tiistai 27. elokuuta 2013

laukku vai kassi?

Kuin tilauksesta sain kassi/laukkutilauksen. Mallilla tai värillä eikä oikein millään ollut tarkkaa määritelmää, joten tein mitä huvitti. Ja kovasti huvittikin, tein kaksi vaihtoehtoa, joista ensimmäinen on olkalaukku.


Kauniin batikkikankaan olen jostain joskus ostanut ja lopulta sain sitäkin hieman käytettyä. Laukun koko on 24 x 24 cm. Hihnan pituutta voi säätää niin, että laukkua voi kantaa myös yliolan-tyylillä.


Ja vuori se vasta hienoa kangasta onkin! Laukun sisällä on yksi tasku ja tuo lähes vakiovarusteeksi kasseihini laittama nauha, jonka päässä on garbiinihaka.


Tein laukun kankaista pienen pussukan, 13 x 8 cm ja pohja 3 cm.Vetoketjuun laitoin keikkumaan muutaman koristeen. Toiseksi vaihtoehdoksi tein kassin.


Tähän laitoin sen verran pitkät sangat, että sitä voi helposti kantaa myös olalla.


Kassin vuorikangas on beigen väristä ja pikkuruutuista. Kassin molemmilla sivuilla on taskut. Toinen vetoketjullinen.


Myös ulkopuolella on tasku upotettuna keskustan kukkakankaaseen. Kukkakangas jatkuu kassin takapuolelle.


Kukallisen kankaan vapaatikkasin niin, että tikkaukset jatkuu yksivärisen kankaan puolelle. Kassi on melkein neliö, 28 x 28 ja pohjan syvyys 7 cm. Saapas nähdä, kumpi näistä saa uuden kodin!


Edellisessä postauksessa oli kuva Kruunuvuoren rannan jättäneistä öljysäiliöistä ja tässä on sitten paikalle jäänyt öljysäiliö, joka hehkuu öisin punaisena. Tämä on Tapio Roseniuksen monesti palkittu valotaideteos 468. Säiliön pinnassa  on 2012 noin reilu kymmensenttistä pyöreää aukkoa, joissa on peilit. Ne hohtavat päivisin auringon valosta ja öisin ledvalosta. Kuvassa näkyy, miten muuten punaisena hehkuvassa silossa näkyy myös valkoiset led-valot .  Valkoiset valot loimuavat. Kuva on aikas huono. On vaikeaa kuvata yöllä ilman kunnollista tukea. Aina se kamera tahtoo hieman liikahtaa. 
17 kommenttia:

 1. Minä ottaisin molemmat, niin hienoja ovat:) Ja erilaisia eri käyttötarkoitukseen:)

  VastaaPoista
 2. Niin kauniit kassit, että minullekin kelpaisivat molemmat. Isossa kassissa on kivasti toteutetut tikkaukset,ja tuon garbinihakalenksun taidan itsekin ottaa käyttöön. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 3. Kauniit kummatkin, kassi ja pussukka. Kivat tikkaukset.

  VastaaPoista
 4. Molemmat ovat niin kauniita, että ottaisin myöskin molemmat!

  VastaaPoista
 5. Kivat,kauniit,käytännölliset ja kateutta herättävät.

  VastaaPoista
 6. Voi valinnan vaikeus, en kadehdi henkilöä joka joutuu näistä kahdesta herkuista valitsemaan yhden!!!!! Kylläpäs olit kivasti hoksannut tikata kukkia. Oliko itse "maalattu" talonseinää kuvassa? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan on paikallisen nuorison taidonnäytteitä nuo oven ja betonin maalaukset. Ovi ja koko outo rakennus ovat osa väestönsuojaa. Itse suoja on louhittu syvälle kallion uumeniin, mutta tämä osa on korkealla kallion päällä ja tämä betoninen hökötys on alustana korkealle tornille.

   Poista
 7. Kyllä on kauniita kaikki, kassi, laukku ja pussukka. Kassissa on nerokas tikkaus. Kankaat kaikissa oikein herkullisen värisiä.

  VastaaPoista
 8. Olkalaukun ottaisin ja varmaan kääntäisin nurin niskoin, sen verran hienoa vuorikangasta olit käyttänyt! Mutta tykkäsin kyllä kukkatikkauksistakin.

  VastaaPoista
 9. Kukkatikkaukset ovat superhienot. Kateellisena katselen kassejasi. Kaapissani on kaksi viime talvena aloitettua kassiyritelmää, joista ei taida koskaan tulla valmista.

  VastaaPoista
 10. Ihanat kassit. Olisin tosin itse laittanut kankaat toisin päin :)

  VastaaPoista
 11. On tosi onnistuneet kassit! Kukkatikkaukset miellyttävät erityisesti!

  VastaaPoista
 12. Kaunista on ilo katsella!

  VastaaPoista
 13. Kauniit laukut molemmat. Nätit kankaat.

  VastaaPoista
 14. Ihania kasseja ja pussukoita löysin postauksista! Tuo pinkki on kyllä ehdoton suosikkini :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!