sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Valmistaudu juhlakauteen!

Kaikenlaisten kivojen iltamenojen ja pippaloiden aika lähenee. Koska kylmät ilmat pakottavat laittamaan talvista ja tukevaa jalkaan, tarvitaan hippakengille oma kassi. Eihän kukaan laita sisäkenkiä muovikassiin, kun menee juhlimaan! Kengät ovat iloisia ja tanssivat sutjakasti, oikein lennättävät sinua, jos heillä on ikioma, hieno kuljetin. 


Kaikki tarvittavat löytyi omasta varastosta: mustaa paksuhkoa puuvillaa, hieman kimallekangasta, vuorisilkkiä, kultanauhaa ja nappi. 


Korkkarit kiinnitin liimaharsolla, ensin "vuoren" ja sen päälle liilan kenkäosan. Lopuksi vielä tikkasin osat kassiin ompelukoneen napinläpipistoilla.

 

Kassissa ei ole vuorta ja pohja- sekä sivusaumat ompelin tyynyliinasaumalla. Pohja on noin 6 cm leveä ja sisäpuolella on pohjassa pahvinen kovine. Kassi on suu suljettuna 31 cm korkea ja  20 cm leveä (ylä kuva). Jos sattuu olemaan todella suuret kengät, voi jättää suuaukon taittamatta alas.  Näin mahtuu isompikin ballerina mukaan. Siis kengät, ei itse tanssijatar. Paitsi jos hän olisi kovin pieni, noin 38 cm.


No olen minä jotain isompaakin saanut aikaan. Tässä on kovaa vauhtia valmistumassa sängynpeitto. Ei se vauhti oikeasti ole kova, mutta kunhan sanoin. Päällinen on kasassa, mutta taustakangas puuttuu. 


Kuvasta voit päätellä, että olen ollut aika korkealla!
Arvaa, mikä kirkon kupolista on kyse!
Oikein vastanneiden kesken arvon jonkun pienen palkinnon.

Mukavaa alkavaa viikkoa!51 kommenttia:

 1. Kauniin kuljettimen olet ommellut kengille.Korkkarit ovat upeat ja nappikin on sävysävyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno kassi! Saanen huomauttaa että se on Riisa, ei Kiisa.

   Poista
  2. Kiitos! Ja kiitos oikaisusta, korjaan sen tekstiin. Hieman oli semmoinen tunne, että menikö nyt ihan oikein ja eihän se sitten mennyt!

   Poista
  3. Kiitos. Nappi on ortodoksisen kirkkotekstiilin jämäkankaalla päällystetty. Sain sen ystävältäni, joka oli käynyt Kuopiossa Riisassa, joka on ortodoksinen museo. Korjasin tässä tuon Delffin huomaaman virheeni tähän, eli Riisa ei Kiisa : )

   Poista
 2. Onpa upea kassi! Kyllä tuossa kelpaa tanssikenkiä kuljettaa. Olisiko kyseessä Uspenskin katedraali Helsingissä. Olet tainnut olla kauppatorin rannassa sijaitsevassa maailmanpyörässä :)

  VastaaPoista
 3. Uspenskin katedraali tuee ensimmäiseksi mieleen kuvan sipulista, mutta katedraalin kuvaan verrattuna vastaus ei taida olla oikea. Varmaan sitten Valamon luostarin kupoli. Korkokengät ovat kaunis koriste kenkäkassiin, mutta jalkani voivat huonosti jo pelkästä korkeiden korkojen ajtuksesta. Auts.

  VastaaPoista
 4. OI voi, olisihan tuohon voinut laittaa vaikka huopatossut! Olisikin ollut aika hupaisat.

  VastaaPoista
 5. Hienolla kassilla olet varustautunut hippakauteen. Upeat piikkarit. Olisikohan kuvassa jokin Uspenskin kupoleista?

  VastaaPoista
 6. Laatoka Valamo.
  Mahtuuuko kenkakuljettimeen ne raskaat talvisaappaat jotka jalassa tansseihin mennään? Narikkaan on kiva jättää kassissa kenkänsä. Ja siis kassi pitää pestä kun katusuolaa sinne kuitenkin ajautuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mahdu, ei. Nyt täytyy tehdä joku pieneen tilaan menevä kassi tuon sisäkenkäkassin sisälle. Vaikka sateenvarjosta.

   Poista
 7. Kylläpä tuossa kassissa kelpaa pikkukenkiä kuljetella. Ei tietenkään muovikassissa!! Juhliin mennään juhlan vaativalla arvokkuudella. Kupolista ei ole tietoa,mutta summissa veikkaisin ,että oisko se sen ortodoksisen kirkon,mikä on Helsingissä siinä lähellä Korkevuorenkatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intsu! Ihan samaa mieltä sinun kanssa, juhliin sen arvon mukaisesti.

   Poista
 8. Ihana kassi ja erottuu hienosti muista kenkäkasseista. Kupolin risti muistuttaa Uspenskin katedraalin ristiä, mutta kupolin muodosta ja jalustasta en olekaan sitten sihan varma, mutta ei minulla ole muutakaan ehdottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiinatei! Olen melkein 100% varma, ettei kenelläkään muulla ole samasta kankaasta applikoituja kenkiä.

