tiistai 10. toukokuuta 2016

räsymatto, pentu ja siltä väliltä muuta höpöhöpöä

Tämä "Räsymatto-neule" piti esitellä jo ennen Vappua, mutta oli hieman muita kiireitä silloin. 


Olen neulonut takkia varmaan kaksi vuottta, ellei kauemminkin ja hyvin vaihtelevalla innolla. 


Jokaiselle riville vaihdoin uuden värin eli ei kahta kerrosta peräkkäin samalla värillä. Paitsi ihan reunoissa on vaalealla langalla neulottu kaksi kerrosta peräkkäin. Ainaoikein neule on sopivan helppoa ja siitä tulee hyvin räsymaton näköistä pintaa.


Ja sehän aiheutti melkoisen langanpäättelysession!


Napit on ihan täydelliset! Ostin ne vuosi sitten Karnaluksin matkalta ihan tätä nuttua ajatellen. Nekin oli tosin kateissa, enkä viitsinyt edes etsiä. Seuraavana aamuna tiesin ihan tosta vaan, missä ne on. Kätevää!


Mökkinaapurille tein vappulahjaksi pienen farkkupussukan. 
Toisella puolella on vielä taimivaihe menossa, mutta ahkeran kastelun jälkeen


kehäkukat alkavat kukoistaa.
Pussukan sisältä löytyi siemenpussi. Tietysti kehiksiä.


Uudenmaan kädentaitomarttojen kanssa kipaistiin Kiasmaan tuossa huhtikuun lopulla. Meille oli varattuna opastus ja erityiskohteena brasilialaisen Ernesto Neton työt. Tämän "huvimajan" sisällä oli uskomattoman rauhaisa tunnelma, vaikka paikalla olleet rummut sekä kitara olivat lasten käsissä. Yrttien ja mausteiden tuoksu loi hieman mystistä tunnelmaa. Tällainen olisi kyllä niin ihana paikka jossain luonnon helmassa. Neto on tehnyt (ehkä teettänyt) tämän Amazonin alkuperäiskansoihin kuuluvan huni kuin-kansan innoittamana. Neto pyrkii saamaan töihinsä jo vuosikausien ajan samoja elementtejä; luonnon ykseys, aistillisuus, kokemuksellisuus ja positiivisen energia luominen. 


Kauniita sateenkaaren värejä! 


Jos voisitte vaikka kaikki yhdessä tehdä minulle tällaisen majan paksusta puuvillakuteesta sormivirkkauksena, kutsuisin teidät kaikki tupaantuliaisiin! Ensin tekisitte isoja ympyröitä, joita muutama taitava yhdistelijä sitten liittäisi taidokkaasti toisiinsa. Tupareissa tarjottaisiin jotain miedompaa juomaa kuin se, mitä Neto olisi keskustelutilaisuudessa Suomen poliitikoille halunnut tarjota. Se olisi avannut kielenkannat ehkä liiaksikin ja siksi toisekseen, sellaisen juoman ainesosat ovat Suomessa kiellettyjä. Koko tilaisuutta ei sitten järkätty ollenkaan. Minä kyllä järjestäisin oikein kivat partyt!


Tai edes tällaisen lekottelupaikan haluaisin. Ei tarvitsisi olla noin monelle hengelle mitoitettu, ehkä vain kahdelle. Tuo selän alla oleva paksu osa oli täytetty mustilla kumisilla palloilla. ja siinä oli oikein rentouttavaa lepäillä.


Jos mökiltä tai jostain varaston ylähyllyltä löytyy vanhoja muovikippoja, ämpäreitä, lautasia, kulhoja ja mukeja, niistä voi askarrella pihalle kirjavan taideteoksen ihan naapureidenkin iloksi. Myös Tupperit käy materiaaleiksi.


Tämän teoksen Happy Happy on rakentanutkorealainen Choi Jeong Hwan. Näiden seassa sai kävellä, mutta aika helposti muutamat esineet meni pois paikoiltaan.


