sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Dog Gone Cute- - me ei haukuta!

Vieraillessani jokunen aika sitten Nero´s Post and Patch -blogissa, Nero ja Hanna olivat aivan innoissaan! He  valitsivat kankaita ja suunnittelivat uusien blokkien värimaailmoja. He eivät itse pystyneet blokkeja ompelemaan, mutta talostahan löytyi taituri siihen hommaan!  Sew fresh quilt-blogissa oli ilmestynyt ensimmäinen suloinen Dog Gone Cute-blokki ja se oli sekoitattanut Neron täysin, sellainen oli saatava. Hannalla on silmää kauniille kankaille ja niin kaverukset yhdessä valitsivat kankaat. Minua hieman huvitti, kun kuvittelin heidän penkovan tilkkulaatikoita ja kangaskaappeja! Siinä varmasti nuuhkittiin ja vertailtiin kuoseja tarkasti. Heidän innostus tarttui myös minuun. 


Huumasta syntyi tämä suloisten pentujen kokoelma. 


Näitä tehdessä ymmärsin täysin Hannaa ja Neroa. Oli aivan ihanaa penkoa kangasnipuista niitä kaikkein suloisimpia kankaita pikkuisia varten. En tainnut niitä tilkkuja nuuhkia, mutta hypistelyä oli paljon. Kaiken kaikkiaan koirien malleja oli kahdeksan ja kahta eri kokoa. Minä tein vain näitä pienempiä blokkeja.


Blokki koostuu moinista pienistä osista. Leikkasin useampia blokkeja valmiiksi nippuihhin ja yritin tehdä oikein sarjatyötä. Välillä oli kuono kateisessa ja kun sen löysin, oli toiselta jo silmä hukkunut. Vaikka mittasin ihan maailman tarkimmin ja ompelin silmät palavina, siltikin pieniä mittavirheitä ilmestyi. Kuka niitä millejä varastaa? Enkä tarkoita rahoja, vaan ihan vaan niitä millimetrejä. Toiset haukut onnistuivat lähes täydellisesti, mutta toisten ressukoiden kuonot ovat hieman vinksallaan. Se ei haittaa, koska nämähän ovat vasta pentuja, kasvaessa pienet mittavirheet korjaantuu.


Peitosta tuli lapsen peitto, kokoa 75 cm x 95 cm. Pidän itse tästä ihan valtavasti! Miksi en olisi vauva ja saisi nukkua tämän alla koreissa vaunuissa, joita joku ystävällinen ihminen koko ajan työntäisi mäkiä ylös ja toisia alas. Ja aurinko paistaisi. Se vasta olisi elämää! 
Peitossa on puuvillavanu ja tikkaukset kiertävät koirien kasvot. Mietin hieman, tarvitseeko peitto lisää tikkausksia. 


Tilkkukillassa ihasteltiin hyväntekeväisyyspeittoa. Se alkaa olla päällisen osalta jo melkein valmis. Kulmista puuttuvat tähdet ja reunaboordeista mutamat lehtikiemurat. Siitä tulee mielettömän upea! Mietittiin jo tikkauksiakin. Töölön Tilkkupaja tikkaa koneella tämän työn.


Keskustassa vuorottelevat tähti ja aplikaatio.



Aamulla käytiin miehen kanssa keskustassa silakkamarkkinoilla ja kotiin ajeltiin Viikin kautta. Siellä oli valkoposkihanhia mustanaan. Kuvan lätäköt liittyy johonkin hulevesijuttuun, jota siinä testataan ja suunnitelllaan. Minua ihmetytti kovasti miksi paikalla oli kaksi kaiutinta ja niistä tuli välillä jotain kummallisia ääniä, kai niinku lintujen ääniä. Ei ne ainakaan leijonan karjuntaa ollut. 



Kun kävelimme autolle, suurin osa hanhista nousi syystä tai toisesta lentoon! Niitä oli taivaan täydeltä. Ihan kuin joku valtava mehilaisparvi suuremmassa koossa.
Mukavaa sunnuntaita!

