perjantai 29. marraskuuta 2013

pitkittyvä mysteeri

Alkuperäisen maalaismysteerin blokit tuli valmiiksi jo aiemmin, mutta halusin työstä pitemmän ja saatuani luvan jatkopaloihin tein vielä yhden rivin.


Perus ruutublokki ja 

hirsimökit. Sitten piti keksiä kaksi muuta blokkia ja tytär ehdotti "jotain kukkia, vaikka tulppaaneja" ja niihin sain mallin reunuksiin tulevista aplikaatioista.


Olisiko hieman aneemien, ehkä tarvitsee jotain täydennystä?
Leena-lammas on käynyt keräämässsä kukkia kummallisen talon takapihalta. Lammas on oma keksimä aplikaatio. Täytyy vielä ommella nämä yhteen riviksi ja sitten muiden jatkoksi. Sen jälkeen tuleekin reunuksia ja niihin aplikaatioita.

Kävin viime viikonloppuna Elma-messuilla ja hieman katselin kankaita. Taisin jotain ostaakin. Kässä-Marttojen tumppujen tekoon tunisialaisella virkkuukoukulla sain opetusta ja kokeilin tehdä sitä. Se oli sen verran mielenkiinoista, että aion kokeilla jossain vaiheessa kotioloissa. Eläimet siellä messuilla oli tosi kivoja. Niinkuin esimerkiksi laamat ja alpakat. Myös lehmäeläimet olivat kauniita ja niillä on niin ihanat silmät! Näin myös ihan vallattoman suuren kanin. Se oli kuin joku pallo ja ihanan pehmeä ja pitkätakkinen.  En ole  erityisesti kanien perään, mutta tämä yksilö voisi kököttää jossain sohvan kulmalla. Ostin ranskalaiselta rouvalta suuhunpantavaa mantelien muodossa. Valitsin suklaa- inkivääri- ja kanelimanteleita. Ne oli tajuttoman hyviä, osta ihmeessä ja maistele. 

Sunnuntaina kävin Porvoossa melkein huvikseni. Katsastin teetee-myymälässä olleen porvoolaiskillan Lehti näyttelyn. Kauniita töitä joista joitain voit tästä hieman katsella. Pahus, en muistanut kirjoittaa muistiin kenen mikäkin työ on.


Hauska aurikovärjäyksenä lehdistä tehty hemmo.Tämä syksyinen metsä oli yksi suosikeistani. Sen edessä kasvoi puu, jossa oli lehden muotoisia avaimenperiä.


Tämän työn blokkien keskukset on virkattu.


Yksityiskohta syksyisestä metsästä.

Porvoossa on niin ihana vanhakaupunki, että siellä voisi olla vaikka viikon pyörimässä. Etenkin kesällä. Ja paljon kivoja ihmisiä ja ihania kahviloita. 


Käväisin tässä Fannyssä. Kuvasta huomaat, miten ihanan kakkupalan ostin! Todella herullista, ajattelin syödä myös tuolla takanani näkyvän muffinssin (en sano kuppikakku, koska en pidä siitä sanasta yhtään), mutta en jaksanut. Annoin sen tuolle tuikealle herralle. 
Brundbergille löysin seuraamalla ihanaa tuoksua! Sieltä ostin hieman matkaevästä. Ei pitäisi syödä niin paljoa herkkuja, kohta en mahdu kävelemään noita kapeita kujia ja paljon mielenkiintoista jää näkemättä.

Tänne eteläiseen Suomeen on annettu talvivaara, joten turvallista viikonloppua!
Jos on vaikka pikkujoulut.5 kommenttia:

 1. Olipa paljon kivoja asioita postauksessa. Applikoitu lammas on veikeä.

  VastaaPoista
 2. Minulla oli myös Porvoo tähtäimessä, mutta jääajorata olikin jossain aivan muualla, 5km bussipysäkille. Jäi lehdet näkemättä

  VastaaPoista
 3. Söpö lambi ja hienoja lehtitöitä! Porvoo on jotenkin niin joulu mulle :)

  VastaaPoista
 4. No hohhoh,onpas sitä taas ollut ahkerana, blokkeja syntyy yhtenä kölinä. Leena-lammas on niin rinsessaa, kukkasia jakauksessa ja herttainen hymy, etkö pian näytä koko työn meille uteliaille????? Mahtava Lehti-näyttely, harmi että on niin kaukana.
  Saat syödä PALJON herkkuja vielä kun mahdut noin pieneen tilaan on varaa syödä kakkuja joka päivä.
  Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!!!!

  VastaaPoista
 5. Se on nykyään niin helppoa herkutella ku Brunberg on keskikauungilla. Ennen piti mennä sinne piiiitkälle teollisuusalueelle. Kesähelteellä se oli aikamoinen reissu lapsen kanssa-

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!