   Poista
 9. Kyllä meinasi viime yönä jäädä unet vähiin kun rupesin googlettamaan kysymääsi kirkon kupolia:) eikä sopivaa vastausta sittenkään löytynyt:(. Siis nyt on vaan odoteltava oikeaa vastausta:)
  Kenkäkassi on kiva ja huolella suunniteltu. Muovikasseja ei juhliin mennessä tietenkään kukaan käytä eikä niitä pitäisi muutenkaan käyttää, jokainen voi ommella kaikenlaisia kangaskasseja joka lähtöön niinkuin minäkin olen tehnyt;)
  Sängynpeitemallisi on ollut täälläkin mielessä mutta nyt kuitenkin on jotain muuta suunnitteilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et sitten arvannut mitään? Varmaan joukossa oli oikeakin. Tuota sängynpeitteen blokkia olisi voinut asetella monella eri tavalla, mutta päädyin nyt tuohon. Ehkä vielä kokeilen jotain muutakin. Juu, kasseja sinä olet ehkä ommellut enemmän kuin moni muu! Ja se on hyvä.

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kun vielä löytäisi jotkut oikein tyylikkäät korkkarit.

   Poista
 11. Kiva korkkarikassi. Kupolista tulee mieleen joku ortodoksinen, ei Uspenski. Heinäveden Valamo tai Lintula. Ehkä ei ole oikein.

  VastaaPoista
 12. Aah,se pallukka olikin nappi! Aiemmin näkemässäni pienessä kuvassa ihmettelin että mikä pampula kengästä kohoaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappipa tietenkin, ettei korkkarit karkaa ennen aikojaan kassista!

   Poista
 13. Pitääkö kaikilla kenkäpareilla olla oma kassi? Vai lainaavatko ne toisiltaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne lainaa toisiltaan, ovat aika hyviä kavereita keskenään.

   Poista
 14. Eiku tanssimaan tai teatteriin. Onpa vaikea arvata kupolia. Tampereella olen kirkkoa kiertänyt, mutta oli mielestäni raskaampi rakenteinen. Veikkaan Tallinnan ortodoksisen kirkon kupolia, jos olisi osunut käsityötarpeiden noutoretkelläsi kutsuvaksi kohteeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Tallinnaan meno on ollut paljonkin mielessä, mutta en ole vielä sinne ehtinyt.

   Poista
 15. Juhlava ja kaunis kenkäkassi! Tuollaisen tarvisin ehdottomasti. Tuo peittomalli näyttää varsin tutulta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija! Ihastuin siihen sinun peittoon ja kun vielä minulla sattui olemaan jelly roll sopivan värisiä kankaita, oli helppo aloittaa.

   Poista
 16. Hieno korkokenkäkassi!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 17. Upea aivan kerrassaan, tuollainen kenkäkassi ja kengät kiittää:) Tuo peitto blokki olisi myös kiva kokeilla, tulee kiva ja kaunis!
  En kyllä osaa arvat mikä kupoli on kysessä, kuva haulla ei löytynyt sopivaa kupolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu. Blokki on nopea ommella ja isokokoinen.

   Poista
 18. Kyllä kelpaa lähteä tanssimaan! Kauniit siniset värit peiton ruuduissa! Oletko tehnyt oikein vinoilla kulmilla!? Selasin ortodoksisten kirkkojen kauniita kupoleita ympäri maailmaa. Ei löytynyt vastaavaa, joten sanon Tallinnan Pyhän Simeonin ja naisprofeetta Hannan kirkko, kun se niin puhutteli ja kutsui käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tanssit on olleet viimeaikoina lähinnä Sulon kanssa hyppelehtimisiä, mutta jotain kivaa on jo odotettavissa! Hienoa, miten olet jaksanut paneutua tuon kupolin etsintään!

   Poista
 19. Aivan superihana kenkäkassi! Arvokkaan näköisestä kupolista en sano mitään, ei ole meilläpäin tuollaisia nähtykään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Ei taida tosiaan teidän kulmilla olla ortodoksikirkkoja.

   Poista
 20. Kyllä tuo arvoitus niin kovasti mieltä vaivasi että siskon kanssa ryhdyttiin asiaa uudestaan tutkimaan ja päädyimme ehdottamaan löytöämme: Pyhän Nikolaouksen katedraali Kuopio.

  VastaaPoista
 21. Minä etsin kupolia ja ristiä jo Terijoelta. Pilvet perin täkäläiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauas olet mennyt, Pirkko!

   Poista
  2. Tuolta kaukaa on sukujuuria. No eihän tuohon juuri jää muuta kuin Lahti.

   Poista
 22. Kaunein näkemäni korkkarikassi ikinä !

  VastaaPoista
 23. Kuules, kyllä on siskon kanssa pähkäilty tätä kupoliasiaa ja nyt päädyttiin siihen että olet ollut Tampereella Tori-hotellissa ja sieltä olet kuvannut ortodoksikirkon kupolia:)

  VastaaPoista
 24. Siis sittenkin Torni-hotelli. Ääh, en osaa enää edes kirjoittaa:(

  VastaaPoista
 25. Tampereella ja Torni-hotellin näkymä. T: Marjo

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!