maanantai 29. kesäkuuta 2020

Merelle!


Ensimmäinen lomapäivä!
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, pätee tähän peittoon. Ehkä 5 vuotta sitten aloitetun peiton viimeiset langanpätkät päättelin lauantaina mökillä. Alun innostuksessa leikkasin kaikki palat ja ompelin blokit kasaan, mutta siihen se sitten jäikin. (Lensin muuten rähmälleni tätä kuvaa ottaessani! Tuuli tarttui peitonkulmaan ja säikähdin, että se lentää mereen. Polvi hieman naarmuuntui, mutta ei sen pahempaa.)


Päätin tehdä peiton ennen kesäloman alkua valmiiksi. Asettelin blokkeja niin ja näin ja lopulta sain ne ommeltua yhteen. 
Kun oli pinta valmiina, muistin miksi homma oli jäänyt kesken.
Minulle oli tullut ajatus, että sinne tänne olisin laittanut blokin keskellä menevän puolen tuuman kaitaleen punaisesta kankaasta. En alkanut purkamaan, kun muutenkin oli niin kauan kestänyt tämän pinnan kasaaminen.


Päätin, että punainen piriste laitetaan kanttaukseen ja juuri se tekee peitosta vielä merellisemmän. 
Vuoriksi löytyi omista varastoista eläimellinen lastenhuoneen verhokangas. Kangas on aivan uusi, olen sen ostanut joitain vuosia sitten ilman erityistä tarvetta tai sitten tarve meni ja kangas jäi. Hyvänlaatuinen puuvilla ja pestynä vielä parempi. 


Eilinen kuvauspäivä oli niin tuulinen, että suunnittelemissani kuvauspaikoissa tuuli puhalsi niin kovaa, että peitosta meinasi tulla lentävä peitto. Vasikka Areenalle ei tuuli pääse riehumaan täydellä voimalla ja sain napattua peitosta kuvan, jossa se näkyy kokonaan. Tykkään tuosta pinnasta!


Peitto on 54" x 96" eli 137 x 224 cm. Yksi blokki on valmiina 6".
Peitto on tehty vartavasten mökille ja siksi sen nimikin on Merelle! Yleensä viikkaan valmiin peiton ja pistän vaatehuoneen hyllylle, mutta tämä oli täsmätuote. 


Vanhan laiturin kivijalan suojassa ei tarvinnut pelätä peiton karkaamista, kuten yläpuolen kuvassa oli vähällä käydä. Avustaja sai pitää kunnolla kiinni peiton kulmista. 


Tikkaus näkyy tässä kuvassa parhaiten. Kaarevia ompeleita. Peitossa on bambu-puuvillavanu. Ehkä hieman lapsekas taustakangas. Toisaalta se on kivan yllätyksellinen, kun on katsellut etupuolta ja kurkkaa taustaan. Ehkä jokainen odottaa näkevänsä ihan jotain muuta kuin elefantteja, virtahepoja tai kirahveja. 

Huomiseksi on luvattu myrskyä ja sadetta. Tänään siitä on saatu jo esimakua.
Hyvää alkanutta viikkoa!

19 kommenttia:

 1. Kiva meripeitto, ihan olis ollu sopiva menneeseen merelliseen telttailuaikaanikin.
  Nyt se jo sataa, hyvää tekee kaikelle luonnolle ja kyllä se loma on lomaa sadepäivänäkin.
  Mitens siellä Vasikassa olo muuttuu ku on tullut julkisemmaksi oleilupaikaksi?
  Leppoisaa lomaa ja rapsutukset koirulille.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Viikonloppuna Vasikassa kuulin, ettei Kaunissaareen enää saisi jättää telttailutarvikkeitaan talveksi. Meillä viimekesänä kävi turisteja edellisiä vuosia enemmän, kun tuli kaksikin eri yhtiön vuorovenetyä. Nyt vain yksi, mutta saatiin sentään kaupungilta vihdoin vierasvenelaituri! Pääsee mökkiläiset paremmin omille maksetuille paikoilleen. Meiltä vasn puuttuu kaikki palvelut, kesäkahvila olisi kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, mä oon lehtijutuista ymmärtänyt että siellä olis palvelua ja yhteyksiä.
   Joo, Kaunissaaressa loppuu nyt kesämökkitelttailu! Kaikki roina pitää syksyllä viedä pois tai laittaa jätelavoille. Telttapohjiakaan ei enää saa jättää.Ja telttoja ei enää tän kauden jälkeen saa laitta rantavyöhykkeelle vaan sinne jonnekin ..... Voin siis vain todeta, että lopetin 'kreivin aikaan'. Ja Sipoon kunta on hyväksynyt kaavan, joka sallii pienien mökkien rakentamisen. Saaren toiminnot ulkoistetaan yksityiselle yrittäjälle muutaman vuoden kuluessa.

   Poista
 3. Kaunis, sinisävyinen peitto. Hyvä, ettet taittanut luita kaatuessasi. Meilläkin sataa, mutta se tekee todella hyvää kasvi- ja perunamaalle. Kylvin myös uutta salaattia, joka tarvitsee myös vettä. Tänään olen kipparoinut sadevettä kasvihuoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena. Olen menossa vajaan kahden viikon päästä melontakurssille, joten täytyy jatkossa pysyä pystyssä! Luonto on tänään kyllä saanut vettä kunnolla!

   Poista
 4. Peitto on kyllä tosi kiva ja hyvän kokoinen, siihen on mukava kääriytyä kun on kylmä ja merituuli viuhtoo nurkissa:) En tiedä kuinka moni olisi laittanut rohkeana tuon punaisen kantin joka on ihan huippujuttu tässä peitossa! Eikä lastenkangas takana haittaa mitään. Jatkaa vaan rohkeaa linjaasi;)
  Kivoja kuvia!! Mukavia lomapäiviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma. Ehkä tuo punainen kantti oli punais-harjoitus seuraavaa työtä varten ; D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Olen niin merimielinen, että meripeitto on ihan tarpeellinen juttu.

   Poista
 6. Kunnolla merihenkeä peitossa. Ja taustapuolella merten takaa tuotuja eläimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No sinäpä sen sanoit, eläimet on merten tuolta puolen kotoisin.

   Poista
 7. Kivannäköinen peitto! Hyvää lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Hieman on kosteita lomapäiviä ollut, mutta ei haittaa yhtään!

   Poista
 8. Kaunis peitto ja punainen kantti vielä korostaa sitä! Taustakangas on ihan passeli peittoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tilkkureppu, Tykkään itsekin kovasti lopputuloksesta, vaikka turhan pitkään marinoidut blokit saattavat joskus ärsyttää.

   Poista
 9. Aivan ihana sininen pinta! Kyllä kelpaa ottaa päikkäreitä meren äärellä. Leppoisia lomapäiviä ja terveenä pysymistä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Lomapäivät ovat olleet todella leppoisia ja samaan malliin meinaan jatkaakin.

   Poista
 10. Huikaisevan sininen peitto! Ja taustakangas on tosi kiva. Onneksi tuuli ei vienyt peittoa, vaikka siltä tuossa yhdessä kuvassa näytti.

  VastaaPoista
 11. Mehevän merellinen mökkipeite, punainen kanttaus on just passeli.
  Elämässä pitää olla yllätyksiä, elämyksiä ja vähän eläimellistä menoa! 😉
  Hyvää & rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!