sunnuntai 25. lokakuuta 2015

tönköt lehmät

Viimeksi tilkkukurssilla oli aiheena Afternoon Tea ja leivoskahvit kaupungilla. Ei syntynyt leivoksia eikä teekuppeja tai -pannuja. Päädyin tekemään muutaman paper piecing-blokin. Malleissa ei ollut mieleistä, jotein tein oman mukin ja siihen korvan. Ei ollut kovin vaikeaa.


Ehkä nämä on kaakaomukit, kun on lehmäkangasta. Siis maitokaakaomukit. Koska en kovastikaan juo kaakaoa, voisin käyttää näitä vaikka kahvimukin alusina. Aika isokokoisina ne sopisi pienen keittokulhon alusiksi myös. Kahvimukini Nipsu katselee hieman kauhuissaan tuota lehmää. Se ei millään uskalla mennä sen päälle. Ei, vaikka yritin rohkaista ja kertoa, että se on oikeasti vain ihan vaaratonta kangasta. 


Tulin laittaneeksi väliin paksua huopaa ja kovin tönkköjä ovat. Tikkaukset menee mukin ympäri ja useamman kerran. Nämä oli oikeastaan harjoitustöitä, semmoisia kokeiluja tulevaa varten. Tarkasti kun katsot, huomaat, että kuppien korvat ovat hieman erilaiset. Ensin tein tuon vasemmanpuoleisen teräväkorvaisen, mutta en pitänyt siitä ja sitten kokeilin hieman muutettua korvamallia. Siitä tuli parempi. Mutta en minä noista pidä kummastakaan, mutta tulipa tehtyä. Ruma tuo kanttauskin. Älä kato niitä ollenkaan.


Olen ommellut aika paljon vaatteita ja tässäpä kuvattuna melkein viimeisin. Tämä on itselle tehty Marimekon pellavakankainen jakku. Kankaan on suunnitellut Ishimoto ja sen nimi ei niin ajankohtainen Kevätilta. Ei sillä nimellä niin väliä, hyvin pysyi jakku päällä syysiltanakin. Kaavana käytin ainakin 10 vuotta sitten jostain piirtämääni paitapuseron kaavaa, jonka muokkasin enemmän jakkumaiseksi. Kaavasta jäi käyttöön kädentien pyöriö ja melkein hihat.


Hyllyllä istuva Katti oli pudota, kun näki tuon jakun. Olisi halunnut sen itselleen, koska Katin oma mekko on yli 20 vuotta vanha ja synkän värinenkin.


En löytänyt sopivia nappeja, mutta onneksi varastoistani löytyi siskon villakangasjakkua varten ostamani päällystettävät napit. En tarvinnut niitä siihen jakkuun ja joutivat hyvin tämän kevytjakun/puseron rintamukseen. Kangas tuli käytettyä niin tarkoin, että tarvittaessa saisin kaksi nappia päälystettyä, jos nuo vaikka katoaisi. Oli pakko tehdä entisiä Marikankaita vaatteiksi, koska kävin ystävämyynnissä hankkimassa uusia kankaita. Kaksi kertaa.


Siskolle olen ommellut mekkoja ja puseroita. Tämä on Pusero nro 4.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa! 
Ei kannata olla allapäin, vaikka sataisi. Joku ilostuu siitä, että saattaa tulla sieniä. 
Katselkaa keltaisia puita ja kahlatkaa pudonneissa lehdissä, ne kahisee jaloissa niin hienosti! 






28 kommenttia:

  1. Hauskat kupinaluset. Lehmäkangas on kiva ! Upeita vaatteitakin siellä on syntynyt. Nautitaan syksystä sateineen :)

    VastaaPoista
  2. Ai, miten kivoja blokkeja olet keksinyt. Ja tarina on mainio...

    VastaaPoista
  3. Muikea lehmä mykkänä mukimatossa. Kiltti oppilas tekee aina, mitä opettaja opettaa, vaikka lopputulos olisikin hieman erilainen. Puserosi on hieno. Marikankaat ovat hyviä vaatekankaita.

    VastaaPoista
  4. Minusta nuo lehmämukinaluset ovat hienoja. Ja tikkaukset kohdillaan. Upeita vaatteita !

    VastaaPoista
  5. Vilka fina muggmattor du sytt! En rolig ide... tycker jag! Fina välsydda kläder syr du också! Jag måste titta mer på allt du gjort!

    VastaaPoista
  6. Ihanan pirteät mukinaluset, Nipsu on vain hiukan hitaasti lämpiävä uusille ideoille..

    VastaaPoista
  7. Jälleen täällä henkäilen ihanstuksesta! Voisit aivan hyvin brändätä nuo sinun patalaput ja alkaa myymään niitä, I H A N I A !!!

    VastaaPoista
  8. Oikein hauskat kaakao/keittokulhoaluset ja vielä oma design! Vaatteetkin on tyylikkäitä!

    VastaaPoista
  9. Hienot mukinaluset onkin ja noi vaatteet, huoh, miten makeet!!