Muuten, Askartelin itte-blogissa on synttäriarvonta! Kannattaa ottaa osaa ja katsoa, mitä kaikkea kivaa Kirsti on sivuilleen ladannut! Ainakin ihania luontokuvia ja taidokkaita käsitöitä.

37 kommenttia:

  1. Voi ei miten suloisia koiranpentuja! Mittavirheistä viis, itse en ainakaan niitä huomaa. Mukavaa viikonalkua!

    VastaaPoista
  2. Voi mumeli miten söpöjä pentuja! Ai että . . . Iso peitto on huikean upea.
    Olisko se ääni niiden hanhien pelotteluun? Vai mitäköhän se nyt sitt on.

    VastaaPoista
  3. Houkutuksen olit sitten tänne laittanut:) Aivan ihana koirapeitto, tulostin pukkaa jo kiireellä blokkiohjetta. Kuka sitten meillä ompelee se jää nähtäväksi? Itse en saa aikaiseksi mitään, no piha-ja kotitöitä mutta ompelustudio;) on saanut olla melko rauhassa.
    On siellä ollut lintu poikineen!

    VastaaPoista
  4. Viikissä on raportoitu olleen noin 5000 hanhea tänään. Mätäjoen kupeessa Malminkartanossa näin noin 600 hanhea. Kyllä ne kohta lentävät muille maille. Koirapeitto on söde.

    VastaaPoista
  5. Suloinen koirapeitto...ja onnistunut värien valinta! Samoin tuosta killan peitosta tulee upea!!!
    Syksy on kaunista aikaa. Kauniita syyspäiviä Sinulle!

    VastaaPoista
  6. Kauniita ja suloisia ovat molemmat peitteet! Koiranpennut houkuttelevat kyllä kokeilemaan blokkia.

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanat koiruudet peitossa!! Ja hyväntekeväisyyspeitto on huiman kaunis.

    VastaaPoista
  8. Mahtava koirapeitto, on siinä ollut näpräämistä pienien palojen kanssa. Kiltapeitosta tulee mielettömän upea!!!

    VastaaPoista
  9. Koirapeitto on ihku, tosi söpö! Olen myös tuota mallia ihaillut mutta toteutus taitaa kestää... Onnellinen se, joka tuon ryhmätyöpeiton omakseen saa!

    VastaaPoista
  10. Suloinen koirapeitto ja hienot värit olet valinnut!
    Kiltapeitto on aivan mahtavan upea! On siinä tekemistä.
    Upeita syksyisiä kuvia:)

    VastaaPoista
  11. Hauska pentue onkin! Minunkin tekisi mieleni kokeilla tuollaista. En uskaltaisi sarjatyönä aloittaa vaan tekisin varmasti yksi blokki kerrallaan, osa kerrallaan. Hyväntekeväisyyspeitosta tulee tavattoman upea. Siihen on mennyt tunti poikineen vaan niin on ryhmässä voimaa. Linnuista puheen olleen näin ison muuttoparvin kurkia. Ihmettelin ensin ihmeellistä ääntä yläpuolellani. Eikä mitään kuvausmahdollisuutta ollut. Talletin näyn vaan omiin kansioihini. Kaikkea kivaa olet jälleen kuvaillut! Kivaa syksyä.

    VastaaPoista
  12. Siis aivan mielettömän upea peitto! Hämmästelen joka kerta enemmän enemmän kuinka taitava oletkan. Lähetin muuten sinulle muutama päivä sitten sähköpostia. Onkohan se tullut perille =).

    VastaaPoista
  13. ihania peittoja molemmat, pennut saa hymyn hyylille ja hyväntekeväisyyspeitto mykistää kaudellaan. huoh, jospas joskus löytyis aikaa taas tilkuillekin.

    VastaaPoista
  14. Hauvat on tosi suloisia. Siitä tuli oikein hyvän mielen peitto.
    Killan työ on taidokas.

