sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

siis ihan mitä tahansa

pitää sisällään tämä postaus. Niin on paljon taas asiaa.
Meillä oli Syyringissä puhetta ja joillain kuviakin ompelupaikoistamme ja kangaskaapeista yms. tärkeistä jutuista. Minä en tietenkään ollut mitään nurkkiani kuvaillut, mutta tässä nyt esittelen yhden käsitöihin liittyvän hyllyn.


Oikeasti tämä hylly kuuluisi olla toisin päin, niin että alhaalla oleva tanko  olisi ylhäällä ja sen takana sitten lautasia. Tämä oli heitetty jonkun kevätsiivouksen yhteydessä taloyhtiön siirtolavalle ja minä aloin heti oikein kovasti tarvita sitä. Nyt hylly on pullolaan lasipurkkeja, joissa on nappeja ja nauhoja. Pienissä peltirasioissa on helmiä ja sen sellaista. Oikealla sivulla roikkuu puuvillanyöriin puojettuna nauharullia.



Killassa oli myös juttua siitä, miten kukin säilyttää ompelulankojaan. Minulla tikkauslangat oli ennen neliskulmaisessa, ihan fiksussa purkissa. Se oli liian pieni langoille ja kun kirpparilla oli myynnissä 3 Karhumuovin pyöreää, kannellista purkkia euron kappale, näin heti tikkauslangat niissä. Ihan ei kaikki rullat näihin mahtuneet, joten täytyy alkaa tikata, että saa ylimääräiset rullat käytettyä.

On täällä käsitöitäkin tehty, vähän joka laatua.
Tuossa jokunen aika sitten oli KässäMarttojen kahvilassa tarjolla oppia kirjovirkkaukseen. Keräsin kotoa löytyneet muutamat puuvilla- bambulangat mukaan, sopivan virkkuukoukun kävin ostamassa Snurresta.


Ensin opettelin tällaisen kukan ja siihen reunat niin, että siitä tuli neliö.


Paikan päällä osasin tehdä kirjovirkkausta ihan väärin, joten purin kotona sen viritelmän kokonaan. Virkatut kukkaneliöt virkkasin yhteen ja niiden ympärille oikeaoppista kirjovirkkausta ja syntyi tämmöinen pikkuinen työ ilman sen suurempia suunnitelmia. Ehkä siitä joskus tulee pienen jakkaran päälle pehmustus. En tiedä. Aika rumat värit. Hyi.


Näistä kyllä olen ylpeä! Malli on sama, mikä on siinä kästyöaiheisessa postimerkissä, jossa mummeli neuloo näitä sukkia. Ruususukkia. Ovat oikein kuumat, kun on kaksi lankaa koko työn ajan. Olen tosi yllättynyt, että selvisin tällaisesta kirjoneuleesta ilman hermokohtauksia, melkeinpä täysin coolina. 


Hyvällä ystävälläni oli helmikuussa nimpparit ja hän oli minulle ystävänpäiväkortin lisäksi lähettänyt yhteistä herkkua eli salmiakkia. En ihan löytänyt salmarikangasta, mutta sinne päin olevaa. Siitä värkkäsin nimpparilahjaksi tuommoisen reilun kokoisen "lompakon". Salmiakkijauhoa laitoin pussiin, kun en tuollaista lasipurkkia voinut siihen hätään lähettää.


Sisällä on vetoketjullinen tasku, muuten sulkeutuminen tapahatuu magneettilukon avulla.


Teje esitteli blogissaan ihania muunneltuja tuulimyllyblokkeja. Myös Tiinatei-blogissa oli innostuttu samaisesta mallista. Olen 4-5 vuotta sitten tilkkukurssilla tehnyt tällä mallilla pienen liinan ja samoilla kaavoilla aloitin tätä peittoa. Tein mallit lihakaupanpaperista ja silittelin niitä kankaisiin. Aika hidasta  puuhaa. Ensin ajattelin tuhota kaikki keltaiset kankaat. Niitä oli vähän, joten mukaan tuli hieman sinnepäin-kankaita. Sitten siirryin pinkkien pinoon. kokeilin myös turkooseja, mutta ei niitä tähän voinut liittää.


