keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Laukku sadepäivän varalle



Tää on mun laukkuni sadepäivän varalle
tiedän etten
yksin jää.
Jotain suurta puuttui
elämäni tuulen suunta muuttui
auringon mä 
nytkin nään!

Onko tuttu biisi?
Ai ei vai, no se on Leijonamielen Laulu sadepäivän varalle. Vaihdoin vain "laulun" sanaan laukku ; )  Hyvä biisi.



Ostin almandiinin nettikaupasta menneen viikonlopun sadepäiviä piristämään sateenvarjokangasta.
Kangas on puuvillaa, mutta hieman käsityöpuuvillaa paksumpaa. Oikein hyvää pieniin laukkuihin. 


Pohjakangas on jännän sävyistä sinistä, hieman petrooliin menevää. Olkahihnaa miettiessä pengoin nauhavarastoja ja kuinka ollakaan, sieltä löytyi kankaan taustaväriin sopivaa laukun kantohihnaa. Se oli tietenkin liian leveää, mutta laitoin kaksinkerroin ja tikkasin molemmat reunat.  Vuori on pilkullista, kuten jotkut sateenvarjotkin. Yksi sisätasku saa riittää.


Nyt ei haittaa, vaikka loppukesän saisi kävellä sateenvarjon kanssa, kun on tyyliin sopiva pikkuveska. Vetoketjun availua helpottamaan laitoin vihreää nauhaa ja molempiin päihin puiset helmet.  Tikkasin hieman salmiakkimalliset ruudutukset ja käytin tukena ohutta laukkuhuopaa.  Niin, ja Sulo yritti jo olla ompeluhommissa mukana. Olin piirtänyt laukun toiseen kappaleeseen ristikkäiset apuviivat tikkausta varten ja heittänyt  sen huolettomasti koneelle, paininjalan alle. Aloin piirtämään toisen kappaleen apuviivoja, kun Sulo oli hiipannut työpöydän alle ja istahtanut polkimen päälle! Husqvarnassa ei tarvitse laskea ensin paininjalkaa alas, vaan painamalla poljinta se laskeutuu ja lähtee tikkaamaan. Niin se Sulo sitten tikkasi täydellä vauhdilla ihan hyvän suoran, mutta täysin väärään paikkaan. Harmi, että täytyi purkaa pois toisen ensimmäinen ompelutyö. Kesti hieman, ennen kuin tajusin mitä tapahtuu.  Täytyy kehitellä joku este, ettei enää pääse polkimen päälle istumaan.


Yhtenä päivänä, kun olin pyörällä liikkeellä tätini luona Munkkiniemessä, yhdistin reissuun kutsun käydä katsomassa kiltaystäväni tilkkulaatikkoa. Ei se pelkäksi katsomiseksi jäänyt! Eijalla oli "poistumassa" aivan ihania tilkkuja ja suikaleita! Joukossa oli joitain isompiakin kankaita. Olin aivan innoissani! Sain myös pientä "tilpehööriä" ja kahta väriä terenauhaa jotka eivät ole kuvassa. Samoin kuvasta puuttuu muutamat kankaat, joille löytyi jo käyttöä. Kotiin poljin valtava kassillinen kankasta tarakalla keikkuen. 


Samaiselta kiltaystävältä sain eilen kirjeen. Oikein käsikirjeen. Hän oli käynyt Kuopiossa Suomen ortodoksisessa kirkkomuseossa, Riisassa. Itse en ole siellä käynyt, vaikka ortodoksiseen seurakuntaan kuulun. Kirjeessä oli myös tämä pieni kuva ikonista ja kolme ihanaa kangaspäällysteistä nappia. Kankaat ovat kirkkotekstiileistä yli jääneitä palasia ja joku on oivaltanut palasille hyötykäyttöä! Käytän nämä koristeiksi johonkin tosi hienoon juttuun. Sitten kun sellainen syntyy. 


Kävin eilen viemässä Neulanviemää-blogin Minnalle Sulon nimen arvauskisan lohdutuspalkinnon. Samalla, kun kerran Tilkkutarhaan olin joutunut, hankin jo taustavanun Quilty 365- työhön!  Eihän tässä olla vielä puolivälissä vuotta,mutta täytyy olla hyvissä ajoin liikkeellä. Minulle tulee tuo 365, tai oikeasti 366 karkausvuoden takia, täyteen joulukuun viimeisenä päivänä. 
Minna esitteli heidän edesmenneen  Riku-koiran lelut ja sain ottaa siitä mitä halusin. Valitsin vinkuleluja ja yhden pehmon. Kotiin tultua annoin tuon kuvan vinkuvan ja moniulotteisen palluran Sulolle ja se vasta oli mieleinen! Yhtä innoissan kuin minä ihan pienistäkin kangastilkuista!
Ja Unelmaullakon Maaritin palkinto on laitettu eilen postitse matkaan, sinne kun matkaa olisi jotain 350 kilometriä suuntaansa.

