perjantai 12. helmikuuta 2016

Berlin, Intia, Karibia... kiireinen viikko


Puikkopussukat ovat niin näppäriä, että yksi jos toinenkin sellaisen tarvitsee.


Ystäväni toi tämän ihanan postimerkkikankaan Berlinistä ja toivoi siitä säilytyspaikan sukkapuikoilleen.  Hyvä huomio, olen todellakin tekemässä ruususukkia! Aivan kamala urakka, eikä valmistu tähän talveen.



Jotta sisäpuoli ei olisi tullut levottomaksi, käytin hieman rauhallisiempia kankaita, mutta postimerkkeilyä sen verran kuitenkin, että lyhyille puikoille tuli ihan oma osasto muiden puikkokolosten eteen. Tuo talokangas on myös Berliinistä, samoin yläreunassa ryhtiä antava <3 Berlin-nauha. 


Aurinkoinen penaali päätyy Berliinin kautta intialaiselle tytölle. Tätä tein tilkkukurssilla, mutta kesken ompelusten ja muiden selkkausten selvittelyn penaalin alku sai kosteusvaurion (josta toipui myöhemmin täydellisesti) ja homma tyssäsi sillä kerralla siihen. Onneksi olin ottanut muitakin kankaita ja pari ylimääräistä vetskaria mukaan...


ja ehdin kurssin aikana pyöräyttää pari pientä pussukkaa. Näissä ei ole tukimatskuja vuorin ja päällisen välissä, koska päällinen itsessään on semmoista topakkaa kangasta. Jaksaa seistä ihan omin voimin. 


Ystävän iPad sai nyt sopivan kokoisen säilyttimen. Päällinen on Fazerin Blueberry suklaiden papereista. Minulle tulee mustikat mieleen myös vuorikankaasta, vaikka siinä ei niitä olekaan. Se johtuu varmaan noista vääreistä.
Joskus nämä poistaukset on niin pitkiä, että ehtii tulla nälkä.


Tässä olisi tarjolla intialaista ruokaa!
Tiistaina olin Marttojen kokkauskurssilla.  Oli tosi hauskaa tehdä ruokaa ihan vieraiden ihmisten kanssa. Siinä on oma viehätyksensä, kun ei yhtään tiedä miten se kaveri ne inkiväärit murskaa tai sipuli silppuaa. Teimme ruokaa pareittain ja jokaisella parilla kaksi ruokaa, mitkä piti valmistaa. Kaikkien teokset onnistuivat hyvin. 
Kuvasta näyttää puuttuvan vielä naan-leivät ja jälkkärit.


Aika pitkä ja herkullinen oli illan menu. Vatsa täynnä menin kurssilta suoraan MPH:lle katsomaan korismatsia ja vieressäni istunut tytär hieman haisteli vaatteitani. Niistä irtosi intialaisia maustehöyryjä. 

***********

  

Mäyräkoira on oikein hyvän mallinen vaikka kankaallle painettuna. Sain kerran postikortin, jossa oli hyvin pitkäksi venytetyn mäyriksen kuva ja kysymys: "Kukahan lähtis yhdelle pitkälle?" Menin, en kehdannut kieltäytyä kun ystävä kysyi. Minulla ei ole koskaan ollut mäyräkoiraa. Ei edes sitä kilisevää, jota enemmäkseen nuoret ulkoiluttaa puistoissa. Ihan vaan kankaalla on menty.

Siitäpä tein pienen pussukan. Tämä menee yhdelle mäyriksen omistajalle ja hän voi siinä säilyttää vaikka koiran kynsisaksia, kampaa, peiliä, herkkupaloja ja mitä tahansa koiran tarvikkeita. Tai omiaan.


Ei, ei tämä ole muuttumassa ruokablogiksi, mutta haluan vain sanoa, että torstain Hesarissa ollut Sitruunainen juuresspagetti on tosi hyvää!


Lähes vuosi sitten otin samaisesta aviisista talteen pataleivän ohjeen. Niin on pitänyt kiirettä, etten ole aiemmin ehtinyt tehdä. Ihan ollaan oltu leivättömässä pöydässä. (Mutta lihottu silti.) Lupasin vielä "näillä lumilla" kokeilla ja tässä se nyt on. Todella rapea kuori ja hyvä maku. Naureskelin Päiville, että onko hänellä kulmikas kattila, kun hänen tekemä leipä ei olekaan pyöreä! No sen siitä saa, kun muille ilveilee. Eihän tämäkään leipä pyöreä ole. Mutta jos olisi ollut, niin ei varmaan olis ollut näin hyvän makuinen.  Kulmikkaat on parempia, niin olen kuullut. 
Olen tehnyt Kotona Annin kanssa blogista nappaamalla reseptillä Runebergin torttuja jo kolme kertaa. Lukeminen on kiva harrastus. Kirjallisuuden ja runouden (josta en juuri mitään ymmärrä) ystävän kultturikodissa on suotavaakin olla Runebergin torttuja tarjolla vaikka ympäri vuoden. Niitä on kiva napsia Vänrikki Stoolin tarinoita muistellessa, kiihkeiden säkeiden kimpoillessa nurkasta toiseen tai Maamme-laulua hyräillessä. Tortuista ensimmäisen setin tein Annin ohjeella, sitten aloin laittamaan omia ajatuksia myös torttuihin. Sanon, että viimeisin variaatio oli kyllä paras. Siinä oli Captain Morganilla oma osuutensa. Hän oli hyvä mies omalla tavllaan. 

Näihin kuviin ja tunnelmiin!
Viikonloppua!