Talvella kompuroin parin reiän verran ja ulkoiluhousun polvi vaati paikkausta. Olin säästänyt pienen palan mustaa ulkoilukangasta, mutta en sitä enää löytänyt. Etsin tavoistani poiketen monestakin kohdesta, kunnes päätin, että paikkaan ihan millä tahansa. Ja kun käteen ensimmäisenä osui musta trikoopala Tuska-festarin t-paidasta (ei minun), niin se oli sillä selvä.


Tämä sopi mitä parhaiten, koska polvessa oli aika kova tuska kaatumisen jälkeen. Ehkä kuvastakin näkyy sen alapuolella oleva siksakkaus suoran viillon korjauksena. Kai semmoisen ompeleminen ihan ilman puudutusta tuntui pahalta.

 

Eilen kävin katsomassa Humpilassa meidän uutta, tulevaa perheenjäsentä. 
Kovin ovat vielä pötkyläisiä vauvoja, mutta reippaasti mönkivät toistensa ja pehmolelujen päällä, kunnes kaatuivat väsyneinä ja nukahtivat heti. 
Kesäkuun alussa käydään sitten hakemassa poika kotiin.

Lämmintä viikkoa ja suuret kiitokset, kun jaksatte kommentoida niin mukavasti!

68 kommenttia:

  1. Hyvä paikka housuissa! Luulen että tuota ei keksisi taas kukaan muu kuin sinä:)
    Ja minkä söpöyden olit jättänyt viimeiseksi kuvaksi, ihana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikka on hyvä muistutus siitä, että kannattaa katsoa mihin astuu. Eikös olekin ponteva poika!

      Poista
  2. Niin, jäi vielä sanomatta että räsymattoneuleen laittaisin mielelläni ylleni;) ja mökkinaapurisikin olisi mukava olla mutta kun ei ole edes mökkiä niin mahdoton ajatus:9

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irma, pidän kovasti tuosta neulomuksesta. Minun mökkinaapureiden pitää olla helsinkiläisiä, sen määrää Helsingin kaupunki.

      Poista
    2. Pitäisiköhän muuttaa sitten Helsinkiin:)

      Poista
  3. No niin taas on oltu niin ahkeria, notta:) Ihana räsymatto villatakki ja naapurin pussukka, joka kukkii!
    Hyvin korjatut housut:) ja uusi tuleva perheenjäsen on aivan ihanan suloinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkureppu! JOs naapuri ei saa yhtään kukkaa aikaiseksi niistä siemenistä, hän voi laittaa pussukan ruukkuun ja ikkunalaudalle. Ne kaikki pennut oli ihan mielettömän suloisia.

      Poista
  4. Jaa mistäs sitä aloittais? Ensinkin aivan upea tuo takki. Kyllä on ollut tuon tekeminen varsinainen urakka ja se lankojen päättely, huh huh! Kiva on tuo lahjapussi siemenineen. Varmasti oli myös saaja iloinen. Supersuloinen koiravauva, toivot varmasti että aika kuluu nopeaan ja saatte suloisen palleron kotiin. Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni, ja miten lämmin takki! Kyllä vain, kesäkuuta odotellaan!

      Poista
  5. Hieno takkihan siitä tuli, voi mikä suloinen pötkyläkoira😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helinä, olen oikein tyytyväinen itsekin jo pelkästään siitä, että sain sen valmiiksi. Pötkylä on söpö.

      Poista
  6. Voi mikä söpönassu siinä pötköttää ♥ Ihana on räsymatto takkikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoisia pötkylöitä ne pennut olivat. Kiitos, takki on kyllä hyvä.

      Poista
  7. Ihan täydellinen villatakki ♥ Olen miettinyt samantapaisen tekemistä. Nuorena tyttönä tein villapuseron tuolla tyylillä ja se tuli pidettyä aivan puhki =)
    Voi mikä suloinen hauvavauva siellä pötköttelee. Taidat jo malttamattomana odottaa poikaa kotiin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sude! Jämiä tässä tuhoilin, mutta sitä mukaa tuli lankoja lisää, kun ystävät halusivat kantaa kortensa kekoon. Toivottavasti eivät halua lankojaan takaisin! Luulen, että tästä tulee suosikkineule. Koko perhe odottaa kovasti kesäkuuta ja etenkin 3 päivää!

