tiistai 22. syyskuuta 2015

näyttelyvierailulla HollolassaJokunen aika sitten surauttelin pitkästä aikaa pussukan. 


Päävärinä sininen ja hieman oranssia piristyksenä. Farkku-käsityöpuuvillasta tein ulkopuolelle taskun. Sisäpuolella on myös tasku. 


Tämä on reilun kokoinen, mahtuu pullot ja purnukat. Välissä on ohut laukkuhuopa. Tikkaus harvakseltaan  tuollaista farkkutikkausta matkien.
Kävin Lahdessa Wexlerin kangaskaupassa tuhlaamassa saamiani synttärilahjarahoja. Tosi helposti ja hyvin sain lähes kaiken käytettyä. Samalla reissulla kävin Hollolan tilkkukillan 20-vuotis näyttelyssä palvelutalo Huilissa. Hain lähellä Huilia asuvan äitini näyttelyseuraksi. Ajoitus ei ollut ihan paras, sillä kun pääsimme paikalle, näyttelytilana toimivassa aulassa oli meneillään asukkaiden tuolijumppa. Alakerrassa seinillä olevia töitä pääsi silti hyvin katsomaan. Näyttelyesitteessä on lähikuva Satu Lehtosen Terapiaa työstä.


Ja tässä yksityiskohta, josta näkee tekniikan hyvin.Työt oli laitettu Huilin korkeaan aulaan ja osa töistä roikkui toisen ja kolmannen kerroksen kaiteista. Ripustus oli siinä mielessä hankala, että näitä töitä ei oikein kunnolla päässyt läheltä katsomaan. Onneksi kerroksiin sentään pääsi, että sai samalta tasolta katsella. Kuvassa on Satu Lehtosen Kesävalo-niminen työ. Aivan ihanat värit ja nimensä veroinen. 


Palanen Leila Niemisen upeasta, käsinommellusta Isoäidin kukkatarhasta. Töiden kokoa on vaikea mennä arvailemaan, mutta tämä oli iso peitto.


Työ oli kiinnitetty toisen kerroksen kaiteeseen taitettuna niin, ettei sitä voinut nähdä kokonaisena.


Pahus vie, tämän työn tekijän tiedot ovat kadonneet. Sinisen ystävänä pidän tämän värityksestä erityisen paljon. 


Kaitaliinan tekijä on Marja Simola ja työn nimi on Retro. Osuva nimi.


Kolmen kerroksen ripustuksesta tuli tunnelma, että ollaan siivouspäivänä jossain keskeisemmällä puolella Eurooppaa. Siellä on rouvat heittäneet parvekkeiden kaiteille peitot tuulettumaan. Toisaalta ihan hauska ripustus. Kuva on otettu ala-aulasta.


Harmikseni kadotin tämänkin peiton tiedot.Käsinommellun Kukkakorin tekijä on Aime Janger. Tämä oli pienehkö, ekä noin 40 x 40 cm.
Esillä oli paljon upeita töitä, mutta tyhmyyksissäni jätin kameran kotiin ja kännykän kapasiteetti ei oikein riittänyt hyvien kuvien saamiseen. Nämä muutamat sentään kehtasin laittaa muidenkin katsottaviksi. Jos satut liikkumaan noilla main, kannattaa ehdottomasti piipahtaa katsomassa. Näyttely on avoinna kuun loppuun asti. Vesijärvenkadulla (nro 19) olisi ollut jonkun liikkeen ikkunassa Lahden tilkkukillan töitä esillä ikkunanäyttelynä, mutta sadesäällä en sinne viitsinyt mennä. Ja olin ehkä siinä vaiheessa jo niin laskaantunutkin. Mutta Lahden moottoritien reunoilla oli paikoitellen hienoja ruskan värejä. Harmi etten niitä pystynyt siinä vauhdissa kuvaamaan. Jos olisi ollut talvinopeudet, niin ehkä silloin ;  ) 
Reipasta loppukuuta! Ihan kohta on jo lokakuu :o

18 kommenttia:

 1. Oranssi väri antaa kivan lisämausteen siniseen pussukkaan, kaunis! Upeita tilkkutöitä näyttelyssä, kyllä vaan jotkut ovat taitavia! Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 2. Kiitos näyttelyreferaatista. Älä kuvaa ajaessasi moottoritiellä edes talvinopeuksilla.

  VastaaPoista
 3. Taas niin hauska tuo farkkupussukkasi! Se ja monet näyttelytyöt ovat sangen inspiroivia!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kaunis pussukka ♥ Mulla on taas tullu katkos ompeluun. Kankaat odottaa inspistä tuossa vieressä :))

  VastaaPoista
 5. Ompa upea pussukka.
  Miten ihmeessä tilkuista voi tehdä noin upeita töitä, tekijöillä pitää olla paljon kärsivällisyyttä, omani ei riittäisi :)

  VastaaPoista
 6. Hieno sininen! Ja yrttitarhasi kukoistaa, huomaan :) Kiitos näyttelykuvista, kiva kun laitoit tänne. Ei pääse - liian pitkä matka. Jos ajat, et ota kuvia!

  VastaaPoista
 7. Hieno pussukka! Kaikki kuvaamasi työt ovat kauniita.

  VastaaPoista
 8. Jälleen tosi raikas, ihana pussukka!
  Hyvä kun muistutit näyttelystä... torstaina ranskan tunnin jälkeen voisi pistäytyä:)

  VastaaPoista
 9. Olipas reippaan värinen postaus. Kaikki kuvat olivat kauniita.

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva pussukka, ilosävyinen ja hauska tulee ihan iloiselle mielelle:)
  Kauniita näyttelytöitä, kiva kun laitoit töitä näytille, Kesävalo työ on ihastuttava!

  VastaaPoista
 11. Pirteä pussukka :) Kiitos näyttelystä, kauniita töitä!

  VastaaPoista
 12. ♥ihana pussukka! Onpa hieno näyttelykin!

  VastaaPoista
 13. Myöhästyneet syntymäpäiväonnittelut! Pirteän raikas pussukka. Kiva tasku, luulin sitä ensin farkkutakin rinnuksista leikatuksi. Kiitos näyttelykuvista. Minunkin piti käydä siellä, mutta ei sitten ollutkaan muuta menoa sinne tai olisihan tietysti ollut se Wexler. Löysit varmasti iloisen värikkäitä kankaita sieltä.

  VastaaPoista
 14. Hienoja näyttelytöitä. Kiva on myös tuo sinun pussukkasi.

  VastaaPoista
 15. Täydellinen tikkausidea!
  Hienoja näyttelytöitä, harmi tosiaan jos niitä ei pääse kunnolla syynäämään. Pitäisi käydä tutustumassa Kummitytön uuteen asuntoon siihen naapurikylään, en vaan taida ehtiä tämän kk puolella, olisi saanut kaksi kärpästä samalla iskulla.

  VastaaPoista
 16. Nätit työt mutta tuo paikka on tosiaan hankala, mutta ehkei heillä ollut muuhun mahdollisuutta. Pääasia että saivat työt esille.
  Kiva pussukkakin.

  VastaaPoista
 17. Kaunis pussukka. Sinulla on niin ihana oma staily.

  VastaaPoista
 18. Käyppas Marle vilasee mun blogiani, siellä on sulle haaste!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!