    VastaaPoista
  10. Tosi hienot ja hauskat mukialuset, ei yhtään tönköt! Hauska tuo lehmäkangas, luulen itseltäni löytyvän sitä myös:D
    Ohooo, ihania vaatteita olet sinä taitava!

    VastaaPoista
  11. Ihan mahtavat alustat, lehmämukit on hauskat eikä tällänen maallikko näe niissä yhtään virhettä.
    Upeat on ompeluksetkin.

    VastaaPoista
  12. Mukavia mukeja tuli, ei kannata hylkiä niitä! Hiukan iski kademieli kun olet käynyt ystävämyynnissä - ja oikein 2 kertaa! Oma moka kun jäin paitsi. No kyllähän sä tiesit että käytän synkän väristä mekkoa mutta että arvasit sen olevan niin vanha...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis ihan huippu! : D En voinut olla nauramatta kun tajusin tämän. Ei se sinun mekkosi niin synkkä ole ja iästä ei ole mitään tietoa : D Minulla on paljon hienompaakin lehmäkangasta, kuten tiedät.

      Poista
  13. Kivoja mukeja; lehmät ovat aivan lemppareita.

    VastaaPoista
  14. Minusta nuo kupit tikkauksineen on oikeinkin hienot! Samoin nuo vaate-ompelukset... aivan upeita!
    Mikä on mukavampaa kun kahlata lehtien keskellä pihalla. Juuri kävin haravoimassa auringon paisteessa:)

    VastaaPoista
  15. Eiks ole ihana ommella vaihteeksi vaatteita. Innostuin minäkin takin tekoon varmaan 30 vuoden jälkeen ja oli niin mukava tehdä. Tosi nätit teitkin näistä.

    VastaaPoista
  16. Mä en käy Mekon ystismyynnissä vaik vieressä onkin. Ku olit näin lähellä niin ois voitu kahvitella.
    Mulla on vaatteiden ompelu vallan jäänyt ku ei oikein oo tarvetta uusille vaatteille.
    Nipsu tiesi ettei noi tule olemaan käytössä niin mitäs sitä turhaan niiden kanssa tuttavuutta tekemään.
    Juu, mä oon kahlannu monessa lehtikasassa ku tuuli on niitä tehny eikä vielä ole talkkari lakaissu niitä pois.

    VastaaPoista
  17. Hienot aluset kuppeineen ja tosityylikkäät vaatteet olet värkännyt, saat elvistellä syysauringossa kevätjakku päällä :o)

    VastaaPoista
  18. No, hauskat ovat kumminkin nuo sinun mukinalusesi ompa mukissa sitten mitä tahansa,.. näin syksyviileillä voi olla jotain lämmintä tai lämmittävää :) Pilkulliset kanttaukset tekevät leikkimielisen vaikutelman ja uskon että suupielet hymyssä näitä on ommeltukin. Sen sijaan vakavissasi olet ollut vaateompelun kanssa. On kevyttä päällepantavaa. Ettei vaan olisi matkakuumetta ja jonnekin lämpimään paikkaan tietysti...tai sitten tässä iässä saattaa toisinaan tulla hikikuuma täällä Suomessakin. Mukavaa syksyn jatkoa. Täällä Pohjois- Savossa ootellaan kohta ensimmäisiä räntäsateita. Hups, ja talvirenkaat taitaa olla vielä jossain varaston perukoilla.

    VastaaPoista
  19. Ihan on hyvät mukinaluset, sano vaan sille Nipsulle että nyt ei nenää nyrpistellä, sinne vaan istuskelemään lehmän päälle.
    Vaateompelukset on hienot.

    VastaaPoista
  20. Mielestäni mukinaluset ovat ihan piersakat. Hienoja vaatteita olet ommellut.

    VastaaPoista
  21. Reippaat ja omaperäiset aluset. Lehmät on lupsakoita.
    Vaateompelu on vaativaa. Nostan hattua hienoille käyttövaatteille.

    VastaaPoista
  22. Hauskat tönkkölehmämukinaluset! Laita Nipsulle side silmille, että se uskaltaa asettua hyvälle aluselle. Tykkäsin sun paidasta! Voi kun mullekin sopisi tuollainen! Ja tee kissalle pirteämpi mekko sillekin, kun kerran vaatteita nyt ompelet.

    VastaaPoista
  23. Sä oot ryhtynyt varsinaiseksi vaatturiksi!!

    VastaaPoista
  24. En menisi minäkään lehmän päälle lepäilemään, etenkään jos sisukseni olisi täynnä kuumaa kahvia ja kyllähän nuo mukin aluset leivoksesta käy. Kauniita ovat katsella ja eivätkä lihota. Jakku on kaunis malliltaan ja väreiltään ja samoin siskon vaate numero 4.

    VastaaPoista
  25. Voi, ottaisin minäkin nuo oman kahvi mukini alustaksi. Ihanat !!

    VastaaPoista
  26. Ihanaa pyhäinpäivää! PS Blogissani on sinulle haaste =D.

    VastaaPoista
  27. Kaunis jakku ja siskon tunika. ja mukimatot aivan huiman hauskoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!