lauantai 3. joulukuuta 2016

Joulukalenteri on myöhässä

Mutta ei se mitään haittaa!
Myöhäiset jutut on ihan kivoja, vähän niin kuin yllätyksiä.

Minulla ei nyt varsinaisesti ole ollut ajatusta pitää joulukalenteria, mutta muutama lukija sitä toivoi, niin yritetään ainakin.


Siispä täyttä laukkaa eteenpäin! 
Nämä heppehullun pikkulaukut olkoot ensimmäisen luukun juttuja. Nuorille neitosille passeleita pikkulaukkuja, joihin mahtuu kännykkä, kukkaro ja avaimet.Kuvioihin on päässyt paljon erivärisiä ratsuja.


Vuoreen on jäänyt vain kavion jäljet.
Päällisen ja vuorin välissä jälleen .... ja tikkasin vaihtuvanvärisellä langalla ruudutusta. Muistelen nähneeni, että ratsastajilla on sellaisia vinoruutuisia ratsastustakkeja.2. ja 3. päivän luukuista tupsahti molemmista kuusi! 
Tämä kaksikko tulee yhteen isompaan kokonaisuuteen, johon tulee useampia erilaisia blokkeja. Nämä kuuset on paperiompeluna tehtyjä ja toistensa vastakohtia. Aika levoton olo, kun en nyt oikein tiedä mitä hittoa ne muut blokit on! Täytynee mennä tuonne ompelusalongin puolelle pyörittelemään ideoita ja kankaita.

En varmaan jaksa enkä ehdi jokaiselle päivälle lurittelemaan, mutta kalenteri aukeaa aina kun on jotain sisältöä syntynyt. Täytyis tavata sitä Farkku-rouvaakin. Ei olla nähty pitkään aikaan. Hän on ollut Lontoossa, enkä ole varma, onko jo kotiutunut.


Sulo sanoi, että hänellä on joulukalenteri, jossa on joka päivä tällainen ämpärillinen herkkuja! No annetaan Sulonkin esitellä jotain tässä joulukalenterissa, mutta ei sillä voi joka päivä mitään herkkuja olla!


20 kommenttia:

 1. Hevoskuvioidut pikkuveskat ovat kyllä jokaisen heppatytön unelma! Kuusitilkkutyön edistymistä odotan innolla...ja Sulo, puhuu asiaa :) Ihana karvakuono! Onneksi Viivi ei ole tajunnut pyytää omaa joulukalenteria herkkuineen. Leppoisaa sunnuntaita ja jo toista adventtia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viivi on sen verran kaukana, ettei Sulo voi viestittää kalenterista. Minäkin odotan kuusityön edistymistä, mutta huonolta näyttää. Ei ole mitään järkeviä ideoita.

   Poista
 2. Tosi kivaa hevoskangasta. Sopii niin hyvin näihin pussukkalaukkuihin. Sulo on fiksu poika, tottahan sitä nyt oma kalenteri täytyy olla. Meillä yksi noutajista oppi, että joka aamu namipalahan sieltä kalenterista tulee ja niin se istui odottamassa vieressa. Ja muuten tiesi kun kalenteri loppui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevoskankaan etsintä olikin työlästä, kun en itse ole hevosmimmejä. Oli vaikea tehdä valinta, mutta tuo nyt vaikutti parhaalta. Koirat on kyllä fiksuja!

   Poista
 3. No niin, aukesihan joulukalenteri. Hienoa. Luova olla pitää, siis joulukalenteriinkin luova ote ja samoin mystisen työsi kuusiblokkeihin. Kuka sitä jaksaisi aina samaa toistaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän nyt punnertaa kaikenlaista. Välillä tuntuu, että aivot on jotenkin jumissa. Kai aika normaalia tässä iässä.

   Poista
 4. Kiva että jaksoit joulukalenterin. Ei haittaa vaikkei joka päivä ehdi. Kivat hevospussukat. Ja taas Sulolla niin viisas mietteliäs katse. Eka joulu hälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, kuinka pitkälle tämä jatkuu! En taida hankkia Sulolle joulukuusta, voisi opetella nostamaan koipea sen juurelle.

   Poista
 5. Ihanat nuo heppaveskat, mistähän olet kangasta ostanut? Ihana kuusi!
  Sulolla on pikkunamin tarvetta ihan selvästi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on Hämeen Tekstiili jotain. Koulutustarkoituksiin hankittu, mahtaako haluta kouluttautua, kun tuota kantelee?

   Poista
 6. Kivoja heppakukkaroita. Ai, sinulla on ompelusalonki, mutta minulla on ateljee!!! Joulukalenteria ei ole ollut moneen vuoteen, pitäisi ehkä rakentaa tai ommella.

  VastaaPoista
 7. Oih, toi kuusiblokki opetussuunnitelmaa, kiitos!

  VastaaPoista
 8. Ihana kuva Sulosta! Hän on niin nimensä näköinen.

  VastaaPoista
 9. Ihanaa!!! maailman hauskin joulukalenteri on taas avattavissa KIITOS

  VastaaPoista
 10. Marle ja Sulo, tama teidan joulukalenteri on paras! Saa ollakin vapaamuotoinen eika stressia jos ei ehdi ihan joka paiva. Mutta Sulolle pitaa kylla olla herkkuja ihan joka paiva! Niin sanoo ainakin Nero ja Hanna ja menevat taas namilaatikoille: Hanna laulaa ja Nero taputtaa jalalla vieressa olevia vanhoja matkalaukkuja ... ja taas annetaan nameja! x Teje

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teje! Katsotaan, mitä saadaan Sulon kanssa aikaan! Ainakin yksi idea on haettu Nero's postista! Kyllä minua nauratti tuo Hannan ja Neron naminkerjäys! Kyllä tuossa tilanteessa on annettavakin herkkuja <3

   Poista

Kiitos kommentista!