sunnuntai 18. marraskuuta 2018

ylle, alle ja viereen



Lumesta ei ole tietoakaan, mutta siitä huolimatta minä väsään lumiukkoja.
Tiedän hyvin, mitä puurolautaselle jouluaattona laitetaan, mutta mitä sen lautasen alle? Sitä mietin ja tässäpä ratkaisu. Lumiukko-aiheiset "mug rugit" tietenkin. Kivat ukkelit, koska eivät sula vaikka lautanen olisi miten kuuma.



Kolmea erilaista ja neljäskin tekeillä. Päälimmäisessä on keskellä printtikangas, keskimmäinen netistä ostettu Amanda Weatherillin malli ja alinna ihan kamalasta lumiukkokankaasta vuosien takaa. Yritin saada siitä siedettävän, mutta en onnistunut. Toisaalta, on hyvä olla yksi ruma. Se saa muut näyttämään oikein kauniilta.


Minulla on paha tapa innostua jostain ja tehdä niitä sitten kymmenen. Onneksi en ole tämän kanssa ainoa. Kehyskukkaroita on syksyn mittaan syntynyt iso pino, enkä kaikkia suinkaan ole täällä esitellyt! Nyt kuitenkin kaksi eri syistä kivaa yksilöä. Tämä on tehty naapurin artekin nojatuolien vanhoista kankaista. No ei mennyt koko nojatuolin kankaat tähän, ainoastaan pala niskatyynyn taustasta. Se oli kohtuullisen kulumatonta. Olin aiemmin ostanut muutamia mieleisiä hihamerkkejä Soma-putiikista ilman mitään kohdetta. Aina se kohde sitten putkahtaa ja tähän kukkaroon juuri tämä merkki sopi hyvin.


Kukkaron olisi merkillinen ilman merkkiäkin. Onnistuin ilman suurta mielenmasennusta tekemään kaksiosaisen kukkaron! Haastetta oli, mutta kasassa pysyy ja mekanismi toimii. Reissukukkaro tuon merkin tekstin vuoksi ja reissussa tarvitaan onnea. Sitä tuo vuoren hevosenkenkäkangas. 


Tämä pussukka syntyi, kun ystävälle väkersin kännykkäpussukkaa. Se meni ihan huonoksi, enkä ole sitä sen koommin edes katsonut. Kai sen voisi korjata, mutta helpompi on tehdä uusi. Kokeilumielessä tein kehyskukkaron, vaikka vetskarillista tilattiin. Olen yhä niin uskomaton, en meinaa uskoa mitä sanotaan. Minusta tästä tuli oikein söpö, jos hän ei olisi huolinut, olisin pitänyt mielihyvin itse. Toinen puoli on tuollaista viherruutua, välissä ohut laukkuhuopa.


Perjantaina olin muutamien kiltalaisten kanssa Tampereen kädentaitomessuilla. Ostetut kankaat on pestyt ja jotkut jo ompeluksessa. Ostin myös Ehta-kaavat, joilla eilen saunan jälkeen päräytin koti/yömekon. Siis ei mikään paituli, vaan mekko.  En tykkää tuosta paituli-sanasta yhtään, se on ällöttävä. Tämä kangas on ostettu jo marimekon ystävämyynnistä, mutta koska on hieman outoa minulle, siis tämä kangas, tein siitä kotikäyttöisen vaatteen. Kuvassa minulla on tavanomainen huoliteltu aamulook. Sehän on aika sekava tilanne, kun on just herännyt ja alkaa napsimaan kuvia ennen kuin on kunnolla tajuissaan.


Kaavassa oli kivat sivutaskut, joita harjoituksena tähänkin tein. Tikkasin kaksoisneulalla, tulee hieman huolitellumpi meiniki.


Miehelle ompelin t-paidan sillä aikaa, kun hän oli Sulo-koiran kanssa ulkona. Kangas on joskus kesällä ostettu ties mistä ja ties mitä varten.



