maanantai 28. syyskuuta 2015

pyydettiin vilauttamaan....

millaisia neulatyynyjä on käytössä. 
Idea on lähtöisin aivosolun ajatuksia-blogista ja minä luin pyynnön Päivityksiä-blogista.  Tämä sattui juuri sopivaan aikaan, koska tuossa yhtenä iltana tein pikkupalloisista kankaista uuden nuppistyynyn. Halusin vaan käyttää noita kankaita, ei minulla ihan välitöntä neulatyynytarvetta ollut, kuten tulet huomaamaan.


Minulla on tietysti tämän uutuuden käytölle säännöt. Kukkasiin ei saa koskea kuin äärimmäisessä hädässä. Sydämen neulat pitää palauttaa paikoilleen. Mustat neulat pysyköön mustalla alueella ja isonuppiset noilla kulmin, missä nyt ovat. Pienenä koululaisena tyttäreni leikki usein minun nuppineulatyynyllä. Minä ompelin keittiön pöydän toisella puolen ja hän järjesti nuppikset "koulujärjestykseen". Semmoinen helmiäispäinen, isonuppinen neula oli opettaja ja muut oppilaita. Kaikki oppilasneulat asettuivat hienoihin jonoihin ja riveihin. Ehkäpä siitä lähtien olen laittanut nuppikset aina tarkkaan järjestykseen. Uskokoon ken haluaa!


Aika monta näitä neulatyynyjä on, mutta kaikki on jatkuvasti käytössä, mikäli ovat löytyvillä. On hyvä, että näitä on paljon, yhden löydän tarvittaessa aina. Tilkkukilta Syyringin yhdessä kokuksessa tai mikä se nyt on, tehtiin lintuneulatyynyt. Minulla oli sopivasti pesty sininen neule, joka oli oivallinen materiaali. Jalkana on edesmenneestä Tiimarin alennuskopasta löytynyt painava kynttilänjalka. Kursseille en tietenkään lintua vie, vaan mukaan pääsee tuo nalle tai sitten face book profiili-neulakirja. Roosa-vihreän tyynyn olen voittanut joiltain Tilkkupäiviltä . Se on tomakka ja paljon pistoja saanut, kohta varmaan hajoaa.


Kissa änkesi kuvaan, koska epäili ettei kukaan koskaan pyydä näyttämään, millainen minttanauhasi on. Nallessa on pienet napit vatsan alla ja ne kun avaa, löytyy moninainen kirjo neuloja. Se joskus kiljasee, kun pistän liian syvälle vatsaan, ehkä umpisuoleen asti. Nallen kaavoilla tein myös ketun hieman kasvoja muokaten,  mutta se ei asu enää meillä. Kuvista puuttuu ainakin yksi neulakirja, jolaisia tehtiin vuosi sitten Tyttöjen tilkkupäivillä Espoossa. Voi olla, että joku muukin on kateissa. 


Sitten on vielä nämä käsikorut! Rannekorun ostin, kun syyrinkiläiset vierailivat Marja Matiseen luona. Se on ihana ja siinä saa olla vain pieniä tai siis tavallisia nuppiksia. Nokkavan ostin Mikkelissä olleesta tilkkutyönäyttelystä joitain vuosia sitten, vai voitinko sen. En muista. Se on silmäneulojen koti. Etusormessa olevan sormuksen sain meidän yläkerran naapureilta joulukortin mukana. Se on hieno smagardi. Siinä on pääasiassa silmäneuloja, etenkin ne sokean neulat.

Paljasta sinäkin neulatyynysi!

24 kommenttia:

 1. Ihania ja hauskoja ovat! Lintuparka näyttää tuupertuvan pian, on varmaan saanut jo yliannoksen akupunktiota...

  VastaaPoista
 2. Onpa sinulla monta hauskaa neulatyynyä. Usean neulatyynyn minäkin omistan ja viikonloppunahan tuli taas yksi lisää :)

  VastaaPoista
 3. He hee, mahtavaa, että neulat on järjestyksessä!

