perjantai 26. toukokuuta 2017

Leenu, Liinu ja Tiinu



Moikka!
Serkullani on pitkäkarvainen söpö mäyris nimeltään Liinu ja nämä kaksi ovat sitten Leenu ja Tiinu. Liinu on nyt reilu parivuotias ja ajattelin ilahduttaa neitiä pienellä peitolla.


En muistanut mitata, mutta olisikohan noin 80 x 80 cm.


Koirat oli yllättävän nopeita tehdä.


Reunukset tein useasta erilaisesta ruskeasta kankaasta. Tikkaukset ovat vapaata kiekuraa taustassa ja koirat on rajattu ihan suoralla ompeleella.


Käsityötä tämäkin, vaan ei minun tekemää. Ihana kirja täynnä toinen toistaan herkullisempia kakkuja ja kreemiohjeita, marenkeja ja kaikki gluteenittomia! Kakut on ohjeineen tehnyt ja suunnitellut Mona Tähtinen ja teokset kuvannut Laura Karlin.
Kannattaa käydä vierailemassa molempien naisten sivulla. Kakkuja voi myös tilata, Mona loihtii lähes minkälaisen unelman tahansa. Lauran voi tilata kuvaamaan juhlia ja muita tapahtumia. Taitonaisia molemmat!


Lainasin kirjan kuvauksiin mm. kankaita rekvisiitaksi. Tämä kakku köllöttää kankaalla, josta tuli pohjakangas tuohon Liinun peittoon. Että jonkinlaista tilkkuiluun liittyvää tähän kirjaan löytyy.  



Tämä on sitten ihan minun omia kokkailuja. Arvaa mitä tässä kulhossa on. 
Oikein arvannut saa jonkun pienen palkinnon ja arvailla voi vaikka keskiviikkoon 31.5. asti.


Sulo on aika pahis täällä mökillä. Jos kaivolla tai jossain näköpiirissä kulkee joku ihminen, niin Sulo säntää oitis sinne. Eihän se pahaa tarkoita, mutta koirat ei saa täällä kimpoilla minne tahtovat. Siksi Sulokin on tänään viettänyt muutaman tunnin narussa. Parasta hänen mielestään taitaa olla uiminen ja päätön juoksentelu. Yhden naisen perään etenkin. Morsian on jo 13 v labbis, eikä ollenkaan kiinnostunut nuoresta liehittelijästä. 


Aurinkoista viikonloppua!






13 kommenttia:

  1. Hei Marle ja Sulo! On siella mokilla varmaan ihanaa ja kun paasee uimaan niin ei tee pahaa valilla levata hihnassa. Valilla energisia nuorukaisia taytyy rajoittaa. Peitto on iki-ihana ja kakku nayttaa tosi makoisalta! En osaa arvailla mita olet keksinyt omaan sekoitukseesi enka yritakaan kun juuri voitin edellisessa arvuuttelussasi. Tuossa tuo super-ihana ensiapu pussi on tyopoydan nurkalla ja asken sielta laitettiin voidetta Neron masuun kun oli tahka pahalainen mennyt ihan ihoon. Nerolla on niin tiuhaa pohjavillaa ettei sielta meinaa loytya mitaan eika sinne tiensa loytanyt tahka kylla lahde millaan pois. Tien varret on niita taynna nyt. Hyvaa viikonloppua teille! x Teje

    VastaaPoista
  2. Mäyrispeitto on makee. Hienot tikkauksetkin. Tuo spiraali ei suostu tulemaan minun käsistäni. Täytyisi varmaan taas harjoitella sitäkin.

    VastaaPoista
  3. Veikkaan, että olet innostunut paloittelemaan irtokarkkeja! Pienemmissä paloissa on tietenkin vähemmän kaloreita!

    VastaaPoista
  4. Kuivattuja avokadon reunoja, kuivattuja purjon palasia, kuivattua paprikaa, riiputettua ja kuivattua amerikan pekonia, kuivattuja kirsikkatomaatteja. Nautitaan teen kera.
    Siistit mäyrikset - täälläkin meni tiellä juuri eilen yksi miltei samanlainen.
    Hyvä että olette tallella.

    VastaaPoista
  5. Mäyrispeitto on ihastuttava! Ehkäpä Sulo-komistus hiukan rauhoittuu kun kesän edetessä..

    VastaaPoista
  6. Mäyrikset ovat ihastuttavia, siis ehdit ensin:):)
    Ja nuo sun kokkailut.....niistä ei ota selvää erkkikään;)...lienevätkö syötävää ollenkaan:) Niin, että arvaamatta jää, jotain simenen tapaista sieltä saatan löytää kun oikein tarkasti yritän katsoa:)

    VastaaPoista
  7. Piti vielä jatkaa että kohta ollaan taas vähän viisaampia kun selviää mitä kulho sisältää:)

    VastaaPoista
  8. Just upea mäyrispeitto! Hieno katse :) etten sanoisi tuijotus suoraan kameraan.
    Kulhossa on raparperin palasia - tai ainakin pitäisi olla tähän aikaan vuodesta :)

    VastaaPoista
  9. Hieno mäyris! Sekoitusta on vaikea kuvan perusteella arvata mutta voisi olla pähkinä-siemen-sekoitus viipaloituna :)
    Ihanan näköinen kirja, täytyypä tutustua kun sitä gluteenitonta joudun minäkin käyttämään.

    VastaaPoista
  10. Eihän Sulo ole vaan mustis mäyrikselle, etenkin kun mäyriksellä on niin komea takki. Kokkailuusi en osaa ottaa kantaa, ensiksi ajattelin, että nyt on Marlelta mennyt astiat palasiksi, mutta ehkä tuo kupillinen on kuitenkin jotain syötävää.

    VastaaPoista
  11. Kuinka olen ohittanut nämä super ihanat mäyrikset!!! Piti ihan selata taakse päin seuraavasta postauksesta, kun en muista lukeneeni kilpailusta mitään!
    Laitan mieleen molemmat nimet, kakut ovat niin persoonallisia ja kuvaajallekkin saattaa tulla tarvetta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!