torstai 16. maaliskuuta 2017

kohti pohjoista

lähtee tämä nainen uusine laukkuineen!


Rehvakkaasti piti lähteä lentäen kohti Kemiä, mutta ryhtyivät mokomat lakkoilemaan.
Lean kanssa mennään sitten junalla ja oikein hienosti toisen kerroksen porukoissa.Että saadaan hieman sitä korkealla oloa, kun lentämään ei päästy. Toivottavasti edes takaisin päin noustaan oikein siiville.


Laukusta tykkään niin paljon, että halkeen! 
Laitoin tähänkin laukkuun sitä ohutta laukkuhuopaa ja tikkasin esim. takataskun ympäri ja hieman tuota keskellä olevaa sivusaumaa pitkin, että huopa pysyy paikallaan. Takana ei ole taskuja, vain yksi pystysuuntainen farkkusauma.


Jos olisin arvuutellut, minne laukkuni kanssa lähden, niin moni olisi luullut, että Lontooseen. 
Sain farkut viime syksynä, mutta nyt vasta sain aikaiseksi muuttaa ne laukuksi. Ensin odottelin Farkku rouvaa avuksi, mutta tein sitten ihan yksin. Farkut oli nuoren miehen pieniksi jääneet ja menossa kierrätykseen. Onneksi sain nämä! Paljon ihania erikoisia yksityiskohtia ja nuo liput on upeat.


Vuoriin tein taskut molemmille sivuille. Toinen vetoketjulla ja toinen avomallia. Tietysti myös avainnauha on olemassa, mutta sitäpä ei nyt näytetä näissä kuvissa.


Olkahihnasta tein sellaisen, että voin säädellä hihnan pituutta. Jos vaikka laihtuu kamalasti tai lihoo vielä enemmän, pystyy hihnaa veivaaman soljen avulla tarpeellisiin mittoihin. Hihnan leikkasin farkkujen lahkeista ja tikkasin tyyliin sopivaksi. Näiden farkkujen kangas on muuten yllättävän pehmeää! 


Hoitajat valmiina auttamaan.


Oikeasti nämä ambulanssit lähtivät samaan suuntaan molemmat, ainakin näin aluksi.


Minä ainakin aion nauttia Kemistä, Lumitilkusta ja Lumilinnasta ja kaikesta.
Ja jos joku ihmettelee, miksi sinne pohjoiseen nyt niin kova hinku on, niin siellähän on viikonloppuna Suomen Tilkkuyhdistyksen vuotuiset geimit! Vuosikokous, illanvietto, paljon, paljon tilkkutöitä näytteillä, kivoja ihmisiä ja se Lumilinna ja varmaan kaikkea kivaa, mitä en nyt osaa edes keksiä.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

19 kommenttia:

 1. Upea farkkukassi ja mistä sitä tietää pääsikö se joskus mukaan Lontooseen kun :) Oikein mukavaa matkaa teille sinne pohjoisen suuntaan. Kuvia varmaan saamme reissusta myös tänne blogiin ihailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taas teki kännykkä tepposia ja kirjailija kirjoitusta itsekseen. Ei tuonne Lontoon jälkeen pitänyt sanaa kun tulla :)

   Poista
 2. Hieno laukku!
  Olen kerännyt farkkuja jo vuosia. Jotain on tullut niistä tehtyäkin, pari laukun alkuakin, mutta kun ne vetoketjut. Miksi mun laukkujen ompelu jumahtaa aina niihin. Vetoketjujakin on kerääntynyt laatikollinen. Välillä olen miettinyt, että pitäisi tehdä jokin vetoketjujen kesytystyö ja ommella niistä jotain huvikseen - tai siis lopulta huvikseen. Näpinlävissä, violetissa ja vaaleanvihreässä olen tuota jo kokeillut ja hoito auttoi kyllä.

  VastaaPoista
 3. Kerrassaan hieno farkkulaukku ♥

  VastaaPoista
 4. Farkku on kyllä ikuista, muuttuu niin moneksi. Kiva laukku valmiiksi tikattujen taskujen ja saumojen kanssa. Itsekin kerään varsinkin hameita, jotka muuttuvat laukuiksi, lisää taskuja toisista farkuista, tarrakin on hyvä sulkemiseen. Raita

  VastaaPoista
 5. Hieno laukku ja tykkään kovasti myös näistä pinkeistä pussukoista! Pitääkin näyttää sairaanhoitajille, kun heitä ja koulutan. Kiitos myös laukkuhuopavinkistä! Pitää siihen tutustua kun itse yritän ja pikku hiljaa opetella paremmaksi ompelijaksi ja yritän yhdistää virkattua pintaa mm. juuri farkkuun. Oikein hyvää matkaa pohjoiseen!

  VastaaPoista
 6. Farkkulaukku on aina hieno ja tämä erityisen ihana. On muuten hyvä, että sinulla on selvä tuntomerkki Kemissä. Demin haluaa ehdottomasti tavata sinut. Tulemme kulttuurikeskukseen flunssani ehdoilla. Tervetuloa!

  VastaaPoista
 7. Tosi pähee tuo farkkulaukku ja pussukat kuuluu samaan sarjaan.Kyllä kelpaa laukun kanssa liikkua.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa Marle etta paaset tilkkutyo aiheiselle lomalle! Ekasta kuvasta ajatukseni meni Norjaan. Tosi hienot farkut ja tuli tosi hieno laukku! Hihnakin on hyva; minun pitaa ryhtya vahan kekseliaammaksi hihnojen kanssa. Uutta kevatlaukkua miettien ... Hyvaa lomaa! x Teje

  VastaaPoista
 9. On kyllä kiva farkkulaukku:)

  Tähän asti tuo farkku ei ole oiken ollut mun juttu mutta ilmottauduin huhtikuussa pidettävälle farkkukurssille. Joten jotain suuntausta taitaa sittenkin olla siihen suuntaan:)

  VastaaPoista
 10. Ihana farkkulaukku ja pussukat! Mukavia ja ja antoisia tilkkupäiviä Kemissä!

  VastaaPoista
 11. Hieno farkkukassi! Ja mukavaahan se oli katsella maisemia läpi Suomen, tai ehkei sentään. Hyviä tilkkuiluja.

  VastaaPoista
 12. Mukavia laukkuja.
  Mukavaa viikonloppua Kemiin!

  VastaaPoista
 13. Makee laukku! Mukavaa viikonloppua, innolla odotan retkikertomustasi!

  VastaaPoista
 14. Nyt on reissu jo käyty kun minä tätä luen mutta toivottavasti oli antoisaa. Laukku ainakin on just hyvä ja toimiva viikonlopun teemaan ja muutenkin!

  VastaaPoista
 15. uuden kassin eka reissu pohjoiseen oli varmasti mukava ja ikimuistoinen tilkkuviikonloppu kokemus!

  VastaaPoista
 16. Just hieno kassi! Kelpasi sen kanssa reissata! EA-pusseja tuntuu tulevan ihan liukuhihnalta, ja mikä ettei kun niin ovat näpsäköitä!

  VastaaPoista
 17. Toivottavsti kassilla oli Kemissa hauskaa! Ja pääsihän se samalla reissulla sekä juna- että lentomatkalle!

  VastaaPoista
 18. Hieno kassi! Nämä sun kuvapussukat ja-laukut on kyllä ihan uskomattoman hienoja kaikki, saat ilmeet ja olemukset niin kohdilleen että :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!