torstai 30. kesäkuuta 2016

melkein lomatunnelmissa

Minulla on monta pientä tilkkuprojektia kesken ja säilytän niitä minigrip-pusseissa tai muovitaskuissa. Olisihan ne säilyneet niissäkin, mutta tahdoin sellaiset viralliset projektipussukat, joissa olisi vetoketju ja roikotuslenkki. Suljettavia pusseja on niin hankala nyplätä auki ja kiinni, vetskarit on parempia.Tilkkutarhassa käydessäni ostin myös pätkän kristallimuovia. Vihreää metriketjua löytyi juuri kolmeen "kuoreen" ja vihreää kanttinauhaakin oli omasta takaa. Kokeilin tuohon pinkillä kantattuun kristallimuovia molemmille puolille, mutta se ei ollut hyvä.


Pidän enemmän näistä vihreistä, joissa on takapuoli kangasta. Kankaaksi valitsin yksivärisen vaalean kankaan, että itse projektin osaset erottuvat paremmin. Muutama tämmöinen pienempi keskeneräinen sai jäädä vielä minigrip-pusseihin. Tuossa kulmassa, mistä nämä kuvassa roikkuvat pyykkipojilla, on se ripustuslenkki. En voinut ripustaa pusseja niistä roikkumaan, koska sen verran ulkona tuuli, että pussit pyörivät, eikä kuvaamisesta meinannut tulla mitään. Tuommoisessa kuoressa on kätevä ottaa mäkille mukaan joku pieni käsinompeluprojekti. Nyt kyllä tuntuu siltä, että olen joku projektipäällikkö!


Jotain merellistä täytyi tehdä ihan sen vuoksi, että pääsisin vähitellen lomatunnelmiin! Syntyi kaksi pikkuista pussukkaa. Vuoriksi laitoin rantaraitaa.


Minulla oli vain reilun 10 senttiä leveä soiro tätä merellistä kangasta. Ajattelin heti, että siitä voisi tehdä jonkun pienen pussukan tai kaksi ja teinkin. Toisella puolella on pelastusrenkaat ja tekstiä. Jouduin tekemään kappaleet kahdesta osasta, kun kangas oli liian matalaa.


Ehkä nämä on paremminkin varakkaan purjehtijan kukkaroita, kokoa kun kukkaroksi reilusti. Korkeus 12 cm ja leveys 18 cm., paitsi taempi on sentin isompi molempiin suuntiin. Ehkä joku hieno purjehtijatar voisi säilyttää kovilla kertoimilla varustettua aurinkosuojastikkiä ja huulivoidetta harrastukseen sopivassa pussissa. Toisessa on kullanvärinen muovinen vetoketju. Siis aika luxusta. Meidän vene on niin pieni ja vaatiimaton purkki, että se varmasti järkyttyisi ja uppoaisi, jos näkisi tämmöiset suurpurjehtija-pussukat. 


En ollenkaan ymmärrä, miten Timo Mänttäri on keksinytkin tehdä tuollaisen kortin, missä Sulon kanssa vietetään lokoisaa kesäpäivää veneillen! On se vaan taitava kaveri. 

Toivottavasti kaikille paistaa viikonloppuna aurinko!

44 kommenttia:

 1. Hienot projektipussukat ja korttihan on kuin valokuva teistä kahdesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos maarit, ehkä hän on osannut ennakoida meidän lomanviettopuuhia!

   Poista
 2. Hei! Ihastuin heti tekemiisi projektipussukoihin. Saan varnaan hyödyntää ideaasi, sillä minullakin pyörii noita "vaiheessa" olevia tilkkusettejä siellä täällä. Myös nuo merelliset pussukat ovat kauniit. Meidänkin veneemme saattaisi säikähtää noiden purjehtijoiden ylväyttä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos TP. Saat toki hyödyntää ideaa ihan vapaasti. Ehkä keksit siihen jotain parannettavaa. Ei puhuta meidä veneillemme mitään koko pussukoista, ettei tule paha mieli : )

   Poista
 3. Näppärät pussit, nyt pysyvät projektit hanskassa projektipäälliköllä. Raahasin ompelukoneen ja kasan kankaita kesäkotiin, saas nähdä koska ehdin ompeluhomiin :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni, ainakin pysyvät pussit näkyvillä, kun roikkuvat seinätelineessä. Eivät pääse hautautumaan mihinkään pinoihin. Meillä ei aurinkosähkö riitä ompelukoneelle, mutta käsin voi tehdä pieniä juttuja! Sinulla on hyvä sadepäivien ilo siitä koneesta.

   Poista
 4. Projektipussukat on hienot, mutta merelliset pussukat ne vasta hieenoja onkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti, ainahan valmis on paremi kuin keskeneräinen : )

   Poista
 5. Kätevät rojektipussukat, noissa pysyvät tallessa, voisi olla hyvä idea, itse säilyttelen erikokoissa muovilaatikoissa, keskeneräisiä töitä:)
  Merelliset pussukat ovat tosi merellisiä, hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu, Minulla on myös käytössä muovibokseja (erikorkuisia karkkilaatikoita), mutta näissä voi säilyttää kivasti tuommoisia laihempia projekteja.

