keskiviikko 8. toukokuuta 2013

palkintona kaakelia

En ole muistanut laittaa Salmen voittamaa palkintoa tänne ollenkaan. Korjataan tilanne välittömästi. Kaikki tietysti tietää tai on arvannut, että pussukanhan minä taas tein. Se on jotenkin mennyt veriin tuo pussukoiden teko.   No Salme sai kaakelipussukan. 


Yksi Salmen lempiväreistä oli sininen ja minulla oli sopivasti päiväpeitosta jääneitä kauniita sinisiä kankaita.


Vuorena on vaalea kangas ja välissä ohut huopa. Tikkaukset kulkevat kaakeleiden saumoja pitkin. Taisin ajella joka sauman pariin kertaan ja kun tuon vaalean saumauksen litistää tikkauksilla, nousee sininen osuus eli "kaakeli" hieman koholleen.


Vetskari on metriketjua ja valkea, vedin sininen. Laitoin tuon hauskan mittanauhaa esittävän nauhan päähän koristeeksi sini-turkoosin helmen. En muistanut mitata pussukkaa, mutta jotenkin muistelen, että yksi ruutu olisi ollut ehkä 2". En ole mitenkään varma. 

Terveiset Sloveniasta!

Kirsi-Katinka ja Mai olivat päätyneet reissullaan Sloveniaan. Tutustuivat Ljublianaan ja myös viehättävään Piran rantakaupunkiin. Siellä kelpasi levähtää auringossa. Maa on kaunis ja hintataso edullinen. Kyllä tekisi minunkin mieli lähteä hieman lomailemaan!10 kommenttia:

 1. Sinisen ystävänä en voi muuta kui ihastella pussukkaasi! Ehtiväisiä nuo neitosi!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on jännä tuo kaakelipinta, taitais meikäläiseltä mennä hermo sitä ommellessa. Kiva yksityiskohta tuo vetskarinauha.
  Ja tytöt ne vaan kiertää mualimaa ;D

  VastaaPoista
 3. Kirsi-Katinka ja Mai ovatkin oikeita matka-mimmejä. Sininen kaakeli ilahduttaa varmaankin Salmea!

  VastaaPoista
 4. Tuo kaakelitekniikka on kyllä kiva, raikastaa pinnan kauniisti - onnellinen uuden pussukan omistaja Salme :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis toi kaakelitekniikka. En ole vielä kokeillut, mutta kokeilen kyllä jossain vaiheessa. Neitit senkun matkustaa....

  VastaaPoista
 6. Voihan kaakeli kun on siistin näköinen pussukka ja hienot yksityiskohdat. Kirsi-Katinkasta ja Maista on tullut Globetrotteja, niin sitä pitää!!!!!!!

  VastaaPoista
 7. No jösses miten noi likat muailmaa kiertääkään:)

  VastaaPoista
 8. Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

  Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

  Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

  Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

  Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


  Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!