  VastaaPoista
 4. Muistuupa mieleeni, että tyttäreni järjesteli myös nuppineulat ryhmiin. Kivoja neulatyynyjä. Itsellänikin on niitä useita. Tiedätkö muuten, että paras neulatyynyn täyte on in ihmisen hiuskarva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota en kyllä tiennyt! Minulla on niin lyhyt tukka, ettei siitä saa täytettä edes pieneen tyynyyn, elli sitten ihan kaljuksi vetäisi.

   Poista
 5. Hauskojahan nuo ovat kaikki:) Rannekoru näyttää toimivalta, onko? Minulla on vain kaksi neulatyynyä, ihan laittoi miettimään että pitäisikö tehdä useampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannekoru on oikein toimiva! Vain kerran olen tökännyt vauhdissa neulan käteen, kun seurasin ompelukoneen menoa ja ihan arviolta iskin neulan kämmenselkään. Se sattui ja oikein verta tuli. Mutta kyllä on muutoin kätevä peli. Voi antaa suositteluni.

   Poista
 6. Kivat neulikset sulla ja nalle niin söpönen. Montakohan itseltä löytyis, saatujakin on varmaan viisi.

  VastaaPoista
 7. Voi, mitä tyylikkäitä neulatyynyjä.

  VastaaPoista
 8. Ihana valikoima sulla tyynyjä! Ja tuon uusimman järjestys, niin Marlea <3 Jännä miten neulojen järjestely tuntuukin kiehtovan monia. Nyt alkoi ihmetyttää että miksei muakin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se järjestely on paljon mukavampaa kuin esim. pyykkien järjestely tai joku muu kotitaloustyö. Kokeile vaan sen sijaan, että niitä pyykkejä laittelisit. Tosin sinähän tykkäät niin paljon niistä pyykkipojista, että taitaa pyykit olla paljon mieluisimpia.

   Poista
 9. Minäkin tykkään järjestellä nuppineuloja. Tosin neulatyynyjä minulla taitaa olla vain yksi; jommankumman lapsen koulussa teke
  mä hiiri :)

  VastaaPoista
 10. Hauskoja tyynyjä kaikki!
  Pussukoita pitää olla joka lähtöön... miksei siis neulatyynyjä... miten en ole tuota tajunnut?

  VastaaPoista
 11. Kyllä sinulla on varmasti hauskimmat ja persoonallisimmat tyynyt! Vaikka eihän tämä ole kilpailu. Monta pitää olla, se on selvä!

  VastaaPoista
 12. Hi hi, sinä osaat meitä viihdyttää mennen tullen, aina hyvä stoory oli aihe mikä tahansa. Olet huippu Marle!!!!!

  VastaaPoista
 13. Heti näin, ett toi yks on omakuva, ihan on näköinen;) Hmm, odotin ett sull ois ollu enemmän neulakoteja vaan kyll noi riittää, vai riittääköhän??
  Oikein mukavaa ja antoisaa syksyä Sulle.

  VastaaPoista
 14. Hauska sekalainen porukka neulatyynyjä! Tuommonen sormustyyny olisikin kiva, sitä ei vielä löydykkään!

  VastaaPoista
 15. oi,että kuinka monia ihania neulatyynyjä. minun sydäntäni sykähdytti eniten tuo ihana sininen lintu:)

  VastaaPoista
 16. Ompa siulla monta hauskaa neulatyynyä

  VastaaPoista
 17. Siis mahdottoman ihana postaus tänään - kuten sinulla on aina!
  Ihan idea näyttää meille neulatyynysi :)
  Rupesin heti miettimään kuinka monta ja minkälaisia tyynyjä minulta löytyy ?!?!?

  VastaaPoista
 18. Ihana määrä neulatyynyjä ja sininen lintu ja nokkava ovat tosi hauskoja!

  VastaaPoista
 19. Aika monta tyynysiiliä :) ne ovat piikkisiä sisäänpäin.

  VastaaPoista
 20. Ei uskoisi joku ompelusta ymmärtämätön, että neulatyynyistä voisi saada näin monimuotoista tarinaa! Hieno kokoelma, ja rannetyyny on ihana!

  VastaaPoista
 21. Mahtavat tyynyt! Minun ei kehtaa edes sanoa, saati esitellä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!