keskiviikko 8. toukokuuta 2013

palkintona kaakelia

En ole muistanut laittaa Salmen voittamaa palkintoa tänne ollenkaan. Korjataan tilanne välittömästi. Kaikki tietysti tietää tai on arvannut, että pussukanhan minä taas tein. Se on jotenkin mennyt veriin tuo pussukoiden teko.   No Salme sai kaakelipussukan. 


Yksi Salmen lempiväreistä oli sininen ja minulla oli sopivasti päiväpeitosta jääneitä kauniita sinisiä kankaita.


Vuorena on vaalea kangas ja välissä ohut huopa. Tikkaukset kulkevat kaakeleiden saumoja pitkin. Taisin ajella joka sauman pariin kertaan ja kun tuon vaalean saumauksen litistää tikkauksilla, nousee sininen osuus eli "kaakeli" hieman koholleen.


Vetskari on metriketjua ja valkea, vedin sininen. Laitoin tuon hauskan mittanauhaa esittävän nauhan päähän koristeeksi sini-turkoosin helmen. En muistanut mitata pussukkaa, mutta jotenkin muistelen, että yksi ruutu olisi ollut ehkä 2". En ole mitenkään varma. 

Terveiset Sloveniasta!





Kirsi-Katinka ja Mai olivat päätyneet reissullaan Sloveniaan. Tutustuivat Ljublianaan ja myös viehättävään Piran rantakaupunkiin. Siellä kelpasi levähtää auringossa. Maa on kaunis ja hintataso edullinen. Kyllä tekisi minunkin mieli lähteä hieman lomailemaan!



9 kommenttia:

  1. Sinisen ystävänä en voi muuta kui ihastella pussukkaasi! Ehtiväisiä nuo neitosi!

    VastaaPoista
  2. Kyllä on jännä tuo kaakelipinta, taitais meikäläiseltä mennä hermo sitä ommellessa. Kiva yksityiskohta tuo vetskarinauha.
    Ja tytöt ne vaan kiertää mualimaa ;D

    VastaaPoista
  3. Kirsi-Katinka ja Mai ovatkin oikeita matka-mimmejä. Sininen kaakeli ilahduttaa varmaankin Salmea!

    VastaaPoista
  4. Tuo kaakelitekniikka on kyllä kiva, raikastaa pinnan kauniisti - onnellinen uuden pussukan omistaja Salme :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis toi kaakelitekniikka. En ole vielä kokeillut, mutta kokeilen kyllä jossain vaiheessa. Neitit senkun matkustaa....

    VastaaPoista
  6. Voihan kaakeli kun on siistin näköinen pussukka ja hienot yksityiskohdat. Kirsi-Katinkasta ja Maista on tullut Globetrotteja, niin sitä pitää!!!!!!!

    VastaaPoista
  7. No jösses miten noi likat muailmaa kiertääkään:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!