      Poista
    2. Sude, mullakin on ollut samantapainen villapaita joskus 80-luvulla. Hauska sitä oli kutoa ja kerroinkin, että jätin langoista osan päättelemättä, joten siinä puserossa oli mukava ryijymäinen sisäpuoli :).

      Poista
  8. Hieno takki, on joo, oikeesti. Mutt miks piti niiiin monta takki kuvaa ja vielä housutkin katsoa ennenkuin The Pentu tuli näkyviin? Voi mumeli miten on söpö, ihana, pusipuspus. Mä en tunne koiria, ainakaan tuollaisia vauvamallisia niin mitäköhän rotua tämä on? Aletaanko jo arvailemaan nimeä? Ihana! Pääseekö se jo saareen kunhan kotiutuu ensin kotikotiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan kiusallaan laitoin! Olis ollut vielä 3 paria villasukkia, mutta jätin ne pois. Koiraherra on kultainen noutaja. Nimen arvailukisaa mietin, mutta laitan sen sitten kun kaveri on tullut kotiin. Silloin laitan ihan oman postauksen ilman ensimmäistäkään pussukkaa. Kyllähän hänen täytyy päästä kesätiluksia tarkastamaan, kunhan ensin tottuu tähän kaupunkikotiin.

      Poista
  9. Ensinnäkin kyllä tuo sinun villatakkisi on upea!! Pussukka on hieno. Voi mikä näyttely,niin mahtavia töitä. Ja lopuksi sokerina pohjalla tuo suloistakin suloisempi karvapallo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intsu! Kiasmasta löytyy mielenkiintoisia näyttelyitä ja tämä oli kyllä oikein mieleinen juuri tuon käsityöaiheen vuoksi. Pallero on juuri niin suloinen kuin vain voi olla.

      Poista
  10. Odottelinkin tuota viimeistä kohtaa. Hieno juttu tuo uusi kultsu. Käsityöt taitavat jäädä sulta vähemmälle lähiaikoina, kun hoitelet uutta kullannuppuasi. Räsymattonuttukin on hieno ja iloinen. Tuska housun polvessa on huikea valinta. Minä taidan tarvita polviini "Särky" tekstit, kun aina vaan kolottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ompelukone hurisee ahkerasti, että saan kesägarderobit kuntoon. Pennulle tein jo peiton. Jos vain osuu kohdalle "Särky", niin otan talteen heti! En vaan ole kuullut ainkaan Särky-festareista, mutta ehkä jostain muusta yhteydestä saattaisi löytyä. Toivotaan kuitenkin, että ne olisi turhia.

      Poista
  11. aah ja lääh, miten ihana räsymattotakki!
    Oon joskus tehnyt samantapaisen ja muistan, että jätin osan langoista päättelemättä (koska vaihdoin milloim missäkin kohtaa, en reunoissa) ja siinä puserossa oli lämmin ryijymäinen sisäpuoli :).
    Voi suloisuutta, ihana uusi perheenjäsen tulossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helmis! Jätin päätellyistä langoista aina semmoisen parin sentin pätkän, josta avasin langan kierteet. Sisäpuolella onkin paljon pieniä tupsuja. Kyllä vain, perheenlisäystä täällä odotellaan : )

      Poista
  12. Siis en kestä! Tuo takki on aivan i h a n a!! Ja sitten vielä tuo viimeinen pikkuinen sulostus, nyt olisi ollut söpöysvaroitus paikallaan <3!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katinka! Olen varautunut viileään kesään! Nyt lasketaan päivä kesäkuun kolmanteen kuin lapsena jouluun.