Tämä pikkuliina on tehty samalla mallilla, mutta blokkien väliin olen lisännyt ohuet kaitaleet. Olin ollut siskon luona Tunisiassa ja ihastellut siellä kaikkia mielettömiä kaakeleita. Halusin saada tähän liinaan kaakelitunnelmaa, siksi nuo välikaitaleet. Ne esittää kaakeleiden välisä saumoja.


Heivasin työstä joitain rumia blokkeja pois ja nyt työ on tässä vaiheessa. Työtapa tuntui liian hitaalta ja siksipä kyselin sähköpostitse apuja. Aioin hankkia kurviviivaimen ja ohjeet sen käyttöön. Mutta mistä?


Vastausta ei tullut, mutta kaikki löytyi lopulta hyvinkin helposti. Viivaimen ostin Ullakasta ja hain sen samantien, kun heidän toimipiste tuossa lähellä on. Myös ohjevihko saapui sekunnissa koneelleni. 


Tein yhden koeblokin uudella vempaimella. Siitä tulee isompi. Kelta-pinkit ovat 7", mutta mustavalkoharmaa onkin peräti 9"! Muutenkin on eroja tekotavassa. Pienemmässä  keskilehdyköiden välissä olevat valkoiset tai värikkäät palaset on tehty 3:sta kappaleesta, kun taas isommassa tehdään jokaisen lehdykän sivuille omat suikaleet eli yhteen blokkiin 8 kpl. Olen aikeissa tehdä kummipojalle päiväpeiton. Hänen huoneen värit ovat ovat musta, harmaa ja oranssi. Niistä samoista väreistä + valkea tulee peittokin. Mietin nyt ensin ja kokeilen, olisiko näppärämpi tehdä kuitenkin tuon vanhan blokin kaavoilla, mutta uuden kokoisena. 


Keskiviikkona Tilkkukurssilla sain hieman lahjoja! Kvilttaaja-blogin Milja antoi muovikassillisen pieniä ja hieman isompiakin hänelle tarpeettomia tilkkuja ja Lea Neula ja Puikko-blogista raitakankaita keskeneräistä Fasset-työtäni varten. Ja bonarina ympyröitä varten Hello Kitty-kangas, jos vaikka joskus sattuisi olemaan tuollainen päivän fiilis.

Eilen haahuilin Messukeskuksessa kameroita ja valokuvia ihaillen ja muutaman luennon kuunnellen. Tietenkin kävin katsastamassa 3 vs 3 pelit korisosastolla ja tutustumassa lajin uutuuksiin. Fillariosasto oli kiinnostava. Polkupyörät on jotenkin niin ihania. Lähes kaikki muukin oli kiinnostavaa, jopa golfia katsoin hieman toisella silmällä. Se johtui kyllä siitä, että veli ja sen vaimo pyöri koko ajan golf-osastoilla. Tänään olin Kädentaitoja katsomassa Wanhassa Satamassa. Kaikkein hienoin juttu oli yksi esiliina. Se vaan oli niin upea, että mikään ei ollut niin hieno. Ei mikään. Ja oli niitä esiliinoja useita, hieman erilaisia. No kankaat on tietty aina hyviä ja joitan ostikin, lähinnä tuohon kummipojan peitteeseen sopivia. Ja Taito-lehden, ihan pari kerästä sukkalankaa ja kierrätyshuopaa. Aion tehdä todella hienot tossut, saas vaan nähdä koska.


Tämä on koskikara. En tunne sen tarkemmin, mutta kovasti sukelteli. Kivan näköinen kaveri, vaikutti hyvin iloiselta linnulta.