Oikein hauskaa, sateetonta ja aurinkoista juhannusta teille kaikille ihanille ystäville! 

(Vaikka minulla onkin tuo sadepäivän laukku. Käytän sitä sitten joskus toiste, kyllähän niitä sateita riittänee pitkin kesää.)

39 kommenttia:

  1. Erittäin kaunis kangas uudessa laukussasi - ihanat värit sateenvarjoissa.
    Ja mikä katse Sulolla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maritta, omat varjot on paljon synkemmän värisiä. Sulo hurmailee.

      Poista
  2. Hieno sateenvarjolaukku!
    Mukavaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Hyvä muisto sateisesta kesäkuusta.

      Poista
  3. Hyvä Sulo! Ompele vaan, kyllä se siitä alkaa sujuun oikeaan kohtaankin. Jezz. Ompeleva koira, se se vasta nettihitti onkin.
    Mä otan aina ja heti töpselin irti ku meen koneelta pois. En haluu ompelevaa kissaa.
    Kliffa kangas. Mull on sulta saatu pussukka, miss on mun vanhaa kangasta vuorina, nyt fillarointipussukkana. Just sopiva avaimille ja kameralle. Ny ku ei enää tarvii röökejä rahdata mukana niin kaikenlaise pussukat on paremmin käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy suunnitella Sulolle ihan omat ompelutehtävät. Suoraa saumaa syntyisi vauhdilla. Tuon jälkeen sammutin koneen, kun tuli taukoa. Muistankin sen pikkulaukun. Vielä on jokunen pieni pala sitä vuorikangasta jäljellä, just käytin yhteen juttuun. Savuttomana jaksaa polkeakin pidemmäll. Hyvä Kristiina!

      Poista
  4. Käytin myös hyväkseni Almandiinin tarjouksia ja muistelen että samanlainen varjokangas on kohta meillä;) Kivan laukun siitä taas teit!
    Siis ompelukaveri Sulosta kuitenkin tuli vaikka aluksi epäilin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tuo sateenvarjokangas ainoa ostos ollut ; ) Veikkaan, että Sulosta kehkeytyy monitoimikaveri. Nyt pistää palasiksi "vauvapetiään" eli pahvilaatikkoa.

      Poista
  5. Hauska sateenvarjolaukku, oikein kiva ja sopivan kokoinen.
    Sulo on jo kasvanut kovasti ja pitäähän sitä tehdä samaa kun muutkin, kun se näyttää olevan niin kivaa:)
    Kiva tilkkuystävä sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tänään just huomattiin, että Sulon täytyy hieman kumartua kulkiesaan olkkarin pöydän alta.

      Poista
  6. Aika mojovan kangaskasan otit Eijalta ja Eija oli erittäin tyytyväinen kangasvarastonsa kevennyksestä. Noista saat aikaan vaikka mitä. Sadepäivän kassisi on ihana. Sulo saikin oikein kivan vinkulelun. Kierrätystä siis koirankin kamppeissa. Ihanaa juhannusta. Varokaa Sulon kanssa punkkeja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Paljon aivan ihania paloja! Osa samoja kuin sinulta saaduissa. Tekisi mieli ottaa pikkupalat esiin ja työstää niitä, eikä miettiä juhannuksen ruokalistoja. Kiitos, minustakin veska onnisui hyvin. Sulolle on laitettu punkinestoliuos joka vaikuttaa tehokkaalta. Uutuustuote tälle kesälle.

      Poista
  7. Ihan oikeasti ompeleva koira Sulo. Ihanaa. Sulo haluaa tehdä samaa kuin emäntänsä. Sadepäivän laukku on söpö. Kirkolliset napit ovat arvokkaita ja tyylikkäitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä vielä tiedä, mihin tämä kaikki johtaa! Tuleeko Sulon oma mallisto vai mitä tapahtuu? Kiitollisena otan kehut vastaan, ja napit on aivan erityiset!