      Poista
  13. Ihana takki, haluan heti samanlaisen! Ja majasi rakentamiseen voin kyllä osallistua muutamalla palalla! Koiruli on söpö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit, puikot vaan heilumaan, siitä se syntyy. Toivottavasti muitakin majanrakentajia löytyy, ei me ihan kahdestaan sitä saada kasaan ; )

      Poista
  14. Monenlaista mainiota olet taas keksinyt. Kiitos ideoista ja virkistämisestä. Kaksi kertaa katselin villatakin nappeja jottako nekin pistellyt, mutta tuli selityksesi. -Nyt minulle on pitkän pähkäilyn jälkeen valjennut, miten se joulukuusikaffekupin alunen on koottu - tai selvisi ainakin puolet. Kiitosta vain. Elän vielä toivossa, että ehdin vielä joskus muutakin kuin selvitellä kirjoja pois tai nyhtää nurmikkoa. Kivaa kesää Sinulle Marle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko! Laita minulle meiliä, niin saat ohjeen paluupostissa. Minä annan kirjojen olla ihan rauhassa hyllyissä, ainakin toistaiseksi. On niin paljon muuta mielenkiintoista hommaa!

      Poista
  15. Hieno neule siitä tuli ja tosi söpö pötkylä:-)

    VastaaPoista
  16. Takki on ihan superhieno ja farkkupussi niin sievä. Tuo tuska polven päällä ei onneksi ulotu iholle asti. Koiranpoikanen on ihana, suloinen pötkyläpapu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Takista taitaa tulla ihan minun suosikkineule. Joo, olisi se aika kamlaa, jos koko ajan tuskailisi polvessa. Sisko sanoi, että pentu on muumin näköinen, no onhan se vähän.

      Poista
  17. Upea takki, juuri sitä räsymattotunnelmaa! Hienoja näyttelykuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ingi! Tykkään niin lattilla pidettävistä räsymatoista, räsymattosukista ja nyt myös räsymattotakeisa.

      Poista
  18. Hieno takki ja todellakin napit ovat täydelliset :) Onnea uudelle perheenjäsenelle; pennut ovat suloisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjut. Oli hyvä sattuma, että napit osuivat silmiin Karnaluksin valtavista valikoimista. Pentu vei sydämen heti ja mitenkähän käy, kun saamme hänet kotiin?

      Poista
  19. IHANA TAKKI!!! Onneksi jaksoit neuloa valmiiksi :) Mulla on toi Kiasman näyttely vielä to do -listalla, ihailen vain muiden kuvia vielä. Ja voi suloisuus pientä koiruusukkelia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivi! Välillä neulonta tökki aika pahasti, mutta sitten toisina päiviä taas maistui värien kanssa pelaaminen. Vie lapset sinne Kiasmaan, varmaan tykkäisivät rummutella ja loikoilla mystisissä tuoksuissa.

      Poista
  20. Aivan mahtavan hieno takki! ja napit ei todellakaan vois olla paremmat! Mökkinaapurin kelpaa kyllä kehäkukkia kasvatella. Pentu on niiiin hellyttävä! Siskot, eiköhän aleta virkkaamaan!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Takki on minustakin hieno ja tavattoman lämmin. Virkatkaa hyvät naiset, virkatkaa!

      Poista
  21. Todella kaunis takki! Ihana kääryläinen on teille tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena, takki on hyvä ja kääryle aivan mielettömän suloinen.

      Poista
  22. Ihana poju ja juuri paras aikaa ottaa hauvavauva. Onnea! Upea takki ja noi napit on kyllä ihan täydelliset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katju, ajoitus oli tarkoin harkittu ja kokemusta kesäpennusta jo kahden koiran verran. Ihmettelen itsekin, että onnistuin löytämään niin sopivat napit. Yleensä en löydä ja sitten menee koko fiilis uuteen takkiin kun näpit on rumat.

      Poista
  23. Kylläpä on sievä tuo neuletakki ja passaa niin kesään kuin talveen. Kauhulla kyllä ajattelen tuota päättelyhommaa... Koiranpentuja suloisempia ei olekkaan, ihanaakin ihanampi vauva, kuinka maltatte edes odottaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ehkä ollut järkevää pitää talkoot vaikka siellä Kampissa! Kovasti toivoisin, että aika menisi nopeasti : )

      Poista
  24. Upea takki! Päättelyurakka on kyllä ollut aikamoinen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina, kieltämättä aika kamalasti sitä päättelyä oli. No toisaalta se on semmoista aivotonta puuhaa ja samalla voi katsoa jotain leffaa tai kuunnella musiikkia tai dekkareita.

