sunnuntai 27. marraskuuta 2016

joulupuu on rakennettu, (vaikka on vasta 1. adventti)

Kyllä sitä 1. adventtina jo sen verran pitää joulumieltä olla, että joulukuusen hankkii!Ainakin tällaisen kestokuusen voi tehdä jo nyt, koska takuuvarmasti siitä ei tipu neulasia, korkeintaan jokunen langanpätkä.
Nauhat asettelin ensin paikalleen ja vasta sitten, kun ne oli mieleisessä järjestyksessä, leikkasin oikean mittaisiksi. Sitten ompelin nauhat koneen harsinnalla pystysuuntaisesti keskeltä ja reunoista. Varsinaisessa ompelussa lankaa vaihdoin nauhan värin mukaan, ensin ompelin kaikki punaiset ja sitten valkeat jne. Välissä työtä tukevoittamassa on ohut laukkuhuopa. Taidan tunkea sitä joka paikkaan!
Taustaan, joka on tukevaa tummansisnistä puuvillaa, tehtailin pieniä tähtiä ohuella koneompeluun tarkoitetulla hopealangalla.


Vaikka ei olisi jouluisia nauhoja, voi käyttää niitä mitä sattuu olemaan. 


Kuusen alta löytyy muutama paketti. Niiden tekemiseen käytin paksuhkoa hopealankaa, jonka kiinnitin nyörin tapaan ohuella hopealangalla paketeiksi. Samalla tavalla tein lavtatähden. Kuusesta tuli kiva ja ihan jouluinen kukkanauhoista huolimatta. Myös pätkä Nalle Puh-nauhaa pääsi mukaan.


Tämän himmelin nimi on Petra. Hieman keskeltä muotopuoli, mutta muuten oikein kivannäköinen tähti. Malli on samaisesta PIrkko Kuuselan Himmelikirjasta kuin aiemmin tekemäni Miisa ja Maisa.


Sulo on jo ihan terve ja eilen tehtiinkin hänen kanssa 2,5 tunnin lenkki. Käytiin katsomassa hevosia Tuomainkylän kartanolla ja pitkin poikin, sinne ja tänne. 

Hyvää alkavaa viikkoa, kohta on joulukuu ja parhaillaan satelee lunta.

43 kommenttia:

 1. Iloinen kuusi!Kauempaa katsottuna yksittäiset nauhat eivät edes erotu, vaikka olisi rantapalloja. Kiva idea tuhota nauhanpätkiä!

  VastaaPoista
 2. Tuo kuusi on kyllä niin hurmaava ja Sulo supersuloinen!

  VastaaPoista
 3. Hauska kuusityö!
  ja ihana Sulo!

  VastaaPoista
 4. Minkähänlaisen kuusen sitä itselleen tekisi kun uusia ihanuuksia tulee monessa paikassa vastaan, tää sun kuusi on kyllä käteväommeltava kun ei tarvitse saumanvaroista pitää huolta. Sulo onkin kohta jo ihan aikamiäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä helpoin kuusi, mihin olen törmännyt! Kooltaan Sulo on iso, mutta mieleltään ja tavoiltaan ihan pentu.

   Poista
 5. Iloinen kuusi. Olisikohan mulla nauhoja? Kiva himmeli. Odottelen joulukaleteriasi. Ethän petä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivousinnossa saattaa nauhatkin kadota. Saattaa tulla laiska joulukalenteri, on jotenkin pää niin tyhjä kaikesta.

   Poista
 6. Tämä kuusi tuo iloa ympärilleen ja sopisi tänne, jossa kuusi ei kasva. Himmelikin kävisi sillä viikon päästä meillä alkaa täällä mökillä kaamos. Sulo on reipas poika ja kyllä emännänkin on oltava jotta perässä pysyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sinne pohjoiseenhan tuommoinen sopisi mitä parhaiten!

   Poista
 7. Tämä kuusi tuo iloa ympärilleen ja sopisi tänne, jossa kuusi ei kasva. Himmelikin kävisi sillä viikon päästä meillä alkaa täällä mökillä kaamos. Sulo on reipas poika ja kyllä emännänkin on oltava jotta perässä pysyy

  VastaaPoista
 8. Pirteä kuusi! Oikea ilopilleri!

  VastaaPoista
 9. Kiva keksintö tuo joulukuusi, kestää käytössä monta joulua.

  VastaaPoista
 10. Hauska kuusi! Nauhoja löytyy vaikka kuinka paljon, tässähän niille olisi hyvä käyttöidea. Kiva kun Sulo on ok :)

  VastaaPoista
 11. Kylläpä on hauska kuusi ja himmelikin on hieno.Sinulla riittää kärsivällisyyttä kokeilla eri malleja.Onneksi Sulo vie sinut tuulettumaan. Täällä myös odotellaan joulukalenteria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalia paineita tuon joulukalenterin kanssa. Yritin vetää ihan matalaa profiilia, ettei kukaan muistaisi. Ehkä jotain jossain vaiheessa.

   Poista
 12. Mainio kuusi! Minulla olikin just nauhat esillä joulukortteja varten... Sinultahan syntyy vaikka millaista himmelikuviota!
  Hyvä että Sulo on kunnossa ja virkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että aika monen tilkkulootasta löytyy myös nauhoja.

   Poista
 13. Aivan ihana kuusi ja tuo sopisi allergisillekin =D. Ja tuo Sulo, voi että hän vie sydämmeni joka kerta uudelleen ja uudelleen <3 <3 <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katinka! Tuon kuusen ympärillä on hankala leikkiä piirileikkejä, muuten oikein hyvä.

   Poista
 14. Ikikuusi, mahtavaa!!
  Erilaisia nauhanpätkiä jää sieltä ja täältä, jo iso lasipurkillenen - käyttöä vaan on vaikeampi keksiä. Loistava idea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula, ehkä villalangastakin saisi kivan kuusen.

   Poista
 15. Joulukuusi on ihan super ihana, Marle! Ihania nauhoja mutta niiden puutteessa vois ehka soveltaa hulpioita/selvageja (ne on mulla mielessa naina paivina). Jattaisinkohan kaikki muut hommat ja tekisin joulupuun. Kuustahan meilla ei ole tana vuonnakaan vaan se drift-wood kankkara. Kylla on hyva etta Sulo ulkoiluttaa ompelijaa! Tama ompelija olis kylla jaanyt jo tien poskeen! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hulpiot sopisi hyvin, tein niistä kuusia joulukortteihin. Nuorella miehellä on energiaa, jota on paras purkaa pitkillä lenkeillä.

   Poista
 16. Kauniisti kukkii sinun kuusesi, ei varise neulaset eikä koristeet. Hieno Petra-himmeli ja Sulo oikea hurmuri.

  VastaaPoista
 17. Hauska joulukuusi, eikä varistele kilokaupalla neulasiakaan. Tuo himmelinteko on sellainen koukuttava juttu, että siitä ei pääse irti. Kokemus puhuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekki, himmeleitä on tosi kiva tehdä. Hieman harmittaa, etten ole saanut tilatuksi pitkiä muovipillejä. 12,5 cm ei riitä kaikkiin tarjolla oleviin kivoihin malleihin.

   Poista
 18. Sinulla riittää näitä ihania ideoita vaikka mihin.

  VastaaPoista
 19. Kaunis joulukuusi kaikkkinensa.Hyvä et Sulo parantunut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!