sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Ensimmäinen kevätkukka on jo puhjennut!Torstain tilkkukiltaan Töölön Tilkkupajan Soile oli tuonut joitain kirjoja, viivaimia ja kangaspaketteja. Olin netissä nähnyt kivan kirjan, jossa etenkin yksi malli kiinnosti. Soilella sattui olemaan juuri se kirja, mutta vain yksi ja sen oli jo ehtinyt napata toinen tilkkuilija. Mutta hänpä olikin niin ystävällinen ja antoi minun ostaa sen. Kiitos Tilkuviilaaja!


Kirjassa kaikki ohjeet voi tehdä Quick Curve Ruler Mini-viivaimella.


Tämä on se työ, johon olen ihastunut. Minulla ei ole tuota viivainta, mutta juoponpolku-mallineilla onnistuu ihan hyvin.


Ensimmäinen kukka on valmis. Kirjan kukan keskusta on harmaa, minulla ruskea. Kirjan blokit ovat pienempiä, mutta en viitsinyt leikata minun malllineilla syntyneitä blokkeja kirjan 4" blokeiksi, vaan saavat olla 4,5 tuumaisia,valmiina 4". Jos en kesäkukkia mökillä onnistu kasvattamaan isoiksi, niin kankaisia sitten. Jos pysyn ohjeessa noin muuten, peitosta tulee 64" eli 162 cm neliö, kirjan ohjeen mukaan 56" (142 cm) neliö.

Olin tänään Wanhan Sataman kädentaito messuilla. Oli positiivinen yllätys, että oli niin paljon näytteilleasettajia ja työpajoja. Kivoja tauluja! Keskimmäistä taulua siellä sitten toteutin! 


Olin oikein kirjoittanut itselleni listan, minkälaista kangasta ja minkä verran sitä tarvitsen. Ihan ensimmäistä kertaa elämässä. Yleensä teen valintoja fiiliksen mukaan. Nämä kuvan kankaat eivät olleet listalla. Ne, jotka oli listalla, ovat jo pesty, kuivatettu ja leikattuina tätä kukkapeittoa varten. Oikealla puolella olevat ovat pieniä näytepaloja Kankaisen palakorista. Vasemman puolen tekstillisiä kankaita löytyi Hämeen tekstiilituonnilla useissa väreissä, mutta pysyin itselleni tiukkana ja ostin vain nämä kaksi. Tilkkutarhasta olin jo etukäteen tilannut vanua ja valkoista puuvillalankaa. Muutamaia kankaitakin ja hexagon-mallineita sieltä löytyi. Ja ihan listan mukaan ostin. Metriketju oli listalla ja sitäkin löytyi sekä mustaa että valkoista. Pääsen taas pussukoita tekemään. Useita tuttuja tapasin ja sehän on aina mukavaa!

Aurinkoista viikkoa! 

19 kommenttia:

 1. Hienon auringonkukan oletkin ommellut! Minä en ole vielä ehtinyt kaarevia ompelemaan, mutta pian rupean. Ja minäkin ostin kirjainkangasta kässämessuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä on tosi kiva tehdä! Huomasin sinun kirjainkankaat ja olin tosi iloinen kun menin Katrin kauppaan ja siellähän niitä oli!

   Poista
 2. Kässämessuille en nyt ennättänyt. Ihana tilkkukukka! Mielenkiinnolla odottelen peiton valmistumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä keväänä olikin oikein hyvät messut, mutta eivät varmasti viimeiset. Saisikin pelkästään ommella ja muut hoitais kaiken muun.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, täällä etelässä jo hieman kukatkin nostaa päätään!

   Poista
 4. Voi-voi kun olet taas bongannut kivan mallin:) Eikä näytä kovin hankalalta kunhan saa nuo kaarevat saumat ensin ommelua:) Aika maltillisilla ostoksilla messuilta selvisit. Mulla ei ehkä olisi onnistunut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaarevien ompelu on yllättävän helppoa ja nopeaa. No eihän siinä kaikki messuostokset suinkaan olleet! Hankintoja, joita ei kuvassa ollut, oli kankaiden lisäksi lakki ja laukku ja jotain muuta pientä.

   Poista
 5. Kaunis auringonkukka! Odotan kesää ja kasvatan omani sitten puutarhan puolella!

  VastaaPoista
 6. Minulta jäivät messut väliin, kun majapaikkani pitäjällä (pojallani) oli muuta menoa. Tyylikäs kukkamalli. Itse en tehnyt kaarevia malleja montakaan, pitäisi uskaltaa aloittaa. Kangashankinnat ovat mukavan näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile kaarevia, niitä arastellaan ihan turhaan.

   Poista
 7. Ihana auringonkukka, tulee hieno aurinkoinen peitto! Kivoja kankaita olet hankkinut, varsinkin nuo kirjainkankaat. Kaarevia on kiva ommella:)

  VastaaPoista
 8. Ihana auringonkukka peitto tulossa. Tilkkutöiden aatelia !! Tuo kangaslistan tekeminen on aivan mahtava juttu, sillä jos itse menen kangaskauppaan niin lähtee kyllä kaikkee maan ja taivaan väliltä mukaan:)

  VastaaPoista
 9. Kauniisti kukkii auringonkukka ♥ tulee mahtava peitto, kaarevilla saumoilla saa upeita kuvioita ja tämä on huippuhieno ♥
  Kivoja hankintoja

  VastaaPoista
 10. On kyllä mielenkiintoinen tuo kurvisysteemi ja auringonkukka. Täytyypä joskus kokeilla, kun vaan ehtisi.

  VastaaPoista
 11. On kyllä nätti tuo kukkamalli. Harmi kun en päässyt messuille, sieltä tekee ainä löytöjä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!