torstai 29. tammikuuta 2009

koiramainen meikkipussi


Tilkkutyökurssilla kokeilimme kuvansiirtoa kankaalle. Eli ensin printattiin kuva semmoiselle siirtopaperille, josta kuva silitettiin kankaaseen. Koska en tiennyt, mihin niitä kangaskuvia sitten käyttäisin, päätin tulostaa vain Ukon kuvan. Koiran kuva on niin neutraali, että sille on helpompi keksiä käyttöä kuin ihmisen kuvalle. Kuvan olin jo kotona rajannut ja muuttanut mustavalkoiseksi. Jotenkin en vaan halunnut värikuvaa, vaikka sekin olisi ollut mahdollista. Luontokuvat olisi tietenkin myös olleet käyttökelpoisia. Asettelin arkin täyteen samaa kuvaa ja niin minulla oli 4 kuvaa silitettäväksi johonkin. Kotona illalla silitin kaksi kuvista puuvillakankaille. Toisen valkoiselle ja toisen valkaisemattomalle. Kuvista tuli hieman eri sävyiset. Koska olin tänään menossa ystäväni luo kylään, tein hänelle pienen pussukan viemiseksi. Hän pitää kovasti koirista ja Ukko oli myös kutsuttu kylään.



Tein pussukan eri harmaista ja mustista kankaista. Kokeilumielessä ompelin koristeompeleita tikkauksiksi. Päällisen ja vuoren välissä on ohut vanu. Tikkaukset ompelin ihan tavallisella valkoisella ompelulangalla ja koska vuorikin on valkoinen, tikkaukset ovat siinä tosi kauniit. Harmi, että en tajunnut ottaa kuvaa vuoresta. Tämä kuva on valkoiselle pohjalle silitetty. Koska muu osa on melko tiheään tikattu, nousee tuo valokuva taustasta kivasti. Näyttää luonnossa kolmiulotteiselta.



Toisella puolella on melkoisen tyylitelty sydän ja senkin päälle vetelin tikkausta. Hieman vaatisi harjoittelua tuo kulmissa kääntyminen. Nyt kuvio jatkuu miten sattuu suunnan vaihtuessa.


Myöhemmin keväällä kokeilemme kurssilla myös tulostamista suoraan kankaalle. Ainakin nyt tuntuu siltä, että tämä silittämällä siirrettävä juttu on se, mitä tulen myöhemminkin käyttämään. Opettajallamme oli aivan ihana kirja, muistaakseni HP:n, jossa oli mitä upeampia töitä, joissa oli käytetty valokuvia. Kauheasti tekee mieli hankkia se kirja itselleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!