Ei tullut lottovoitto ja sitä kautta makeaa elämää, joten oli ihan pakko imellyttää tätä päivää jätksi-t-paidalla. En voi millään voittaa lotossa, koska en sitä juuri koskaan pelaa, mutta silti. 


Kankaan ostin perjantaina messuilta. Vaikka tästä tuli t-paita, laitoin siihenkin taskut. Kesällä, kun on kovin kuuma, voin muina naisina tallustella viileät jätskit sulamattomina iholla. Nautin jo pelkästä ajatuksesta. Ja jos joku edes ajattelee, että nämä olisi mehujäitä, niin ei ole. Nämä ovat ihania italialaisia herkkujäätelöitä! Sitruunaa, kirsikkaa, mustaa viinimarjaa ja omenaa. Kaikki mielettömän hyviä.


Face Bookissa laitoin profiilikuvaksi yhdet kasvot ja tässä nyt toiset. Tilkkumaalausta, kivaa pitkästä aikaa. Minun oppilaat ei kyllä näistä innostunut, ei sitten yhtään. 







28 kommenttia:

  1. Olipa kaikenlaista juttua ja tehtyä! Vautsivau! Ja siitä yhdestä sanasta olen kanssasi samaa mieltä: ällöttävä. En kirjoita sitä enkä sano sitä ääneen!

    VastaaPoista
  2. Hyvä, ei puhuta siitä enää ikinä mitään!

    VastaaPoista
  3. Olet taas ollut ahkera. Sitä saa aikaan kaikenlaista kun ei jatkuvasti blogissa roiku;) Aamulook on ihan ok, kaikilla on sellainen. Joskus olis kiva nähdä sellaisen tosi meikatun aamulook yön juhlinnan jälkeen tunnin unilla ja meikit pesemättä. Heh.
    Matkakukkaro on mainio. Täytyypä taas poiketa tuossa putiikissa, siellä on kaikkea kivaa.
    Mukavaa marraskuun loppupuolta ja nauti messuostoksien ompelemisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Somassa on niin paljon kaikkea ihanaa, ettei sieltä meinaa päästä ulos! Kiitos, niissä riittää ompelemista ehkä jopa seuraaviin messuihin asti.

      Poista
  4. Olipa ihana postaus! Itse pidän myös alimmasta mug rugista. Ajatus kaksiosaisen kukkaron tekemisestä hirvittää, olen onnistunut pari yksiosaistakin mokaamaan :D Peellä alkavaa vaatesanaa inhoan syvästi, se voitaisiin poista suomen kielestä kokonaan. Hienoja vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystävä! Päätetään me tässä ja nyt, että sitä sanaa ei ole enää olemassa!

      Poista
  5. Just kun olin ihmetellyt ja blogissani kirjoitinkin kuulumattomuudestasi niin sitten täällä onkin tehty vaikka mitä!!! Paljon kaikkea kivaa!! Kuka se ahkera onkaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hävettää tämä sanattomuus. Tehtynä on sitä ja tätä, mutta olen vaan saamaton! Toisin kuin sinä!

      Poista
  6. Olipas paljon ihania ja taidokkaita töitä. Mahtavat lukiukkoalusetkin. Kunpa osaisin ommella yhtä hyvin. :) Mukavaa marraskuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Paljon on tullut sutta matkan varrella, mutta harjoittelu kannattaa.

      Poista
    2. Totta, harjoitukset tekee aina hyvää. Ja sitä mielellään treenaa, mistä tykkää.Leppoisaa viikonloppua.