   Poista
 6. Hyvä projektipäällikkö, kiitos toimivasta ideasta! Ainakin taloista tunnistan että olemme samassa tiimissä. Vierasvenesatamasta löydät varmasti varakkaan veneen omistajia jotka tarvitsevat juuri noin hienoja pusseja.
  Timo-pojalla on ennustajan lahjoja! Lokoisaa aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, laita kanssarakentaja valmiit talosi projektikuoreen, siellä ne saattavat kyllä homehtua, jos on kosteutta paljon. Taidan nyt jättää pussukat odottamaan jonkun suuren jahdin vierailua.

   Poista
 7. Oi miten ihania merellisiä pussukoita! Tykkään. Terveisiä Ruotsin puolelta Furusundista. Tästä sitä jatketaan hiljalleen kohti Tukholmaa. Ihana lomaa sinulle ja läheisillesi <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! Olen insassa katsellut matkakuviasi. Suotuisia tuulia ja paljon aurinkoa koko venekunnalle!

   Poista
 8. Hienot pussukat!
  Mukavaa perjantai päivää!

  VastaaPoista
 9. No nytkö pitää alkaa matkimaan ideanikkarin projektipussukoita, ovat kyllä hieno "sisustuselementti" ompelustudioon samalla kun ovat tarpeellisiakin;)
  Uskon että meriaiheisille pussukoille olisi monta ottajaa:) Lokoisia venereissuja Sulon kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei o ihan pakko, mutta jos haluaa, ni siitä vaan!

   Poista
 10. Kaikkea kivaa olet taas keksinyt: projektipussukat. Näyttää tosi hyvältä. Joskus pienet keskeneräiset työt katoavat, varsinkin pienet osat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näissä säilyy pienetkin muruset. Ehkä liiankin kauan ; )

   Poista
 11. Hyvä, että tuntuu siltä kuin olisit projektipäällikkö, sillä olet! Ja on hieno kortti, heti huomaa yhdennäköisyyden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain, itsekin hämmästyin yhdennäköisyyttä!

   Poista
 12. Ompa ihania pussukoita, nuissa on mukava säilytellä kaikkea tarpeellista.
  Kortti on mainio, mukavia veneretkijä

  VastaaPoista
 13. Kiva ajatus nuo pussukat! Nyt ei tarvitse aina miettiä mitä missäkin pussukassa on :)

  Vkonlopputunnelmat ovat juuri sopivan kesäiset.
  Kivaa veneilyä sinulle ja Sulolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maritta. Kun pussukat roikkuu koko ajan silmien edessä, on toiveita saada hommat etenemään.

   Poista
 14. Hieno keksintö tuo pussukkajuttu. Tuollaisilla olisi käyttöä muissakin jutuissa.

  VastaaPoista
 15. Soot iha mahoton!! Varsinainen projektipäällikkö! Mutta juu, nyt alkoi itseäkin kutkuttaa moiset ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitooos! Käteviä pienille jutuille, mutta mihin ne keskeneräiset peitot laittais? Ei ainakaan muoviin sullottuina seinälle roikkumaan.

   Poista
 16. nyt on tavarat järjestyksessä katsottavissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, muistuttavat kivasti olemassa oloistaan.

   Poista
 17. Kiva idea keskeneräisille pienille töille. Näyttää hyvinkin käytännöllisiltä. Siinä ne sopivasti muistuttaa, että tämänkin voisi viimeistellä :)
  Mukavia kesäpäiviä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, juuri tuo on tärkeää, että ne roikkuvat näkösällä!

   Poista
 18. Nyt pysyy projektit hallussa, hieman olen kateellinen järjestelmällisyydestäsi. Hienot purjehtijan kukkarot. Mukavia veneretkiä sinulle ja Sulolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkut! Ei ole syytä olla kateellinen, jos ihmisellä on edes yksi asia järjestyksessä :D

   Poista
 19. Juu, niille isoille töille voisit kyllä keksiä systeemin.Nuo kehittelemäsi ovat huippujuttu, ei muuta kuin laajempaankin tuotantoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku semmoinen siisti säilytysjuttu, missä ne voisi olla kuitenkin esillä. Hieman niin kuin ahdistelemassa.

   Poista
 20. Nuo projektipussukat on ompelu listalla mullakin. Kaikki tarvikkeet olisi, aikaa vaan puuttuu. Tosi hienoja teit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä kätevät ja ihan siistitkin, voi pitää esillä.

   Poista
 21. Tarpeellisia juttuja olet tehnyt! Projektit on hyvä olla selvästi näkyvillä, niin voi napata sen, mikä fiilis sattuu olemaan :) Todellista luxusta nuo laivapussukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva joskus tehdä jotain tosi tarpeeseen, eikä ihan huvin vuoksi vaan. Kiitos laivapussukoiden kehuista, pidän kaikesta merellisestä.

   Poista

Kiitos kommentista!