keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

läheltä ja kaukaa

Yhdellä mökkinaapurilla on hauska isotaskuinen essu ja toinen naapuri tarvitsi samanlaisen ja minä lupauduin semmoisen tekemään.


Eipä sattunut kohdalle sopivaa ihmismallia, mutta puu oli ihan suostuvainen. Kun ei ole muotoja ja sitä lantion kaarta, niin näyttää siltä mitä on eli pölkyltä. Uskon, että on paljon paremman näköinen oikean omistajan yllä.


Essun koko kukallisesta kankaasta tehty osa on taskua. Tai oikeastaan kaksi taskua, koska keskellä menee ommel vyötäröltä helmaan jolla tasku on jaettu puoliksi. Kyllä näihin takuihin mahtuu puoli elämää. Oli ihan puolipakko tunkea tuota pietaryrttiä taskuun. Pidän sen tuoksusta, vaikka se on hieman pahanhyvä. Tulee lapsuus mieleen, pietaryrtillä oli suuri rooli ruokatarvikkeena kotileikeissä.

Terveiset Livingstonesta

Minä se vaan ompelen essuja ja käyn töissä sillä aikaa kun maatuskat huitelevat maailmalla. Nyt he ovat käyneet Zimbabwen ja Sambian rajalla Victorian putouksia ihastelemassa.Alemmassa kuvassa on mukana tyttöjen uusi ihailija. Täältä ja täältä löytyy enemmän tietoa ja kuvia paikoista, missä nämä maailmanvalloittajat liikkuvat. Kävivät safarillakin. Ihmeen hyvin Mai ja Kirsi-Katinka ovat viihtyneet yhdessä, yhtään eivät ole riidelleet ja kaikki ihailijatkin he ovat jakaneet sopuisasti. Oikein hyviä tyttöj' molemmat.
8 kommenttia:

 1. Ohhoh, kylläpä ovat neidit päässeet ihailemaan kauniita maisemia. Minukin maatuskani on lähdössä pienelle kotimaan matkalle, mukava nähdä minkälaisia nähtävyyksiä se löytää;)

  VastaaPoista
 2. Osapuilleen samalla essukaavalla minulla on mummuni (*1860) jäämistöstä hänen tekemänsä pyykkipoikapussi. Halusin säästää mallin ja matkin mummun työn. Mummu oli vain kirjaillut reunakäännökset harakanvarvaspistoin ja etuosassa oli parin pyykkipojan kuva varsipistoin. Alahelma ei ollut/ole yhtä syvä kuin puuhun kiedotussa essussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun tuon sanoit, muistan itsekin nähneeni vastaavanlaisen pyykkipoikaessun. Ei huono idea tehdä itsellekin tuommoinen pyykkipoikia varten.

   Poista
 3. Kivan näköinen essu!! Ja Maatuskat vain lomailee :)

  VastaaPoista
 4. Hyvän värinen essu. Nuo tytsit ovat kyllä melkoisia maailmanmatkaajia!

  VastaaPoista
 5. Jessus kun hieno essu, mahtavan värinen. Kateellisenä huokaisen kun katselen miten Mai ja Kirsi-Katinka pääsee maailmaa katsomaan, hohhojaa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluummin minäkin tuolla putouksilla olisin kuin töissä. Mutta ensi viikolla alkaa loma!!!!

   Poista

Kiitos kommentista!