      Mulla On muuten pieni synttäriarvonta blogissa www.aarreaukusti.blogspot.com Lankaa ja puikot 🤗 Tulehan piipahtamaan

      Poista
    3. Kiitos kutsusta, tulen toki.😀

      Poista
  7. Kyllä on saanut ompelukone kyytiä, kun on valmistunut noin valtava määrä tuotteita. Nuo lumiukkojutut ovat mainioita ja kauneus on katsojan silmässä. Kaksiosainen pussukka on kokeilematta. Kivasti olet kangasta kierrättänyt. Kaksoisneulatikkaus kyllä viimeistelee trikoovaatteet kauniisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena! Kyllä minäkin mielummin niitä yksiosaisia kukkaroita teen. Täytyy hankkia hieman leveämpi kaksoisneula.

      Poista
  8. Voi huh!!!! Paljon uutta Marlella näytillä ja blogikin on saanut uuden luukin. Kivat vaatteet ja kukkarot. Mug rugit todella söpöt, pian onkin joulu.
    Ihana tilkkumaalaustyö, vaatii taiteilijan silmää että saa tehtyä noin hienot kasvot

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lilian! Uusi saumuri antoi potkua vaateompeluun. Nopeuttaa tosi paljon, kuten varmasti tiedät. Katsotaan, kauanko tämä luukki blogissa saa olla. Edellinen varmaan vuosikausia.

      Poista
  9. Todella kivat ovat nuo lumiukkoaluset :) Pitäisikin pyöräyttää muutama lumiukko-lasinalunen vanhojen, ajemmin tehtyjen seuraksi. Ihana kotimekko, ihan minun suosikkiväriä ja jätskitrikoosta tehty myös kiva, minulla melkein samanlainen. Kehyskukkaroita en sitten koskaan oppinut tekemään, vaikka sinnikkäästi yritin. Nämä sinun tekemäsi ovat kauniita. Kivaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun lumiukko-lasinalusista puolet on menossa roskiin, ovat niin kahvissa ja teessä. Hyvä syy tehdä uusia. Vaateompelu on nyt innostavaa! Paljon ihania neuloksia ja trikoita!

      Poista
  10. Oi, ihana yömekko! Sun pitää muistaa oppilaittesi käyvän tilkkuterapiassa. tarvitsevat sitä tehtyään kerran tilkkumaalausta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yömekossa pitää olla taskut, ainakin niillä, jotka kävelevät unissaan. Voi nukkumaan mennessä laittaa avaimet taskuun, niin pääsee takaisin kotiin. Muistan, mutta terapiassa täytyy joskus kokeilla, ovatko jo toipuneet ; )

      Poista
  11. Kaikkea kivaa olet ostanut ja ommellut.Yömekkosi on kaunis.Hullaannuin täysin tilkkumaalaukseesi.Voi kunpa osaisin ommella oikeaoppisesti tilkkumaalauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En tiedä, mikä on oikeaoppista tilkkumaalausta, siksipä teen miten parhaiten luonnistuu! Tekniikoita on useita, mutta voihan niitä kaikkia yhdistellä mielensä mukaan.

      Poista
  12. Kivoja ompelukset olet tehnyt 💙💙

    VastaaPoista
  13. Lumiukot on tosi hauskoja ja sinulla on nyt hienoja vaikkei tulis luntakaan! Kehyskukkaroiden tekemisessä olet ihan supertaitava. Kuten myös tilkkumaalauksessa ja trikoo-ompelussa! Mukavannäköisiä paitoja! Maalausten tekeminen ei todellakaan onnistu kaikilta. Olin myös perjantaina meidän kiltalaisten kanssa messuilla - kas kun ei nähty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkuilo! Siinä mielessä kivoja ukkoja nuo, kun eivät ole moksiskaan kuuman mukin alla. Kelpo veikkoja! No hitsi vie, olisi ollut kiva tavata kahvikupposen äärellä.

      Poista
  14. Paljon hauskaa olet ommellut. Lumiukoista jokainen on söötti, kaikki eri tyylisiä. Toinen ällö sana on tunika, mekko on paras!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tunikaa inhosin pitkään, mutta siedän sitä, koska käytän niitä. Mekko on kyllä paljon parempi sana.

      Poista

Kiitos kommentista!