keskiviikko 20. elokuuta 2014

nokka kohti kurssia!

Ilmoittauduin ranskankielen kurssille! Selailin työviksen katologia ja mietin eri kurssivaihtoehtoja. Kädentaidoissa tutkiskelin tilkkukursseja ja jotain ihan uuttakin. Mikään ei innostanut tai sopinut muihin kuvioihin. Kielipuolelta olin aiemmin ajatellut italiaa, mutta olisi pitänyt alkeista aloittaa. Ranskassa saatoin jättää alkeiskurssit väliin ja hypätä heti tosi toimiin. 

Kurssilainen tarvitsee kivan laukun oppimatskuja varten. Kurkkasin eilen Svetlanan blogiin , josta päädyin Michellen kaava-apajille. Kaavat oli nopeasti käsillä ja työ saattoi alkaa.


Päälliskankaaksi olin jo heti Svetlanan blogissa käydessäni valinnut tämän vanhan vihreän kankaan. Pidän tästä kankaasta kovasti. Harmi vaan, nyt sitä jäi vain ihan vähän jäljelle.


Ranskan vanha kielioppikirja kurkistaa isosta taskusta. Opiskelija voi nääntyä ja kuivettua kesken pimeän syksyn. Tähän varauduin tekemällä sisuksesta hyvin energisen. Appelsiineistä saa valtavasti pirteyttä ja vitamiinejä. Nehän on kuin pieniä aurinkoja. Keltaoranssi ruutukangas on muuten vain energinen ja valoisa. Ja sopivan rytmikäs pitämään oppilaan ruodussa. Sisusvärit eivät kumpikaan ole olleet minun lempivärejä, mutta hyvän siedätyshoidon avulla käytän niitä nykyään ihan suvereenisti.Kynät laitetaan kauniisti omiin koloihinsa. Kynätaskuun mahtuu muutakin pientä, vaikka pyyhekumi, purkkaa, karkkeja ja suklaapatukka.


Laukku on 29 cm korkea ja 2 cm leveä. Opintoja tukevana toimiva laukku tarvitsee itsekin hieman tukea ja sitä siihen on laitettu ohuen laukkuhuovan muodossa tärkeimpiin osiin. Huopa on tikattu oranssiin vuorikankaaseen takakappaleen ja läpän osuudelta. Etupuolella tukihuopa kiinnittyy appelsiinikankaaseen mm. kynätaskun tikkauksilla ja kappaleen ympäri tikkauksella. En huomannut kaavoja tulostaessa tarkistaa, että kaavat tulee oikeaan kokoon ja eihän ne ihan tulleet. Ei haittaa, laitoin sv:t, vaikkei olisi pitäänyt. Se vähän tasoittaa kokoeroja. Tuonne pääosastoon, mistä kielioppi jo kurkki, sopii myös iPad. Laittaisin sen mielelläni sinne, mutta eihän minulla ole sellaista. Mutta jos olisi, niin heti laittaisin. 


Kiinnitykseen minun versiossa käytetään yhtä nappia. Alkuperäisessä ohjeessa oli kaksi isoa nappia ja niiden ympäri meni jotain lankaa. Kaikki sellainen tuntui minusta liian sekavalta. Svetlana oli käyttänyt magneettinappia.  Ohi ohjeden on tuo roikutusrenksu. Halusin ehdottomasti jotain, mistä saan roikottaa tätä uutta opintoja tukevaa tuotetta. Tämän tekeminen oli kivaa ja helppoa. Taidan tehdä muutaman lisää.


22 kommenttia:

 1. Jos tuolla laukulla ei oppi kantaudu päähän, niin ei sitten millään!!!!! Kerrassaan ihana

  VastaaPoista
 2. Ihanaaa vihreätä! Tämä on kyllä kaunis. Mikä yhteensattuma, katselin samaa kaavaa pari päivää sitten:)

  VastaaPoista
 3. Je suis enchanteée. Alkoi ihan tekemään mieli ranskan kurssille, tai siis ainakin uutta koululaukkua :-)
  t. Helena

  VastaaPoista
 4. Kunnon koululainen tarvitsee uuden laukun. Pirteä ja reipas ja eväätkin valmiiksi sisällä. Olisit ottanut sen italian niin olisit voinut keskustella Claran kanssa italiaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! En tätä muistanut. Clara taitaa kyllä puhua myös ranskaa, Vappu ainakin.

