lauantai 7. marraskuuta 2015

Hämärä Lumo

Piti kirjoittaa siitä, mitä tein keskiviikon tilkkukurssilla, mutta en koko työtä ole näköjään kuvannut, joten antaa olla.  Kerrotaan sitten seuraavasta päivästä.
Torstaina lähdettiin Neula & Puikko-blogin Lean kanssa retkelle naapurikaupunkiin Vantaalle. Lea tuli meille ja tästä autoilimme kohti Korsoa. Minulla on aina ollut tuonne Vantaalle meno vaikeaa, paitsi fillarilla. Tikkurilaan osaan autoilla hyvin, mutta kaikki muu on ihan sotkussa. Tilanne ei ollut torstaina yhtään aiempia kertoja parempi. Meidän auton gps map oli hieman oikukkaalla tuulella, eikä neuvonut meitä Tuusulantielle, mikä olisi ollut nopein reitti. Sitten se hyytyi kokonaan. Meni ihan oudoksi eikä sanonut sanaakaan. Siellä me kyyhötettiin Kehä kolmosen sillan alla bussipysäkillä ja yritin herätellä sitä henkiin. Siihen näytön ruutuun oli alas tullut joku outo kuviotu nauha. Se alkoi jo kesän jälkeen elvistelemään englannin taidoillaan. Aiemmin puhui suomea, mutta kai meidän loman aikana kävi kurssit ja nyt puhuu vain englantia. Onneksi kännykkä pysyi järjissään ja sillä navigoitiin oikeaan paikkaan.  


Monitoimitalo Lumossa keskityimme vantaalaisten Tilkkutiiraajien näyttelyyn. Yläpuolen työ oli heidän näyttelyesitteessään. Se on nimeltään Uudesti syntynyt ja tekijänä Pia Korppi.


Töitä oli ripustettu seinille sekä tällaisiin tilanjakajiin. Ne oli varmaan siivoojan jäljiltä ihan toisissaan kiinni ja Lean kanssa hieman levittelimme seinämiä, että töitä pääsi katselemaan paremmin. 


Vitriineissä oli paljon pieniä töitä, kasseja ja pussukoita joka lähtöön. Tuo päärynäkangas on niin ihanaa! Parempaa kuin oikeat päärynät!


Ja entäs tämä! Niin suloinen ketunpoikanen, että. Se katsoi minua koko ajan anovasti suoraan silmiin. Olin kuulevinani, että se pyysi oäästä ulos. En voinut rikkoa lasia, joten pikkuinen jäi sinne. Toivottavasti ne antaa sille ruokaa siitä ruokalasta.


Tämä iso, ehkä ihan sängynpeitoksi riittävä pöllö on Iris Marttisen työ nimeltään Here´s looking at you. Aika mahtava lintu, tuon minä bongaisin luonnossakin heti. Näyttelypaikkana Lumo ei lumoa. Siellä oli niin hämärää, että olisi pitänyt olla omat valonheittäjät. Valokuvani olivat aika surkeita, olisin tarvinnut irtosalaman. Vitriineissä olevia töitä on myös vaikeahko kuvata heijastusten takia ja nekin oli hämäriä, yhdestä jopa lamppu palanut. Paras mennä paikan päälle ihastelemaan. Mukana oli myös kauniita, käsinommeltuja ja tikattuja töitä.


Korsossa on Tähtikirppis. En tiedä mistä se on saanut nimensä. Kävimme tietenkin katsomassa mitä "tähtiä" täältä löytyy. No ei meille mitään, mutta joku entinen seeprafani oli kyllästynyt raitoihin ja pannut kaiken mustavalkoisen myyntiin.


Komeen värinen kone!


Lea tarjosi Cafe Korsossa kunnon pullakahvit! Oli hyvät peruspullat. Kotimatkalla käytiin vielä Tammiston Kontissa. En ollut ennen siellä käynyt ja puoti oli oikein siisti, valoisa ja avara. 


Karkkipäivän kunniaksi tummaa Geishaa. Olis kyllä ihanaa!


Eikä vaaleanpunainenkaan pahaa ole. Tämä on semmoinen pikkulaukku, jossa voi kuljettaa passia, kännykkää, lompakkoa ja sen sellaista pientä tavaraa. Sisällä on tasku ja avainnauha.


Geishan takapuolella on myös tasku, oikein vetoketjullinen.


Ja kyniä varten purkki Fasun sinisestä, sitäkin tekis nyt mieli. Ei vaan ole yhtään suklaata meillä, pelkkiä papereita.


Sain heti perjantaiaamusta ihanalta ystävältä tuomisia Berliinistä! Rakastan talokankaita, kirjoituskankaita ja pallokankaita! Kiitos tuhannesti Tuula, Helmi ja vielä Paulikin!


Perjantaina kävin tyttären kanssa katsomassa Hannes Heikuran näyttelyn End of The Road Virka galleriassa. Se on auki huomenna viimeistä päivää. Yläpuolen kuvassa on kuitenkin Rut Brykin Arabialle tekemä upea keramiikkatyö. Yhtä upea kuin hänen suunnittelemat tyynyt yms käsityöt. Kyllä on ollut taitava ihminen.