      Poista
  8. Terveiset Sulolle, Kiva että vanhat lelut kelpasivat. Sateenvarjolaukko on aivan ihana. Onneksi sain lohdutuspalkinnon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna, lelut on olleet koko päivän suosikkeja. Toivottavasti palkinto pääsee käyttöön, vaikka epäilemättä vastaavia juttuja sinulta taitaa löytyä ennestään.

      Poista
  9. Niin ihana tuo laukku! Sopivan värikäs piristämään sateista päivää. Sulo se on niin suloinen ja taitavakin kun jo auttelee ompeluhommissa! Pitäisi omatkin tilkut laittaa kiertoon, niitä kun on kertynyt mieletön läjä. Mukavaa juhannusta myös sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anni, laukku on todellinen sadepäivän piriste. Toisten tilkut on aina paljon kiinnostavampia kuin omat!

      Poista
  10. Ihana laukku ja kangas on myös ihana ♥
    Hyvää juhannusta sullekkin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti kaikki sateenvarjot tältä kesältä olisikin tuossa laukussa!

      Poista
  11. Oi kyllä pitää olla sadepäivän varalta oma laukku - hyvä idea ja kaunis kangas! Sulo osoittautuu hyvin oppivaiseksi - kyllä hän on huomannut, mistä pitää painaa että kone hurisee. Olipa hyvä että saitte molemmat mieluisia tavaroita. Upeita nappeja! Kesäistä juhannusjuhlaa teillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisikohan tuo laukku toimia sateen karkoittajanakin! Sulo oppii kyllä, mutta on aikamoinen riiviö niiden fiksujen hetkien välissä.

      Poista
  12. Söpönen laukku! Kivan kankaan olet löytänyt ja hyvin sitä voi käyttää aurinkoisena päivänäkin, olkoon vaikka auringonvarjoja :) Hyvä Sulo, siitä tulee vielä huippu ompelija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Almandiinillä on kivoja kankaita, mutta eivät oikein tilkkutöihin sopivia. Pitäisiköhän jo kohta ostaa Sulolle oma kone.

      Poista
  13. Ihana laukku, tuo olalla saa sadepäiväkin aurinkoa ja iloa.
    Ihanat napit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kosotäti! Otetaan mieluummin sitä aurinkoa : )

      Poista
  14. Tottakai jokaisella naisella pitäisi olla sadepäivälaukku, olet edelläkävijä. Teillä on tiimityöskentely Sulon kanssa, sinä piirrät ja hän ompelee, yhteinen harrastus :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on kiehtovaa olla edelläkävijä edes jossain asiassa! Parhaiten Sulolta sujuu kankaiden tuulettelu.

      Poista
  15. Aivan ihana laukku, kangas on todella nätti! Suloinen tuo sinun Sulo!

    VastaaPoista
  16. Ihanasti ootte Sulon kanssa kumpikin tulleet lähes yllätyslahjotuiksi :) Aurinkoista Jussia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, me molemmat olemme niin iloisia näistä yllärijutuista! Ja kuin myös!

      Poista
  17. Oikein hauskaa juhannusta ja tietysti myös Sulolle!

    VastaaPoista
  18. Söpö sattari-laukku! Ihanat tilkkuaarteet sait.
    Hyvää Juhannusta!

    VastaaPoista
  19. Kiitos ihanasta palkintolaukusta! Olen onnekas! Hieno on sateenvarjolaukkusikin! Aurinkoa mökkipäiviisi!

    VastaaPoista
  20. Kyllä on ihanat, etenkin Sulo ja sadelaukku. Mahtavan kangasmäärän olet saanut, jännä nähdä mitä niistä syntyy. (Hieno hymy oli Sulolla edellisessä postauksessa.)

    VastaaPoista
  21. Kaunis tuo sadepäivälaukku. Hienon kasan olet saanut tilkkuja ja nuo napit on ihanat. Kaikkea se Sulo keksiikin ja eiköhön niitä yllätyksiä sillä vielä riitä jatkossakin. Oikein hyvää juhannusta sinulle.

    VastaaPoista
  22. Sadepäivän laukkusi kangas on niin ihana, että melkein syöksyin sitä jo tilaamaan, kunnes muistin, että olen (ainakin osittaisessa) kankaanostolakossa. Kuopiosta saamasi napit ovat mielestäni huippuidea siitä, miten voidaan kauniisti hyödyntää ihanien (ja todennäköisesti arvokkaidenkin) kankaiden tähteitä. Näin joskus (olisiko se ollut Jyväskylässä Käsityömuseossa?) samantapaisia juttuja, mitkä oli tehty kansallispukukankaiden ylijäämistä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!