      Poista
  25. Upea takki! Päättelyurakka on kyllä ollut aikamoinen...

    VastaaPoista
  26. Niin ihana poika. Kultainennoutajako? Noutajat olivat meidän perheessä yli 30v ja parempia perhekoiria saa etsiä. Mutta kyllä on komea villatakkikin. Tosi kiva idea yhdistää langat räsymatoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä hän on kultsu. Kaksi aikaisempaa koiraamme oli myös kultsuja ja aivan ihania poikia kummatkin. Kiitos takkikehuista! Ne lämmittävät yhtä paljon kuin takki.

      Poista
  27. JESTAS!!! Iihana postaus, ihana villatakki, hieno paikka pöksyissä ja ihana-ihana hauvavauveli ihan viimeisenä. Olen ihan oikeasti kateellinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lea! Tule sitten jossain vaiheessa pötkylää katsomaan.

      Poista
  28. Aivan ihanan kaunis takki, kaunis pussi ja suloisen lutunen koiranpentu - miten ihanaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivikki kauniista sanoistasi! Pentu on kyllä maailman suloisin!

      Poista
  29. Ihana kaunis räsymattotakki! On siinä ollut lankojen päättelyä!
    Koira on niiin suloinen.. ihan kateeksi käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sipi! Päättely oli ensin kurjaa, mutta sitten jotenkin meditatiivista. Pentu on söpö, sitä ei voi kiistää!

      Poista
  30. Hiano koera. Peikko on nähnyt, että kaupasta saa valmiiksi polvesta risoja housuja. Aika hassua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peikko ei taida koiria pelätä, ainakaan noin pieniä. Minä paikkaan kaikki rikkinäiset, aina.

      Poista
  31. Muistan kun ostit kässämessuilta nuo villatakkilangat ;) ja lopputulos on kyllä niin upea! Samoin on upeita nuo lekottelupaikat, tuollainen riippukeinumainen pesä ois ihana. Mitähän se musta kumimainen pala siellä täytteenä on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mitä se musta sisus oli, mutta ihan vaan mustilta palloilta näyttivät.

      Poista
  32. Voi onnenpekkoja, te molemmat. sinä ja koiruli. Olen ihan kade. (jouduimme itse sanomaat hyvästit Rikulle ) Upea neuletakki !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, mukavia aikoja meillä. Otan osaa suuruusi. Vaikka Ukon kuolemasta on jo 8 kuukautta, joka kerta kotiin mennessä sitä ajattelee, onkohan se jo siellä odotellut.

      Poista
  33. Ihanan karamellinutun olet neulonut ja kyllä, napit ovat nappiin. Komeasti on kukkanen kasvanut pussukassa oli herttainen vappulahja. Vai pitäisikö virkata majaa, hmmmm...... sinä menisi tovin, tarttis varmaan itesekin TUSKA:iset pöksyt siinä vaiheessa :o)
    Herttileeraa kun on söpö koiru ja pian teillä!!!!

    VastaaPoista
  34. Karamellinuttu onkin hyvä nimi! Ei sitä nyt tarvitse itselleen tuskia hankkia mokoman virkkauksedn vuoksi, kunhan kyselin. Kaksi vikkoa ja sitten se pallero saadaan kotiin!

    VastaaPoista
  35. Ihan superhieno tuo räsymatto villatakki! Napitkin niin hienot!
    Toisilla on päässään tuo loputon idealaatikko... viittaan tuohon tuliaislahjaan. Mitä mainioin idea:)
    Hauska näyttely... ja voi mikä suloinen siellä on kasvamassa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Enää vajaa kaksi viikkoa odottelua : )

      Poista

Kiitos kommentista!