perjantai 26. tammikuuta 2018

viikonlopun rientoja

Perjantai-illan tervehdys!
Jos et ole käynyt äänestämässä, niin sunnuntaina on viimeinen mahdollisuus!
Älä missaa sitä.
 Viikonloppuna on myös BirdLife pihabongaus, jota voi jokainen harjoittaa omalla pihallaan. Tai jos naapurilla on paremmat eväät lintulaudallaan, niin kiikarit sinne suuntaan.


Olen varautunut minipienillä kiikareilla, joita todelliset lintumaakarit eivät ehkä edes kiikareiksi luokittelisi. Ei niillä kummoisesti näe, mutta voi vaikka katsoa, onko tullut tikkuja sormiin tai jotain muuta tärkeää. Joka tapauksessa olen varustautunut hyvin. Olen saanut valmiiksi yhden villasukan ja voin vaikka vaihdella sitä jalasta toiseen, jos on kylmä. Helmitaulun avulla lasken kuinka monta eri lajia näen. Pienet kiikarit säilyy hyvin uudessa lintukankaisessa pussissa.


Tämä ihanan lintukankangas on yksi ystävältäni yllärilahjaksi saamista kankaista. Kiitos paljon sinulle, Teje! Kiikareille ei voisi parempaa kangasta ollakaan, jos on lintuja menossa tarkkailemaan! En oikein tunne noita kankaan tyyppejä, mutta veikkaisin niiden olevan punatilhiä. Laitoin niille tuohon houkutukseksi pari punaista helmeä, luulevat niitä pihlajanmarjoiksi. Pussi on pieni ja vuoritettu ja tietenkin ryhtiä antamassa ohut laukkuhuopa. Mitä elämä olisi ilman ohutta laukkuhuopaa?! Jotenkin velttoa ja ryhditöntä. Luisuisin itsekin varmaan ihan kasaan. Tikkasin tuollaisia lentäviä lintuja, jotka liihottelevat pitäen toisiaan siiven kärjistä kiinni. 
Tilhistä tuli mieleen yksi pieni tarina. Olin silloin hyvin nuori, mutta tarpeeksi vanha asioimaan alkossa. Asuin kimppakämpässä ja minun oli määrä käydä ostamassa puteli kotimatkalla, niin kuin iltahyväksi. No poikkesin viinakauppaan, mutta en just vuoroni tullessa muistanut mitä piti ostaa. Selitin sitten vanhemmalle miespuoliselle myyjälle, että tiedäthän sen viinin, missä tilhet istuu puussa? Niin, ottaisin sellaista yhden pullon, kiitos. Vinosti hymyillen myyjä haki pullon Pihlajanmarja-viiniä eli tiesi mitä tarkoitin. Kaikenlaista sitä tuleekin mieleen. Tilhistä.


Lempi ja Sulo vai Sulo ja Lempi. Ovat niin samanväriset, etten heti meinannut tunnistaa, kumi on kumpi. Arvaa sinä!

Mukavaa viikonloppua!23 kommenttia:

 1. Sulo on portilla ja taitaa olla jo mielessä jotain tärkeää minne mennä. Olipa hauska idea että kiikarisi saivat noin sopivan pussin. Kiva teksti taas! Oli sekin että piti tiskin takana pyytää ja odottaa melkein nolona juomia. x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet! Sulo on jo menossa toiseen tarhaan, kun sinne on tullut hyvä riehumakaveri Jymy. Lempi on rakkain tyttökaveri, mutta välillä on kiva remuta poikaporukassa. Pussi on ihan paras mahdollinen.

   Poista
 2. Kivoja tuollaiset lintubonggaus päivät! Ihana on tuo pussukka ja voi miten ovatkin kuin kaksi marjaa nuo Sulo ja Lempi:) Mukavaa viikonloppua ja toivottavasti saat bongattua paljon lintuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oikein hauskoja päiviä ja sopivat koko perheen harrastukseksi. KOirat on kyllä harvinaisen samanvärisiä ja kuvassa on vaikea havaita kokoeroa.