Toivotaan, että kaikille tulisi aurinkoinen viikko!

54 kommenttia:

  1. Auts! Ja anteeksi :( Olit laittanut viikko sitten miulle sähköpostia, ja viestisi oli jumittautunut blogipostiini eikä ollutkaan jälleenlähettäytynyt normipostiini. Olisin kyllä vastannut, jos olisin mennyt blogipostiini kurkkimaan. Onneksi löysit viivaimen ja ohjeen, Ullakassa viivain näytti olevan vielä halvempi kuin Lapp-Elisalla. Kelta-pinkki peittosi on upea, oman keltaiseni alkoi näyttää sen rinnalla vähän tylsälle. (Nyt olen vastannut sähköpostiisi)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä haittaa, menen aina helpoimman kautta eli "kilautan" kaverille ;) enkä jaksaisi itse etsiä mitään. Edes omia sukkia. Niin olen laiskaksi tullut. Mutta nyt on kaikki vermeet, joten ehkäpä hommat etenee.

      Poista
  2. No, kylläpä olikin monenlaista puuhaa! Ihana tuo hylly, sehän on täydellinen käsityöhuoneeseen! Kyllä olet taitava niin monessa hommassa, tuollaisia ruususukkia en saisi koskaan itse tehtyä! Peitosta tulee hieno, ihanat värit! Kädentaitomessut jäivät minulta väliin, toisaalta hyvä niin,silä en olisi kyennyt tulemaan sieltä ilman ostoksia kotiin! Mukavaa viikonalakua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni. Hieman minäkin mietin tuonne messuille menoa, mutta siellä näkee niin paljon kaikkea kiinnostavaa ja tapaa mukavia ihmisiä.

      Poista
  3. Ruususukkasi ovat luonnossa vielä upeammat kuin kuvassa. Minulta syntyy vain perusmallilla. Tuulimyllytyöstäsi tulee oikea väri-ilottelu. Koskikaran löytämisestä olen vähän kade. Toivottavasti saaat tilkkusekasotkustani jotain kivaa aikaan etteivät jää vain rasitteeksi sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kvilttaaja, niistä taitaa tulla pyhäsukat. Taidan kuljeskella hieman kummallisilla kulmilla, en minä olisi uskonut, että mitää lintua pienen puron laidalta löytäisin. En nyt kyllä etsinytkään, mutta sattui siihen sopivasti tupsahtamaan. Kiva sitä oli katsella. Silittelin ja järkkäilin tänään niitä tilkkuja. Aivan ihania ylätyksiä löytyi.. Melkein pidän enemmän pienistä paloista kuin isoista pinnoista. Osa päätyy tähtien sakaroiksi.

      Poista
  4. Hei Marle! Ihana, hauska kirjoitus ja vaikka mita kivaa! Kelta-pinkki peitto on mahtavan hyva! Nyt minakin haluan noita vareja. Ruusu sukat on upeat! Hyva etta sait viivaimen. Munkin ne varikkaat blokit on silla 3-kappaleen tavalla. Se on kylla vaikeampi kun ei voi paljon trimmailla. Salmiakki laukku on tosi hieno! Pitaakin ottaa kayttoon mun Fisherman rasia (siina on nyt jotain vanhoja korviksia). Sain puseron valmiiksi mutten tieda viela voiko sita kayttaa ja nyt neulon hartista.
    Hyvaa ja hauskaa viikkoa! x Teje

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teje, värit on pirteät ja mielummin niitä nyt katselen kuin ulkona olevaa räntäsadetta. Aurinkoa kaipaillaan. 3 kappaleen mallilla tulee vähemmän suamoja, mutta kuten sanoit, trimmaaminen on aika haastavaa. Ahkerana olet puikkojen kanssa ollut, kun pusero on valmiina ja uusi jo puikoilla.