   Poista
 5. Ranskantunnilla tosiaan tarvitsee appelsiinienergiaa ja paljon muutakin. Itse olen opiskellut aina välillää ranskan kulttuurikeskuksessa ja pää parka on ollut pyörällä aina tunnin jälkeen. Tosi kiva laukku, kuten ne edellisetkin.

  VastaaPoista
 6. Voi miten ihanan pirteä laukku! Tuon kanssa on kiva lähteä opiskelemaan :-)

  VastaaPoista
 7. Voi vaan miettiä mistä aina keksit nuo kivat ideat ja vielä toteutus, ei onnistu kaikilta.

  VastaaPoista
 8. Tykkän kovasti todella energisistä väreistä, hyvän mallinen kantoväline!

  VastaaPoista
 9. Kivan pirteän värinen pikkukassi. Onnea opiskeluun.

  VastaaPoista
 10. No nyt on kyllä kaikki kohdallaan oppimista varten. Värit mukavan pirteät.

  VastaaPoista
 11. Kylläpä on tyylikäs ja nuorekas veska! Kyllä kelpaa kirjoja ym. muita tykötarpeita kanniskella. Mukava lukea näitä hauskoja postauksia. Niin ja kiitos töitteni positiivisista kommenteista :)

  VastaaPoista
 12. Super! Reipas ja toimiva laukku opiskeluun - kielten tunneille sitä tarvitaan. Minulla kalenterissa valokuvausta ja puutarhansuunnittelua :) Otan vähän lepsummin.

  VastaaPoista
 13. Ja taas uusi laukku, oot kyllä nopea tekijä. Kunhan täältä maalta kotiudun niin laukkua minäkin alan rakentelemaan.

  VastaaPoista
 14. Kivan näköinen laukku. Hyvää tarkkaa työtä ja siistiä jälkeä. Nappi on söpö yksityiskohta. Kyllä kelpaa ranskan tunneille mennä.

  VastaaPoista
 15. To laukku on hieno. Ihana ja piristävä. Kyllä kelpaa tuon kanssa kulkea. Minäkin aloitan opiskeluja kansalaisopistossa ensi viikolla. Olen ilmoittanut itseni ja pääsinkin Käsityötaiteen peruskurssille. Koulua on kerran viikossa ,joskus viikonlopunkin ja kestää kolme vuotta. Olen innoissani. Toiset kyllä lukee ammattia nuorena ja mä jo näinkin vanhana,vähänkuin väärästä päästä:D Jos vihdoin selviää mikä minusta isona tulisi:D

  VastaaPoista
 16. Ihana laukku! Onnea opiskeluun!

  VastaaPoista
 17. Tuo on peikon miälestä paras ja hianoin laukkupussikassi, jonka se on nähnyt koskaan. Oikein sen teki itse mennä pussukan laukukan sisälle. Sinä olet taitava. Peikko on ihan hämmentynyt :)

  VastaaPoista
 18. No ihan suvereeni on tekijä sekä ranskis-laukku, on niin viimeisen päälle työstetty ja mietitty pientä lenkkiä myöten. Sanon vain oujeeee :o)

  VastaaPoista
 19. Onpa näpsäkkä ja oikein mukavan näköinen laukku opiskelua varten. Mukavia hetkiä Ranskan parissa!

  VastaaPoista
 20. Tuon laukun kanssa opiskellessa opinnot tulevat sujumaan entistä paremmin :)

  VastaaPoista
 21. bonne journée Madam! comment allez-vous? merci au revoir :)

  Onnea hienolle kurssivalinnalle, tekisipä minullekin hyvää moinen :) Ja upoea on koululaukkusi! ihan kade tollaselle, kun just köpiksen reissussa kaipasin näppärää pientä mutta sopivaa olkalaukkua, jonka saa tosta kropan yli ristiin, ettei rasittais kipeää olkapäätä... ja jonne mahtuis vähän jotain... eikä olis liika iso... pitäis kyllä nyt tämän innoittamana tehdä itsellekin tuollainen :) PS: Kiitos viimeisestä, jos en ole vielä kiittänyt!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!