tiistai 8. heinäkuuta 2014

Päivitys, Hempukka, Reipas ja Minttu

Ihanaa, että kesä on tullut takaisin! Mökkeilykin on paljon miellyttävämpää, kun ei sada. 
Viime sunnuntaina minulle tuli saareen vierailulle jo aiemmin sovittu Päivitys. Meinasi käydä tahmaisesti, kun vuorovenekippari soitti aamulla ja ilmoitti veneensä hajonneen. Lainaveneellä sitten muutaman vuoron sai ajetuksi ja vieras pääsi perille. Vieraalla oli käsivarrellaan ihana "marjakori"kori täynnä herkkuja! Kaikenlaista syötävän ja hieman juotavankin hyvää, joihin liittyi marjat. Nämä jäivät vielä käyttämättä, mutta odotan innolla sitä hetkeä, kun muurikka kuumenee! Lomaherkkuja sopivana päivänä.Nämä herkkumuffinssit kyllä pääsivät kahvipöytään heti. Kiitos!


Toilettipussien tekoa olen harrastanut aina kun olen ehtinyt. Taustalla näkyvä lintu on meidän lemmikki, nimeltään Nälkäkurki. Nimi on tullut ylenpalttisesta hoikkuudesta, eikä kurkimaisesta olemuksesta. No jalat sillä on pitkät. Huomasi juuri, että muffinsien alla oleva kertislautanen on väritykseltään melkein sama kuin tämä toilari ja jopa raidallisen kankaan vasemmalla puolella oleva kangas on kuvioltaankin melekin samanlaista. 


Tämän toilarin nimi on "Hempukka" ja sen korkeus on 15,5 cm, leveys 23 cm ja pohja 7,5 cm.


Vuorena hieman överiksi mennyt ruusukangas ja siksi täytyi sisäpuolta hieman ryhdistää raitataskulla. Pilkullisista kankaista olen ehkä tullut riippuvaiseksi.


Liika hempeys voi saada jotkut voimaan pahoin ja siksipä juuri pitää välillä olla ryhtiä ja järjestystä. Tämän nimi on "Reipas" ja se on pienempää kaliperia, korkeus 12 cm, leveys 16 cm ja pohja noin 5 cm. 


Hiiriperhe voi esitellä tämän kolmannen toilarin. "Minttu" kuuluu tähän isompien ryhmään ja kooltaan Kepeän kokoinen.Vuori on todella pienipallollista kangasta. Taskussa paistaa aurinko ja koira on iloinen, ehkä hieman iloisempi kuin tämä meidän Ukko, jonka korvat ei pääse tuommoiseen lentoon.


Ukko oli eilen lääkärissä ja verikorvaa hoidetaan niin, että korva on teipattu sideharsorullan ympärille ja tuon järisyttävän verkon avulla korva pysyy kiinni päässä, eikä koira voi sitä heiluttaa ravistelemalla. Kaiken kruunaa kuvasta puuttuva kauluri. Ja ulkoillessa käytetään nyt sitten kenkiä, kun se ikävä furunkoloosi jyllää taaskolmessa tassussa. Ukko ei ole mitään sukua Nälkäkurjelle, ennemminkin Paksu-Petelle ja siksi joutui dietille.

Vielä pari työpäivää ja sitten lomaaaaaa! Perjantaina lähden Lahti-Savonlinna-Kerimäki rundille ja lauantaina jatketaan Ilomantsiin. Tosi iloista!!! 
16 kommenttia:

 1. Mukavat päivät on sinulla edessä, aurinkoista lomaa toivotellaan täältä! Oma loma loppuu tällä erää mutta ehkä syksyn alussa saan jatkaa.....
  Raikkaan kivoja pussukoita on taas valmistunut. Ja voi koiraparkaa ja voi sen katsetta.

  VastaaPoista
 2. Ihania tuotoksia ja hauska nälkäkurki! Hyvää lomaa sinulle ja antoisaa Itä-Suomen kierrosta :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tuliaiskori! Tykkään pussukoistasi, niin näistä kuin aikaisemmista, kun niissä on aina joku kiva juttu ja mieleiseni värit. Voi Ukko parkaa, kun sain näillä helteillä huivin päähänsä ja kengät jalkaansa, toivottavasti vaivat helpottavat pian.

  VastaaPoista
 4. Hyvää lomaa sinulle ja terkkuja Ukolle. Furunkkelit on tosi ikäviä . Toivottavasti korvat paranee pian.

  VastaaPoista
 5. Lystikkäitä toilareita tarinoineen. Voi tuota Ukko-rukkaa, eihän sitä voi nyt laittaa dietille, kun olo on noin surkea. Hyvää lomaa ja iloista kierrosta itä-Suomeen.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa lomaa ja paranemista Ukolle. Pussukat ovat siemiä ja hauskat nimet niilä.

  VastaaPoista
 7. Oikein kivaa lomaa! Kiitos monista ihanista jutuista, kauneudesta yms.
  - Odottelen, milloin pääsen kunnolla opettelemaan siistiä pussukan vetskaria ilman ylimääräisiä ompeleita. Nyt on taas muuta. - Kesää kaikille!

  VastaaPoista
 8. Mukavaa lomaa ! ja Ukolle pikaista paranemista.Niin on kiva katsastella noita pussukoita ,jokaiseen olet keksinyt kivan jujun.

  VastaaPoista
 9. Iloista ja mukavaa lomaa sinulle ja Ukolle paranemisia!
  Kivoja toilareita, niin kivan kesäisiä kankaita ja hauskat nimet:)

  VastaaPoista
 10. Toilarit ovat kaikinpuolin niiiin mukavia! Hiiriperheen esittelemä Minttu on minun suosikkini. Hienoja lomapäiviä!

  VastaaPoista
 11. Onpa hauska yhteensattuma tuo ihanan Hempukan ja kertiksen väritys ja kuosi. Telepatiaa kenties :) Hiiriperhe kyllä jo hurmasi kesäparatiisissanne, eikä pussukan yli kurkistelu ollenkaan vähenna söpöyttä. Ihanaa lomaa ja letkeitä, marjaisia lettukestejä!

  VastaaPoista
 12. Raikkaita pussukoita…
  Hyvää lomaa.

  VastaaPoista
 13. Kivoja söpöjä pussukoita. Hyvää lomaa ja Ukolle rapsutukset!

  VastaaPoista
 14. Ihania pussukoita! Paranemisia Ukolle ja mukavaa lomaa!

  VastaaPoista
 15. Koera ottaa lunkisti. Samoin hiiret :) Ne pussukat voisivat esiintyä jossain näytelmässä vaikka, niiden nimet kuulosti juuri sopivilta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!