Keskustasta matkasimme Pasilaan, molemmat omille teillemme. Minä menin messukeskukseen ja haahuilin siellä koko lopun päivän. Molla Millsin virkkauksia ihailin oikein tarkasti. Olisi aika mellevää osata virkata tuollaisia geometrisia kuvioita. Koska olin saanut niin upeat kankaat heti aamusta, ei minulla ollut suurtakaan kangashimoa. Ei oikeastaan ollenkaan. Kävin tervehtimässä melkein kaikkia eläimiä, katsomassa metsäkonetta, maistelemassa juustoja ja ostamassa niitä, katselemassa hienoja ompelukoneita mukavan rouvan esittelemänä ja sen sellaista. Siitä outletista en juuri piittaa. Illalla olin ihan poikki ja olisin voinut mennä nukkumaan jo kasilta, mutta en mennyt. Tänään oli taloyhtiön pihatalkoot ja siellä oli hyvää aikaa haukotella. Oli vaan aika kylmä, olisi pitänyt tehdä hommia rivakammin.

Hyvää Isänpäivää! 

18 kommenttia:

  1. Paljon on kivoja tapahtumia mahtunut viikkoosi :) Mukavaa illanjatkoa sinne!

    VastaaPoista
  2. Kyllä sitä nyt reissataan:) Mitäs ompelukone siitä tykkää;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vaan kuljetuksesta Lumoon ja mukavasta seurasta. On sulla ollut ohjelmantäyteinen loppuviikko ja kivat kangastuliaiset.

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoisia kuiva ja kirjoituksia.

    VastaaPoista
  5. Navigaattorin käyttäjille voi käydä noin. Missäköhän tuo Korson kahvila on? Emme löytäneet sieltä kahvilaa vaikka kuinka kuikuilimme. Olut- ja pizzapaikkoja oli hurjasti.

    VastaaPoista
  6. No onpa ollut kovin vauhdikas pvä:)
    Paljon olet nähnyt kauniita juttuja,
    varmasti inspiraatiota ruokkiva ja
    voimauttava pvä.

    VastaaPoista
  7. No onpa ollut kovin vauhdikas pvä:)
    Paljon olet nähnyt kauniita juttuja,
    varmasti inspiraatiota ruokkiva ja
    voimauttava pvä.

    VastaaPoista
  8. Sinulla on ollut todella reipas päivä =). Kauniita asioita näit. Minusta on kivaa miten joku keksiikin kaikesta materiaalista tehdä jotan, jopa karkki paperista =D. Ihanaa isänpäivää!

    VastaaPoista
  9. Ihanasti toimintaa! Ihan kateellisena täällä luen mitä siellä tapahtuu. Paitsi en oo kateellinen siitä kun nykytekniikka teitä kiusas. Hienot tuliaiset! Tilkkuilu ON kivaa! Kiitos kuvista ja hauskasta kerronnasta!

    VastaaPoista
  10. Vaikk ostin messuilta tilkkukankaan niin en mä tilkkuilemaan ala, siitä tulee puikkopussukka (puikkokirja) kesäkaverille (saaressa). Ja tänään sitt sain kivaa kissakuvioista kangasta. Liisan vanha tilkkutyö oli messuilla esillä just siinä kangaskaupan seinällä.

    VastaaPoista
  11. Kauniita töitä siellä. Jos en saa sinne lähdettyä niin tulipahan nyt nähtyä :)Todellinen retrokone, voi ei tuo väri...

    VastaaPoista
  12. Paljon mahtuu päivään ja hieno näyttely töistä päätellen, olsipa kiva nähdä. Kivat Geisha pussukat ja tuliaiskankaat!

    VastaaPoista
  13. Olipa hienot kuvat, nuo isot tilkkutyöt ovat aivan vertaansa vailla, kävin muutama viikko sitten Lontoossa messuilla ja sielläkin oli niin upeaa tilkkutaidetta että ihan henkeä salpasi.

    VastaaPoista
  14. Kiva että pääsitte perille Lumoon. Ilmaisia näyttelypaikkoja ei Vantaalla ole tungokseen asti, joten on valittava se minne yleensä edes pääsee töitään ripustamaan :)

    VastaaPoista
  15. Persoonallinen navi ei kuullosta kivalle, paitsi muista ;-)
    Sulla on ollu paljon mielenkiintoista nähtävää.

    VastaaPoista
  16. Kiva näyttely ja toinenkin. Tosi mukava katsella mitä upeaa toiset ovat tehneet.

    VastaaPoista
  17. Huh, olet ehtinyt käydä siellä sun täällä, aivan hengästyn kun yritän pysyä tekstissä mukana :o)

    VastaaPoista
  18. Oletpa ollut ahkera ja saanut valmiiksi noin monta kaunista pussukkaa. Kiva,että laitoit kuvia Lumon näyttelystä. Minäkin kävin siellä, mutta juuri silloin näyttelyyn pääsy oli harmittavasti estetty aidoin. Vain vitriinissä ja niiden yläpuolella olleita töitä sai katsella. Hienoja olivat, mutta suurin osa taisi jäädä näkemättä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!