori......VAU!!! Mullakin onnea hyllyssä odottamassa, pitäisi vaan tarttua kiinni.
    Ukko makoilee niin Gentlemannina siinä nurmikolla

    VastaaPoista
  23. Tyylikkäät pussukat... kyllä noita kelpaa ihailla! Pinkki vuori sopii niin hyvin tuon mustavalkoisen kanssa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!