lauantai 11. maaliskuuta 2017

Ihan selvästi nyt on kevät...

...koska outoja ötököitä kömpii sisätiloihin milloin mistäkin!


Meillä on vielä lumiukot pöydässä ja herneen versojen takaa kurkisteli ensimmäinen otus! Kyllä siinä lumiukolla oli ihmettelemistä!


Kukkamullasta nousi Väritäplä kuoriainen.


Viime keväänä ei tainnut tulla kuin pari hämähäkkiä tutkiskelemaan, olisiko tästä paikasta heille kodiksi, mutta nyt on isommat elukat liikkeellä. Muurahaisia tuli joitain vuosia sitten, mutta muuttivat naapuriin. Siellä vietetään makeampaa elämää ja siitähän sokerimuurahaiset pitävät. 


Kolme kuoriaista sain napattua kiinni. Yksi oli jo ehtinyt napata minun värikyniä kitaansa. Oikeanpuoleinen Dahlia-kuoriainen söi yhdet silmälasit!


Kuoriaisilla on siivet selässä ja lentelivät sinne tänne.
Saman tyylisiä öttiäisiä näin pinterestissä. 


Kevään merkkejä nämä vaateompelutkin on!
Ihanasta sinisestä kukkakankaasta tein mekon.


Kaava on Mekkokirjan Aino. Se on ainoa mekko, joka siinä kirjassa on lähinnä minun makua. Samalla kaavalla olen tehnyt jo aikaisemmin 5-6 mekkoa tai tunikaa. Tähän lisäsin reilut paikkataskut.


Samalla kaavalla kesämekko hieman muokattuna ( kapeampana) jo vuosi sitten ostetusta aivan huippulaatuisesta trikooneuloksesta. Niin ihanan pehmeää kangasta! Varmaan vauvoille tarkoitettua.


Perhosia!


Edellistä hieman veltonpaa tai ohuempaa trikoota ja kaavana sama Aino, nyt vain tunikan mittaisena.


Niin, aika hyvin valittu kangas entisen keltaisen vastustajalta!
Tämä käy vara-auringosta pilvisinä päivinä.


Tänään on ollut tosi ihana päivä! Kaikenlaista ompelua heti aamusta alkaen, hyvää ruokaa ja auringon paistetta. Sulo oppi eilen vihdoinkin kävelemään vetämättä! Aamulenkki meni myös loistavasti ja siksipä illalla kokeiltiin, miten juoksu sujuu! Olen kerran aikaisemmin kokeillut hieman juoksua Sulon kanssa ja se oli hänen puoleltaan iloista riehuntaa ja loikkimista. Tänään meni loistavasti! Alun innostuksessa hieman hypähteli ja laukkasi, mutta nopeasti siirtyi kepeään raviin. Oli oikein ilo huomata, miten Sulo tajusi, että nyt mennään tällaista vauhtia. Välillä katsoi minua ikään kuin kysyen, että meneekö hyvin. Kehuin kovasti ja poika jatkoi tyytyväisenä eteenpäin. Usein kun olen kehunut ulkona vaikka kauniista kävelystä, niin Sulo on jotenkin käsittänyt, että se on kehotus napata talutin suuhun ja riuhtoa sitä tai milloin mitäkin. Mutta nyt vaikuttaa siltä, että Sulo alkaa ehkä hieman aikuistua. Ainakin ajoittain. 

Aurinkoista sunnuntaita!




26 kommenttia:

  1. Vaikka ötököistä sisätiloissa en tykkääkään, ovat nämä sinun kodissasi olevat tosi kivoja :) Monta mekkoakin olet saanut valmiiksi, kauniita kaikki. Sulo alkaa aivan selvästi aikuistumaan, hyvä Sulo! Niin kaunis ilma oli eilen, etten paljon sisällä viihtynyt. Ompeluhommissa on selvästi minulla nyt joku luova tauko. No, nautitaan kauniista kevätpäivistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne ulkona yllättäviä lähentymisiä tekevät ötökät minunkaan mieleen ole! Toivotaan aurinkoista sunnuntaita!

      Poista
  2. Veikeät ötökät ovat aina tervetulleita! Ihania ompeluksia kaikki!

    VastaaPoista
  3. Todella hauskoja ötököitä ja hyvä, kun sait kiinni:) Kauniita mekkoja kaikki, varsinkin tuo vihreä olisi minun makuuni. Hyvä Sulo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tilkkureppu! Tietenkin vihreää sinulle!

      Poista
  4. Oi, miten hauskoja ja kauniita ötököitä! Myös mekot ovat miun mieleen, etenkin tuo oranssi on just sopiva kevääseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päivikki! Noiden ötököiden suhteen olen täysin peloton.

