lauantai 7. tammikuuta 2017

Finally ready! Viimeinkin valmis!


1.1.2016 I take part to Audrey`s Quilty 365 challenge. At last all 366 books are fiend their places and the whole quilt top is ready. 

Viimevuoden haastetyö Quilty 365 on vihdoin kasassa ja kuvattu! Haasteessa oli ideana jokaisena päivänä ommella yksi ympyrä (tai joku muu oman valinnan mukaan). Päädyin applikoimaan noin 2" halkaisijaltaan olevat ympyrät ja lehden malliset appelsiinin kuoret käsin 3,5 " (valmiina) vaaleisiin pohjiin. Homman olisi voinut tehdä myös koneella vaikka siksakaten, mutta jostain syystä hurahdin tuohon käsinompeluun. Vuosi 2016 oli karkausvuosi ja siksi päiviä olikin 366. Työssä on 26 x 14 pientä blokkia ja sehän tekee vasta 364! 


There is 26 x 14 rows and together it`s only 364. The missing two little circles you can find in this picture. The other one is easy to find in the middle of those yellow bigger circles but the other one is appliquéd at the turquoise ogenge peal is located at the bottom left. Now it looks like a kayak. 

En halunnut laittaa takapuolelle kahta puuttuvaa blokkia ja ratkaisin asian niin, että ompelin työhön kaksi pienempää ympyrää. Toinen on alhaalla vasemmalla olevassa  turkoosissa orange peals ympyrässä. Nyt se näyttää hieman kanootilta. Toinen onkin helposti löydettävissä keltaisten ympyröiden keskellä. Ompelin tuon hymynaaman viimeisenä ja olin ihan yhtä hymyä ympyrän kanssa.  Mukana on muutamia Muumi-kankaita.


Pyrin valitsemaan kullekin päivälle kankaan, joka vastasi jollain tavalla päivän fiilistä, jotain tapahtumaa tai hauskaa hetkeä. Ihan aina se ei onnistunut, mutta suurin piirtein tällä tavalla blokit valmistui. Pyrkimys oli, etten käyttäisi kuitenkaan samaa kangasta kahta kertaa, mutta sekään ei ihan toteutunut. 


Nice memories from last summer!

Ihania kesämuistoja!


Wolkkari-päivänä näin pitkän letkan vanhoja Wolsvageneita ja olin niin iloinen, että minulla oli tuo pieni ystävältä valmiiksi ympyräksi leikattu Kleinbussi! 


Työssä on paljon ystäviltä saatuja kankaita ja tässä haluan lämpimästi kiittää teitä kaikkia!
En luettele nimeltä ketään, ettei vain kukaan unohtuisi.


The diameter of my circles are 2"  and background is 4" with seam allowance. Size of the quilt top is 89,5" x 48,5". Many fabrics are from my friends and I want to thank you all!
And also I want to thank you Audrey! This was my first big challenge and I did it!
I´m very happy now!

Tilkkupinta on aika tyhmän kokoinen. 89,5# x 48,5".
Senteissä n 227 x 123 cm.
Olisin halunnut siitä leveämmän ja hieman lyhyemmän, mutta silloin ei olisi neljän blokin muodostamat kokonaisuudet istuneet näin hyvin. Ahdasmielisyyttäni halusin säilyttää neljän blokin ryhmät enkä jättää yhtään tyhjää ruutua. No ihan on oma syy tämä koko, joten eipä siitä sen enempää. Sivuja voisin valkealla reunuksella levittää, mutta en nyt oikein tiedä. Nyt vaan iloitsen, että tämä haaste on valmis. Tikkaukset ovat mietinnässä eikä niilläkään ole kiire. Varmaan jotain tavallista viivaa tai kamalaa kiemuraa. 


Aurinkoisia päiviä!

28 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut aika iloinen vuosi, jos osasin tulkita kankaiden värejä oikein! Työstä tuli tosi kiva, en varmaan itse olisi jaksanut noin paljoa aplikoida. Minkähänlainen kangas on Sulon kotiutumispäivässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täytynyt ottaa ilo irti kaikesta mahdollisesta! Sulon kotoutumispäivä on 15. vasemmalta ja 9. ylhäältä päin oleva ympyrä, jossa on vihreällä pohjalla punainen koiran koppi! Sulolla ei tietenkään mitään koppia ole, mutta se kuvastaa sen kotia.

