maanantai 18. helmikuuta 2008

raitaa


Olen jo pitemmän aikaa haeskellut raidallisia puuvillakankaita. Nyt tärppäsi pienimuotoisesti. Kirppikseltä löytyi näytepaloja raitakankaista.


                        Photobucket


Raitaisuus ei kuvasta hyvin erotu, mutta raitaahan ne kuitenkin on. Ja nuo kankaan palat, joissa on valkoisia läiskiä, ovat myös tilkkuiluun sopivia puuvilloja, nimeltään viinimarja. Palaset ovat kooltaan 28x21. Samalta myyjältä löytyi batiikkivärjätty sri lankalainen pala, josta saa kivan tyynynpäällisen. Kaikki maksoi yhteensä 1 €.


Viime viikolla kävin ihan kamalassa kangaskaupassa, että en siitä oikein ole vieläkään toipunut! Lähinnä se muistutti sotkuista kirppistä, paitsi alakerta oli kuin kaatopaikka. En ostanut mitään, kun kaikki oli niin kamalassa sekasotkussa, ettei tehnyt mieli edes tutkia mitä siellä oli tarjolla. Liiallinen sekasotku ei sovi minulle. Nauhoja hieman katselin, mutta eihän niitä saanut irti toisistaan, kun olivat yhtenä myttynä. Kankaat olivat laitettu hyllyihin ihan sekaisin ja kaikki paikat oli tupaten täynnä mitä kummallisimpia pakkoja ja myttyjä. Tilkkukankaita tässä myymälässä ei ollut, mutta myyjä aikoi tilata niitä kaikissa mahdollisissa väreissä! Olisi tehnyt mieli kysyä, mihin saat ne laitettua kauniisti esille, vaan en viitsinyt. Kellarikerros oli tosiaan ihan kamala. Kankaat oli suurimmaksi osaksi jätesäkeissä, osa lattialla olevien säkkien päällä. Mukana oli joitain itsetehtyjä vaatteita sulassa sovussa kankaiden kanssa. Mikä lie vanha kangaskaupan varasto oli kyseessä, koska tunnistin kankaita parinkymmenen vuoden takaa. Ajattelin, että en mene sinne enää koskaan, mutta muutin heti mieleni. Totta kai menen katsomaan vaikka kuukauden kuluttua, minkälaisia tilkkutyökankaita kauppias on ottanut myyntiin ja miten ne on liikkeeseen aseteltu. Tällä viikolla sinne oli menossa joku tilkkukangasesittelijä, joten luulisi, että kuukaudesssa ne kankaat olisivat hyllyissä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!