sunnuntai 29. syyskuuta 2019

tilkkuilijan tumput

Luonto muuttuu pikkuhiljaa värikkääksi, ei pelkkää  vihreää puissa vaan kirkkaita keltaisia, oransseja ja jopa punaisia lehtiä. Minulle on tullut myös tarve saada paljon kirkkaita värejä ompelupöydälle ja lankakoppaan.Lauantaina kävin Snurressa Ruoholahdenkadulla hankkimassa sopivia lankoja lapasia varten. Iloinen asia oli, että siellä oli -15% alennus kaikista langoista.Ensimmäiset vanttuut pääsi puikoille illansuussa, kun kaikki pakkohommat tuli tehdyksi.


Eilen katsoin telkkaakin samalla kun neuloin. Seurasin toisella silmällä Dohan kisoja ja Nuorta Morsea. Tänään tikuttelin pesutuvassa. Huomenna ehkä työmatkalla.


Lanka on Arwetta. Otin oikein myyjän avuksi, kun en täysin tai oikeastaan ollenkaan voi luottaa omaan taitoon valita oikean paksuista lankaa. 


Lapasista tulee ihanat! Tilkkuijilan tumput. Hieman höyrytin lapasta, että näyttää paremmalta. Taustalla näkyy marikylä, joka sekin on saanut tänään muutaman uuden kadullisen mökkejä.

Mukavaa viikkoa!
Nauttikaa nyt kaikista väreistä niin luonnossa kuin muuallakin ja imekää niistä energiaa koko pitkään syksyyn. Etenkin siihen kamalaan marraskuuhun. Oikein ahmikaa värejä! Miksi marraskuu pitää ylipäätään olla, voitaisiin ihan sovinnolla jättää se kuukausi pois kokonaan. Olisi vaikka kaski jotain kivaa kuukautta. Tietenkin sitten harmittaisi, jos olisi synttärit marraskuussa. Mutta olisi siinä sekin hyvä puoli, ettei vanhenisi koskaan, noin niinkuin numerollisesti.


29 kommenttia:

 1. Voi mitkä värit, aivan huikeet tumput tulee. Tykkään niin väreistä. Tuollaiset olis kiva tehdä.

  VastaaPoista
 2. Ihanat lapaset tulossa. Minä en inhoa sitä marraskuutakaan. Johtuuko siitä, että olen marraskuun lapsi :), tiedä häntä! Nautitaan nyt täysillä syksyn väriloistosta. Ulkona on todella kaunista! Kivaa viikonalkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No en minä sitten sitä marraskuuta inhoa, jos sinulla on synttärit silloin. Voihan sitä poltella kynttilöitä ja tunnelmoida pimeässä.

   Poista
 3. Nyt tulee hienot. Saat varmaan kymmenet lapaset tuosta lankamäärästä. Se tuskin haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon tajusin itsekin!🤣 Ammattilainen olisi varmasti osannut valita toisin. No nyt sitten teen ne kymmenet lapaset.

   Poista
 4. Tommoset lapaset pitäisi olla kaikilla tilkkuilijoilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikot vaan suihkumaan! Sitten tunnistaisi kaupungilla tilkkuilijat hetkessä.

   Poista
  2. Nyt ei ehdi suihkia puikkojen kanssa. Ompelen kovasti noita pussukoita vieläkin vaikka sen piti jo loppua;) Yhdet sukatkin ovat olleet keskeneräisinä ainakin vuoden, pitäisi nekin saada valmiiksi ennenkuin unohdan kokonaan miten ne tehtiinkään;)
   Tunnistussysteemi olisi kyllä kiva juttu:)

   Poista
  3. voithan välissä tehdä tumput ja palaat sitten niiden sukkien pariin!

   Poista
 5. Niin ja piti sanoa että kävin laittamassa blogiini kuvan kankaista joista ruttupussit on tehty -jos siis haluat käydä kurkkaamassa;)

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Toivottavasti valmistuu ennen pakkasia. Tai ennen kesää😁

   Poista
 7. Mitkä ruskan leiskuvat värit langoissa! Ilotulitusta! Minulla on syntymäpäivä marraskuussa, ei sitä voi jättää väliin, vaikka vuosia kertyy aina lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sitä sitten jätetä väliin, ei tietenkään!

   Poista
 8. Voi mulla jäi kahvit väliin, myöhästyin! Seuraavaan kertaan. Lapasista tulee niin hienot! Ja Marikylä on taas aivan luksusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensi kerralla sitten kahvitellaan. Harmi, että taas viikonlopuksi on kaikenlaista ohjelmaa, olisi kiva vain neuloa!

   Poista
 9. Arwetta on niin hyvä lanka just tommoseen tilkkuneuleeseen. Ja muuhunkin, kaunis ja laaja värikartta. Melkein ois pitänyt arvata, että tilkullista neulotkin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, oikein kivaa neulottavaa on. Ehdottomasti ensimmäisenä oli otettava työksi juuri nuo tilkkuilijan tumput. Oikealta nimeltään Eva.

   Poista
 10. Ihanaa väri-ilottelua. Kiitos, että virkistät. Kyllä - ulos myös ruskaa ihailemaan. Sain viikolla metriketjua, josko vielä oppisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy imeä värit niin ulkoa luonnosta kuin sisätiloissa langoista ja kankaista!

   Poista
 11. Kyllä on hauskat ja värikkäät tilkkutumput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen ja ainakin toivon, että näin värikkäät ei helposti katoa.

   Poista
 12. Super hienot lapaset tulossa, jeeee! Mökkikylästäkin tulee mainio :)

  VastaaPoista
 13. Ihanan erilaiset lapaset, tosi tyylikkäät :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!