perjantai 16. elokuuta 2013

koukun jälkiä

Onneksi tänään on virallinen viimeinen lomapäivä! Olisin ollut mielelläni jo tämän viikon töissä, sillä niin pahasti pieleen tämä viikko on mennyt, oikea pettymysten pettymys.
Olen yrittänyt tässä kotona tehdä keskeneräistä torkkupeittoa, mutta en ole  jaksanut keskittyä. Eilen oli Syyringin syksyn ensimmäinen kiltailta ja onneksi menin, vaikka lähtö oli takkuista. Sieltä tulin huomattavasti pirteämpänä takaisin. Kiitos naiset loistavasta seurasta!


Juju kerhosta annoin tulla tämän päälimmäisen neulatyynykirjan. Siinä on niin pieniä töitä, että jaksan ehkä keskittyä. Ja mustia päiviä piristämään voin selailla alempaa Värikäs maailma-kirjaa. Mökillä, silloin kun elämä oli aurinkoista, vaikka satoikin, tein pari patalappua virkkaillen.


Molempiin malleihin löytyy ohje Patalappuja-kirjasta. Kirjavaan otin pelkän tekniikan kirjasta. Kamalan ruman langan sain melkein kokonaan menemään tuohon hölmöön lappuun. Sen sijaan turkooseista olen oikein ylpeä. En olisi uskonut, että osaan tehdä vohvelivirkkausta! Ja en ensin osannutkaan, purin ja tein ties kuinka monta kertaa. Lopulta se sitten alkoi näyttää ohjeen mukaiselta. Vohvelivirkkaus on jotenkin nostalgista, tulee mieleen lapsuuden vohvelikankaiset pyyheliinat. Lanka on Novitan Bambua. En ole muistanut esitellä tästä langasta keväällää tekemääni puseroa lainkaan. Ehkä ensi kerralla. Vaatteet jotenkin jää esittelemättä. Minulla on myös yksi mekko tehtynä, jota en ole blogannut. Täytyy tehdä oiken vaatepostaus joku kerta, kun saan jonkun niitä kuvaaman.  


Tässä hinaajat, joita ei kuvassa näy, vievät Laajasalon viimeisiä öljysäiliöitä pois. Ehkä Viroon, en tiedä. Samaan aikaan, kun kuvasin näitä säiliöiden merimatkan alkutaipaletta, lauma hanhia ihmetteli viereisellä kalliolla samaa asiaa. Niillä oli se etu minuun nähden, että ne saattoivat laskeutua mereen ja mennä tutkimaan tapausta hieman lähempää.


Näiden hanhien myötä toivotan mukavaa viikonloppua kaikille hanhien ystäville ja muillekin!

4 kommenttia:

 1. Haa, hanhia! Ai, mutta nehän on mun juttu ;) Hienoa, että Syyringin naiset piristivät. Sehän on killan tarkoitus.

  VastaaPoista
 2. Kiva että sait piristystä päivääsi.
  Tuota patalappukirjaa kääntelin kerran kaupassa, sain oltua ostamatta:-o

  VastaaPoista
 3. Kauniita patalappuja olet virkannut!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti ei ole mitään pahempaa sattunut kun olet niin pettynyt! Hienot virkkaukset! Tsemppiä

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!