30 kommenttia:

  1. Kylläpä on kivoja pussukoita. Ja miten ihania kankaita, varsinkin tuo Berliini-aiheinen. Tekisipä taas mieli Berliiniin. Tai ihan minne tahansa täältä lumirännän keskeltä. Pataleipää pitäisi kokeilla, on kyllä suunnitelmissa. Intialaiset ruuat näyttävät herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Helena, minunkin tekee koko ajan mieli ties minne, mutta lähden kohta naapurikylään!

      Poista
  2. Nälkä tuli täälläkin noita kuvia katsellessa. Ihanista kankaista olet taas rakennellut kaikenlaista kivaa. Pitää kokeilla ainakin tuota Hesarin spagettia.

    VastaaPoista
  3. Kyllä oli silmänruokaa tarjolla jälleen monin verroin, aivan ihana puikkopussi ja herkullisen näköistä ruokaa. Olet kyllä kaikin puolin hurjan taitava =).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katinka, ruokapuolen hoidan tuurilla ja joskus se on hyvä tuuri :)

      Poista
  4. Johan on viikkoosi mahtunut kaikenlaista kivaa! Kauniita käsitöitä on siellä valmistunut ihan kuin liukuhihnalta :) Katselin tuota hesarissa ollutta juuresspagettireseptiä itsekin. Pitääpä kokeilla sitä ensi viikolla! Kiva että torttuohje oli mielinen. Mukavaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runebergin tortut on saaneet hyvän vastaanoton meillä päin! Kiitos sinun ohjeen.

      Poista
  5. Taas on herkkuja tarjolla. Hieno puikkopussi. Entäs nuo ruususukat siellä pussin alla, urakka on varmasti aikamoinen, mutta hienolta näyttää. Kivoja pussukoita, mäyris on ihana. Aah, noita herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäyriskangas on niin ihanaa, että en tiedä raaskinko ihan äkkiä käyttää sitä yhtään enempää.

      Poista
  6. En vieläkään ymmärrä, miksi pussukkasi tunki itsensä tuhrivan silitysraudan alle ottamaan suihkun ;D Ruususukat olisi kivaa nähdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kai aika kuumissaan ja halusi vilvoittelua. No kuule, katso ihan vaan kuvasta sitä yhtä valmista sukkaa. Jos joskus pari valmistuu ja on noin samankokoinen, saatan vilauttaakin niitä, hämärässä huoneesssa.

      Poista
  7. Hyvin oli ystäväsi ajatellut kun toi matkoilta kvan kankaan.Mukava matkamuisto siitä valmistui, siis hänelle. Eikä maksanu paljoa.
    Intialainen ruoka on maukasta. Katjulla kerran oli intialainen ilta, jossa kokattiin yhdessä ihan intialaisen kanssa. Nyt on vuorossa fondue-ilta, ei siinä kai mitään kokata, dippaillaan vaan.
    Spagetissas on joku harmaa kiiltävä pieni ?, etkai oo ruvennu hyönteisiä syömään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kristiina, EN ole ruvennut hyönteissyöjäksi! Se pieni kiiltävä on pinjansiemen. Näyttää kuvassa aika epäilyttävältä. Tuommoinen kotona järkättävä kimppakokkaaminen voisi olla myös mukavaa!

      Poista
  8. Kiireinen viikko, todella! Berliinin tiedän, muista olen kuullut vain juttua. Minä kokkasin kerran kasvisruokia vieraiden ihmisten kanssa ja kivaahan se oli! Sitrusspagetin reseptin voit pistää tulemaan, kun hesari ei tule. Mäyriskangas on varsin sympaattisen näköistä! Entäs sininen - olet kyllä taitava noiden karkkipapereiden kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, minä en ole fyysisesti käynyt noista missään! Sitrusspagun ohje on toimitettu. Jos sitä mäyriskangasta olis vielä sinisenäkin.... Kiitos, karkkipaprut (ja ennen kaikkea sisältö) on lähellä sydäntäni : )

      Poista
  9. Voi miten paljon, ja kaikkea kivaa sä olet ehtinyt tekemään. Mulla tulee nälkä näistä sun herkullisista ruokakuvista. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja, menen tänään Mosaan maistelemaan The Cowbellin herkkuja!

      Poista
  10. No huh, huh, kun on taas syntynyt kaikkia kivaa viikonaikana, oletpa ollut ahkera! Kaikki ihania! Tuota turkoosia pallokangasta löytyy täältäkin:)
    Herkullisia ruokakuvia, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkureppu, se turkoosi pallokangas on ihanaa!

      Poista
  11. Hauskoja kankaita olet löytänyt pussukoihisi, etenkin tuo postimerkkikangas on erityisen kivaa. Kaikki ruokakuvat pitäisi kieltää blogeista, aina tulee nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän itsekin tuosta postimerkkikankaasta. Niinpä, siksi välttelen ihan pelkkiä ruokablogeja :)

      Poista
  12. Näyttääpä herkulliselle niin ruoka kuin pussukatkin :-)

    VastaaPoista
  13. Kauniita ompeluksia ja herkullisia kokkailuja!

    VastaaPoista
  14. Oo-la-laa, leipä!!! Ja noin rapsakan herkun näköinen!! Nams!

    Vesivahinko kesken tilkkukurssin..?!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipä oli maukas! Teen toistekin. Ihan pieni määrä vettä, mutta pieni oli työkin ; )

      Poista
  15. Hienoja töitä taas roppakaupalla.

    Ei kai siinä talossa tullut toistamiseen vesivahinkoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehei, ihan vaan silitysraudan vesisäiliö tyhjeni työn päälle.

      Poista

Kiitos kommentista!