   Poista
 3. Voi kuinka söpöt pienet kiikarit, noilla voikin salaa kiikaroida ettei kukaan huomaa :o)
  Hieno kiikaripussi täytyy ilman muuta olla joukossa, kangas on kyllä herkullinen!!!!!
  En osaisi arvata kumpi on kumpi koirista, molemmat yhtä lempeän suloisia ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salakiikarit! Lempeän suloisia! Osuvasti sanottu.

   Poista
 4. Lintubongausta täälläkin. Koirista Sulohan on ihan selvästi etumaisena kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo seisoo portilla ja Lempi edessä. Vaikka Lempi on pienempi kooltaan, näyttää se kuvassa kovin saman kokoisilta.

   Poista
 5. Jos näet pussukan esittämän linnun, olet tehnyt todellisen harvinaisuushavainnon. Kardinaali, kun asustelee Amerikassa. Muista kirjata havaintosi Bird Lifen ohjeen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä jää kardinaali näkemättä, jos ne niin kaukana asuvat. Mutta eihän sitä koskaan tiedä kuka tulee käymään!

   Poista
 6. Taempana (portilla) oleva koira on maskuliinisempi joten sen täytyy olla Sulo!

  VastaaPoista
 7. Ihana varustus lintubongaukseen: villasukka, helmitaulu ja minikiikari! Meidän lintulaudalla ei näy yhtään lintua, joten kaikki on tunnistettu. Tuo kiikaripussukka on viehättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, meillä ei ole edes lintulautaa. : D

   Poista
 8. Etumaisena kuvassa olevaa veikkaan minäkin Suloksi:)
  Harmi että nykyään ei enää tuon tyyppisiä kauppoja ole juuri ollenkaan mitä tarinassasi kerroit. Olisi jatkossakin asioita joita muistella;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole Sulo vaan Lempi. Niinpä, jostain luin, että jossain on palvelu-alko. Missähän se oli?

   Poista
 9. Ihana juttu taas töiden ja ideoiden kera. Minusta portilla oleva olisi Sulo, vaikka perin tarkkasilmäinen on edessä olijakin. Ottavatkohan hekin osaa bongaukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Kyllä se portinvartija on Sulo. Sulo bongaa kuralätäkköjä ja Lempi saattaa mennäkin bongailemaan omistajiensa kanssa.

   Poista
 10. Aamuhämärissä tänään kuuntelin kun joku lintu sirkutteli ulkosalla, kevät alkaa lähestyä! Kaunis pussi ja justiinsa sopiva pienille kiikareille. Alkossa minäkin olen ensi kertoja asioinut niin, että tiskiltä pyydettiin tuotetta. Kovin sitä jännitti osaako sanoa viinin nimen oikein :) Sulo taitaa olla lähempänä porttia tuossa alimmassa kuvassa, veikkaan minä! Ihanaa iltaa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä on vaikea löytää sirkuttelijoita, vaikka kuinka yrittäisi. Sulo on portilla, kuten veikkasit.

   Poista
 11. No sullahan onkin täysvarustus lintujen tiiraukseen. Eväslaukkua ei kuvassa näkynyt. Mutta luulen että Sulo toimittaa sulla tarjoilijan virkaa ja toi lämmintä mehua pikkurepussa. Repussa täytyi olla hänellekin herkku että malttas istua hiljaa ja katella niitä lintuja. Montako lajia kekkasitte??

  VastaaPoista
 12. Kaunis lintupussi kiikareilla! Toivottavasti sait hyvin tiirailtua! Mulla olis taas yks vaihturitarina: yks mies pyysi kerran pientä ompeluapua ja viinipullo sovittiin korvaukseksi. Työ oli niin helppo että hänelle sanottiin "kyykkyviini riittää". Mies-parka kuuli että "kyyhkyviini" ja yritti kaupan myyjän kanssa etsiä missä etiketissä olis kyyhkysen kuva eikä oikein löytynyt. Päätyi sitten johonkin jossa oli etiketissä jonkinmoinen linnun kuva! Ja oppi sitten senkin mitä kyykkyviini tarkoittaa!

  VastaaPoista
 13. Ajattelin, että presidentinvaaliääniä lasket helmitaululla, mutta se olikin varattu parempaan käyttöön!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!