      Poista
  5. Ihania värejä tuossa oranssikeltapinkissä työssä. Yritin tiirailla ja luin sun selityksenkin tekotavasta mutta en ymmärtänyt hökkäsen pöläystä. Ihan vierasta kieltä mulle. Se on vissiin tutustuttava ihan ite hommaan nin jos sitten valkenis. Monenmoista käsityötä olet saanut aikaiseksi. Tuo magneettilukolla suljettava kirjekuorilaukku näyttää jännittävältä....ja villasukat on tietysti aivan upeat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Poutapilvi! Malli on ensimmäisen blokin verran haastava, mutta kun kaaret sujuu, niin hyvä tulee. Sukat on minustakin aivan ihanat.

      Poista
  6. No nyt on kyllä kaikenlaista tehty ja kukkaro on oiva lahja salmiakin ystävälle!
    Tuulimyllypeitosta tulee niin ihana, niin ihana!
    Ruususukat niin suloiset ja kauniit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkureppu! Pidän tuosta blokkimallista, kun vielä osaisi värien tummuusasteita käyttää, niin saisi vaikka mitä aikaiseksi.

      Poista
  7. Paljon asiaa, joten on paljon kommentoitavaakin! :o)
    Keltainen tilkkutyö on aivan ihana! Vasta tuosta "isosta kuvasta" tajusin koko idean ja sen viehätyksen.
    Ruususukat ovat tosi kauniit! Jonkun blogissa niitä jo ihailinkin, ruusut olivat kuitenkin yksiväriset.
    Nurinperinhyllyidea on vallan näpsäkkä! Kauniisti astellut tarvekalut ja tilpehööri - visuaalisuuden lisäksi - ovat inspiroiva elementti! :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula. Minun on syytä seurata ohjeita tarkasti, muuten ei tule ruusua eikä sukkaa. Hylly on hyvä, mutta kaipaisi ehkä maalia pintaansa.

      Poista
  8. Oletpa tosiaan ehtinyt monenlaista. Nuo ruususukat ovat niin kauniit, minä en uskalla edes unta nähdä tuommoisten tekemisestä, liian vaikeat.
    Olisipa minullakin käsityötarvikkeet noin siististi. Yleensä kun jotain tarvitsen, sitä etsitään kissojen ja koirien kanssa päivätolkulla =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sude! Ihmettelen varmaan kymmenen vuoden kuluttuakin, miten onnistuin tekemään nuo sukat. Ei minun työpöytä ole yhtään siisti! Siinä on aina liikaa kaikkea, mutta tuo hylly on ainoa, joka ompeluhuoneessa pysyy siistinä.

      Poista
  9. Kyllä on taidokkaasti neulotut sukat!
    Jämätilkkukasa näyttää mielenkiintoiselta, niitähän ne aina ovat;) heti tilkkupaloja nähdessä aivoissa alkaa syntymään toimintaa. Kyllä olet hienot värit valinnut tuulimyllypeittoosi. Tuo blokkimalli taitaa olla nyt "pinnalla" niin monessa blogissa niitä on tekeillä. Ja salmiakkilompakko!!!miten aina keksit jotain kivaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Irma, olet oikeassa, tuo tilkkukasa vetää puoleensa paljon enemmän kuin messuilta hankitut kankaat! Olen silittänyt kaikki ja laittanut kauniiseen värijärjestykseen. Tuulimyllyblokki on tosiaan pinnallla ja minusta on hauskaa seurata, minkä näköisiä muiden tuulimyllyistä tulee.

      Poista
  10. Hieno peitto tulossa ja olet näköjään saanut aikaiseksi lisää tuulimyllyjä viime näkemän. Kiva kukkaro ja sukat on superupeat. Minulla on kirjovirkkaukset ihan alkutekijöissään, eikä nuo värit mitkään huonot ole, joskus vaan pitää uskaltautua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle (tän on aikaisemmin varmaan sanonut joku viisaampi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Lea, tein muutamia blokkeja lisää ja nuo kahden reunan puolikkaat blokit. Niihin suuntiin ei peitto enää kasva. Yritän katsella virkkuun värejä päivittäin, että tottuisin.