   Poista
 2. Tästä tuli kyllä niin kaunis! Ihanaa on myös se, että tilkkuihin liittyy muistoja menneeltä vuodelta. Kovan työn olet kyllä tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, joskus tuntui puurtamiselta, mutta pääasiassa mukavia muistoja tuon tekemisestä jäi.

   Poista
 3. Kiva yhdistelmä kahdesta eri mallista. Palloja on niin, että silmissä vilisee. Iloiset kankaat ja jotain tuttuakin seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sinulle tuttuja kankaita taitaa olla useita!

   Poista
 4. Onneksi olkoon, todella hieno työ.

  VastaaPoista
 5. Absolutely lovely! the design is wonderful and very unique! Thanks for joining in with the rest of us. What a treasure.:)

  VastaaPoista
 6. Tykkään kyllä tuosta tilkkupinnasta aika paljon:) Mietin reunuksien lisäämistä, en osaa ajatella mitä se olisi mutta uskon että sekin sinulta taas onnistuu tarvittaessa:)

  VastaaPoista
 7. Voi valtavaa mikä työ! Kaunis,aivan ihana. Joka tilkku on kyllä vaivan arvoinen ja hauskasti keksitty päivän fiiliksen mukaan.

  VastaaPoista
 8. Wow! This is beautiful! Such great colors and fabric choices. And design choice for using the orange peels. You found the perfect places for the extra circles. Thanks for helping me find the other one. The smile is perfect.

  VastaaPoista
 9. Siita tuli tosi hieno. Sinä teit sen, hyvä sinä! Häpeillen tunnustan, että minun tekeleeni jäi jonnekin huhtikuun paikkeille.

  VastaaPoista
 10. No kyllä on kertakaikkiaan mieletön! Mukava myöhemmin muistella tapahtumia ja fiiliksiä vuodelta 2016!

  VastaaPoista
 11. Upea! Minä laittaisin sivuille kaitaleet jossa olisi tilkkujen levyisiä raitoja. Niillä voisi leveyttä vielä säätää.

  VastaaPoista
 12. Kerrassaan kaunis, hyvää mieltä tuova työ. Erityiseksi peiton tietenkin tekee se, että sen osiin kytkeytyy muistoja. Kiitos inspiraatiosta ja ideasta. Haluaisin joskus toteuttaa peiton samalla ajatuksella. Silloin jokaiseen päivään tulisi pieni rauhoittumisen hetki käsin ompelun äärellä.

  VastaaPoista
 13. Olipa upea haaste ja lopputulos ihan mielettömän upea! Tuossa riittäisi moneksi viikoksi katseltavaa, sen verran paljon sisälsi yksityiskohtia =).

  VastaaPoista
 14. Kyllä on niin ihana tilkkupinta, iloinen ja hauska!
  Vuodessa on ollut monta iloista tapahtumaa ja Sulollakin oma tilkku:) Kiva katsella kankaista syntyviä muistoja, vielä vuosienkin takaa, ihana!

  VastaaPoista
 15. Kyllä on kaunis tilkkupinta, tuota voisi sanoa vuosikalenteriksi tai päiväkirjaksi. Onnittelut siitä, että olet jaksanut ahertaa joka päivä.

  VastaaPoista
 16. Hieno tilkkupinta, josta löytyy monta tarinaa! Se myös näyttää kivalta. Toivottavasti näen sen pian omin silmin!

  VastaaPoista
 17. Siitä tuli hieno, eipä olisi uskonut kun näki miten pienistä palasista sen teit. Asettelu on upea.

  VastaaPoista
 18. Oo...se on kaunis! Ihan hurjan kova työ siinä on ollut mutta onhan se sen väärtti !

  VastaaPoista
 19. Näyttää ihan superhienolta! Ja mitä tarinoita kuvioihin liittyykään - se on kertakaikkisen UPEAA! Onneksi olkoon! Hyvä vuosi takana ja vielä parempi edessä!

  VastaaPoista
 20. Näyttää lystikkäältä, vekkulimaiselta kivoine pikkuyksityiskohtineen. Tulen hulluksi kun en löydä sitä toista piilotettua ympyrää....

  VastaaPoista
 21. Valtava homma.Pitkäjänteistä. Mä en kyll hahmottanu sitä ns.lisättyä palaa 'kanoottimaista' muodostusta. Mielikuvitustakin sulta löytyy kun päivän tapahtumia tai tuntemuksia pienellä kankaanpalalla voit ilmaista. HIenoa.

  VastaaPoista
 22. Vau, mikä projekti! Vaivannäkö kannatti, upea lopputulos! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!