      Poista
  5. Kivoja raikkaan värisiä ötököitä:) Olen tottunut näkemään vain mustanpuhuvia -onneksi ei kuitenkaan sisällä mutta ulkona:)
    Hyvä että Sulo on ymmärtänyt aikomuksesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ulkona ne näyttää pahaenteisen synkiltä, mutta sisätiloihin tultua kaikki värit pääsee hyvin esiin. On helpottavaa huomata, että Sulossa tapahtuu positiivista kehitystä : D

      Poista
  6. Kyllä ne koira vauvatkin kasvavat, ja alkavat yhteistyöhön. Kun on löytänyt hyvän kaavan niin ompelu nopeutuu, pienillä muutoksilla saa samasta kaavasta hyvinkin erilaisia versioita ja tulos on taattu. Raita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkimielisyys saa pysyä ihan vanhuuteen asti, mutta käytöstapoja sopisi jo pikkuhiljaa tulla, kun voimaa on nelivedolla välillä yli omien.

      Poista
  7. Johan on veikeä ötökkälauma muuttanut teille. Eivät taida olla vaarallisia. Kivoja perusmekkoja ja tunikoita, tuo perhoskankainen on minun mieleen. Hyviä juoksulenkkejä Sulon kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät ole vaarallisia ollenkaan! Kivaa porukkaa, kun on tutustuttu. Nyt vaan odottelen mekkoineni kesää.

      Poista
  8. Hyvaa sunnuntaita Marle! Meilla ei pelata otokoita, Kreikan lampimassa on tavattu monenlaisia. Mutta ei ikina noin kauniita! Kesa on mielessa kun teit noin ihania mekkoja vaikka kayhan ne talvellakin! Hienoa etta kavely Sulon kanssa menee paremmin. Sain Pariksen hoksaamaan yhdessa kavelyn pienten namien avulla. Puolet matkasta kylla silti vetaa ja poukkoilee tuoksujen ja kissojen peraan ja voi etta sita voimaa! Kaksin kasin takakenossa saan pidella. Terveiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Teje, välillä jotkut ötökät saa minut juoksemaan karkuun esim. mökillä semmoiset pörisevät isot kiiltävät kuoriaiset! Tiedän, ettei ne mitään tee, mutta .... Sulolle ei namut ulkona maistu, sen sijaan muut koirat tulee taskulle lihapullien tuoksun perässä. Varmasti samalta näytin Sulon kanssa! Toinen käsi on venynyt ihan varmasti pidemmäksi kuin toinen. Tänään tulikin takapakkia! Sulo keksi pelätä kylppäriä, eikä suostunut tuleemaan tassupesuun lenkin jälkeen. Vein kaikki lelut kylppäriin, mutta sekään ei auttanut. Nuo pelkäämiset on kyllä niin kummallisia! Kesää odotellen!

      Poista
  9. Onpas kivat ötökät, ihan hiljaisia ja varmaan pysyvät paikoillaan siellä minne ne laittaa eivätkä yön tunteina kapua sänkyyn kutittelemaan. Ihanat mekot olet ommellut, samaa pitäisi täälläkin harrastaa.
    Sulolle terkkuja!

    VastaaPoista
  10. Ystävällisen näköisiä ötököitä. Eivät kuvioillaan ja väreillään pelota pois vaan pikemminkin päinvastoin, kutsuvat luokseen tutustumaan.

    VastaaPoista
  11. Ihania ötököitä! Ja tunikoita/mekkoja. Mullakin olisi jo muutama kangas uutta mekko-ompeluinnostusta silmälläpitäen ja nyt ehkä kaavakin, jolla pääsen kokeilemaan ensin yhden ja sitten sopivin muutoksin voisin jatkaa sillä.

    VastaaPoista
  12. Hauskoja ötököitä; huomattavasti mukavampia kuin ne ulkoa tulevat :) Mekot/tunikat ovat myös kauniita. Sulo on komea poika.

    VastaaPoista
  13. Hui miten ötökkäistä teillä on! Ehkä järkevöitynyt Sulo saa ne ojennukseen?!?

    VastaaPoista
  14. Suorastaan söpöjä nämä värikkäät öttiäiset! Tuollaiset perusvaatteet kauniilla kankailla sopisi minunkin vaatekaappiin, vaan kun tuntuu ylivoimaiselta tehdä niitä... Iloisen värisiä ovat nämä mekkosi.

    VastaaPoista
  15. Kivoja ötököitä ja suuhun sopiva ruokavalio niillä taitaa olla.
    Voi pikku Sulo ei oo enää vauvahauva, taitaa olla jo eskarilainen joka ylpeilee uusilla taidoilla innokkaasti.

    VastaaPoista
  16. Kivoja örkkejä ja ihania vaatteita! Suloinen tuo perhosmekko!

    VastaaPoista
  17. On teillä veikeitä ötököitä! Nuo mekot/tunikat on tosi kivoja. Kuulin aikaa seuraavalta, että tunikat olisivat kovasti myös muotia. Taidanpa tehdä minkäkin.

    VastaaPoista
  18. Hui mitä ötököitä! Tarkemmin katsoen voin kyllä hyväksyä nämä. Yleensä en ole ötökkä-fani. Mutta näitä sais tulla meillekin.
    Komeita mekkoja! Inspiraationpoikasta ilmassa - onnistuiskohan...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!