      Poista
  11. Herrrkullinen hylly! Kivasti kaikki on saatavilla. Kymmenen pistettä ja se papukaijamerkki kauniista sukista.
    Ne kaarevat menee yli mun ymmärryksen mutta sä olet hyvä noiden tilkkujen kanssa ja kaunista saat aikaiseksi.
    Kyllä se liinapalojen yhdistäminen oli vaikeeta, vastasin blogissani sulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kristiina, ennen pelkäsin noita kaarevia kurveja. Olin varma, että ajan ulos. Ihmeen helposti sitten onnistuin. Muutamassa kohdassa on täytynyt tehdä sauma uusiksi. Hylly onkin ihan paras koko ompeluhuoneessa. Kaikki muu on hyvässä kaaoksessa :)

      Poista
  12. Kaikenlaista upeaa on taas käsiesi kautta syntynyt. Jaksan hämmästellä aina vaan uudelleen ja uudelleen, miten taitava olet <3! Iloa alkavaan uuteen viikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katinka! Iloa tuli juuri, olen voittanut arpajaisissa palan ihanaa kangasta!!!

      Poista
  13. No voi huh! Kyllä Marlella oli taas näytettävää ja kerrottavaa. Sukat täyskymppi, hylly todella käytännöllinen. Tulevasta peitosta tykkään hurjasti. Tyylikäs "salmari" kukkaro ja olet kunnon virkkuoosi!!!!! :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lappeklipp, Jos postailisi tiheemmin, niin ei tulisi tämmöisiä pitkiä tarinoita. Vain lyhyitä ja ytimekkäitä. En pystyis kuitenkaan.

      Poista
  14. Onneksi ei meillä kukaan kuvaa käsityöhuonettani! Niin täynnä ja ahdasta ja sekavaa paikka ei toista ole. KYLLÄ onkin upeet ruususukat. Eihän noita raski edes käyttää. Hienoja on myös muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Vekki! Hylly on ainoa esittelykelpoinen paikka minullakin. Sukat ovat pyhäsukat.

      Poista
  15. Tuollainen tarvikehylly on niin söpö, sellaisen tarvitsen :) Sukat on todella upeat, onnittelut niistä. Tuo on hieno kaarimalli, kaikilla tulee siitä kaunis peitto. Minulla on myös tuo viivain, tällä viikolla kurssilla sitä ehkä pääsee kokeilemaan!

    VastaaPoista
  16. Tarvikehylly on kätevä, kun kaikki ovat omissa purkeissaan tai rasioissaan. Sukat ovat tutut; tosin innoissani itse unohdin käyttää toista punaista väriä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marjut, hyllyssä olevat tavarat löytyy aina, mutta kaikki muu on kateissa!

      Poista
  17. Tarvikehylly on kätevä ja vielä hyvä on järjestys. Lompakko on tosi hieno ystävälle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Kirsti, ja ainoata järjestyksessä olevaa asiaa saan katsella ompelupöydän äärestä! Pitäisi tehdä itsellekin vastaavanlainen lompakko.

      Poista
  18. Oih ja voih niin hyllylle, sukille, peitolle kuin "kaakeleille", kaikki superihania! Taas aloin niin kaivata ompeluhuonetta, johon panna ihanuudet esille ja käden ulottuville. Mut sit joskus, sit joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi, sinulla on sitten, kun nämä lumisateet heltiää ja aurinko alkaa todenteolla lämmittämään ihana parveke, jonne voit viedä ompelukoneen. Ja se aika, kun huoneet yksi toisensa jälkeen tyhjenee asukkaista, tulee yllättävän nopeasti.