    VastaaPoista
  15. Oh Marle!!! Your colorful dogs are so beautiful! Such cute faces.... And a wonderful baby quilt!

    VastaaPoista
  16. Aivan valtavan ihana peitto. Ei varmaan aivan aloittelevalle tilkkuilijalle, mutta ehkä minäkin sitten joskus.

    VastaaPoista
  17. Voi suloisuuden suloisuus! Ihana peitto! Lintuja olen itsekin bongaillut, näin nimittäin viime viikonloppuna suurimman koskaan näkemäni kurkiauran. Lintuja en ehtinyt laskea, kun ihastelin vain pää kenossa. Oli se komea näky!

    VastaaPoista
  18. Voi wuff-wuff kuinka hieno peitto taas! Toi jemmaan kaappiin odottamaan josko pääset itse sinä ystävällisenä ihmisenä työntelemään vaunuja ;)

    Tuo teidän hyväntekeväisyysprojekti on niin kunnioitettava ja niin ihanalta näyttävä jo tässä vaiheessa!

    VastaaPoista
  19. Aivan ihastuttava vauvapeitto :)

    VastaaPoista
  20. Vof, Nero taalla! Sun koiran pennut on tosi sulosia! Voisin valita kankaita Hanna kanssa vaikka kuinka mutta ompelija ei pysy perassa. Tanaan jatketaan suomi-loman jalkeen. Kangas laukku on muuten yha purkamatta. Kiitos tosi hauskasta kirjoituksesta ja linkista! Nero
    www.nerospost.wordpress.com

    VastaaPoista
  21. Koirien emäntänä ja muutenkin annan täydet pisteet koirapeitolle plus ns papukaijamerkki. Ja entäs hyväntekeväisyyspeitto? Aivan mykistävä. Vaikken itse ole kummonen kädentaidoissa, niin onneksi ymmärrän arvostaa osaajien töitä.

    VastaaPoista
  22. WAU!!! Ei voi muuta taas todeta!

    VastaaPoista
  23. Onpas soma peitto! Kauniit kankaat löysit. Kiltapeitosta tulee superhieno! Kylläpäs hanhia olikin - onneksi ei sentään niin uhkaavia kuin siinä kuuluisassa lintuelokuvassa.

    VastaaPoista
  24. Vo että miten suloinen koirapeitto. Vauva vain puuttuu:) Kertakaikkiaan ihana. Aivan valtavan upea tulee myös hyväntekeväisyyspeitosta. Minä niin nautin noista syksyn ruskan väreistä.

    VastaaPoista
  25. Komee on todella tuo koiruuspeitto. Ja hyväntekeväisyyspeittokin on niin hieno. Koskahan olisi aikaa meitsilläkin tehdä lisää näitä tilkkujuttuja.

    VastaaPoista
  26. Koirapeitto on niiiiiin kaunis!! Tai oikeastaan se on vielä enemmän, siitä tulee myös hyvä, iloinen mieli.

    Katselin myös ihastuneena nuppineulatyynyjäsi - huokaus! Osaisinpa miekin...

    VastaaPoista
  27. Voihan koiruus, mikä peitto. Ihania nappisilmiä, luppakorvia ja söpökuonoja. Kaunis ja iloisen värikäs.

    VastaaPoista
  28. Minäkin askartelen,mutta tilkkutöihin ei taitoni riitä,tosi ihania koirapeittoja sinulla :)

    VastaaPoista
  29. Onpa kiva koirapeitto. Tulee hyvälle mielelle, kun tuota katsoo.

    VastaaPoista
  30. I love your colorful dogs! Such a lovely quilt!!

    VastaaPoista
  31. Your pups are so bright and cheerful, adorable quilt!

    VastaaPoista
  32. So many beautifully colored puppies on your quilt...love it!

    VastaaPoista
  33. Ihana ja iloinen koiranpentupeitto!

    VastaaPoista
  34. I love how colourful you puppies are.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!