      Poista
  19. Ruususukat ovatkauniit. Olen myös ajatellut kutoa ne jossain vaiheessa. Tilkkupeittosi on ihanan värikäs. Hylly on hieno löytö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija, sukat oli minulle sen verran iso haaste, että seuraavaksi puikoille jotain tosi helppoa.

      Poista
  20. Olipa hieno blogipostaus ja siinä oli todellakin mitä ja vaikka! Miten ihmeessä sulla on tuollainen hieno lehdykkätilkkupintakin kaivaa esiin tuosta vain? Ja mietit uuden tekeväsi. Koskikarakin vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkunviilaaja, paljon sekalaista, mutta vähän valmista. No koskikara tietenkin. Ilman sitä ei tule kevät.

      Poista
  21. Ihanaa kierrätystä tuon hyllyn kanssa. Ja tikkauslankapurkit ovat kivoja. Ihan käy kateeksi nuo ruususukat, oikea taidonnäyte. Itse kävin myös Wanhan sataman käsityömessuilla; itseasiassa tulin tunti sitten kotiin reissusta, koska olin pojan luona Espoossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Helena, hylly on hyväksi osoittautunut, siitä en luovu. Siellä me on molemmat messuiltu, ehkä ihan vierekkäinkin.

      Poista
  22. Puhtia on sinulla riittänyt ja tulosta syntyy! Virkkaus näyttää onnistuvan sekin, mutta kyllä ruususukat on ihan superia! Ei synny joka iikalta. Napit ja nauhat on kauniissa järjestyksessä - siitä vois ottaa oppia... Tykkään kaakeleistakin mutta iso pinta on ihan hypnoottinen ympyröineen.
    Pitääpä miettiä missä voisi nähdä koskikaran... Tänään oli vähän suhmuraista, mutta reipasta viikkoa sinulle! Pidä vauhti yllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Tilkkuilo, yltiöpäinen sukkien kehuminen saa minut kohta laittamaan ne raameihin ja seinälle!!! :D Tuulimyllublokki on suurena pinta parhaimmillaan, olen samaa mieltä. Tänään oli meilläkin lunta, räntää ja vettä. Siis monipuolista.

      Poista
  23. Oi miten ihanat sukat ja hauska virkkuutyö, tilkkutöistä ja pussukasta puhumattakaan, sie oot ollu ahkera

    VastaaPoista
  24. Kiva tarvikehylly ja niin kätevä, kun kaiken näkee yhdellä silmäyksellä! Ja nuo ruususukat ovat ihan mielettömät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Maarit! Hyllyjä voisi olla toinenkin mokoma. Kiitos, sukat ovat kauniit, semmoiset pyhäsukat.

      Poista
  25. Taas on koko postauksen täydeltä kaikkea kivaa ja kaunista. Upeat nuo sinun sukkasi, samoin kuin kurvikkaat tuulimyllysi. Kaunis keltainen peitto tulossa. Pussukka on myös hieno, varastankin idean tuosta mallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkku! Pussukan aion tehdä itsellenikin, ehkä hieman kapeamman. Tuohon ystävän pussukkaan halusin mahtuvan passin. Pelottaa hieman, että jossain vaiheessa vetelen kurvit suoriksi. Voi tulla vauhtisokeus.

      Poista
  26. Tuo nappihyllysi on vaan niin suloinen! Samoin ruususukkasille menetin sydämeni. Paljon saapi aikaan kun on tekijä... peitosta tulee kaunis! Sen keltainen väri antaa hyvää väriterapiaa tuonne loskaan... paistaisi tuo aurinko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne kauniista sanoistasi! Kyllä se aurinko joskus paisaa, tänäänkin jo ihan kivasti!

      Poista
  27. Kaikkee ihanaa olet puuhaillut neuleiden ja ompeluksien kanssa. Sukat on kauniit. itsekkin koetin kerran tehdä tuota mallia mutta mä sain romahduksen :) :)

    VastaaPoista
  28. Kiitos taas piristävästä postauksesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!