perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kassi-alman kertomuksia

Edellisen postauksen arvuutus oli aika mahdoton, kun silppu ei ollut oikeastaan syötävää, vaikka kokkailusta puhuinkin. Sulo-koira kyllä söi, mutta sitä ei kai lasketa. Kukaan ei arvannut oikein, mutta Irma arveli, ettei kyseessä ole syötävä ollenkaan. Irma ei tosin arvannut mitään, mutta kuitenkin ajattelin hänen olevan voittaja. Semmoinen pakkovoittaja, joka ei edes osallistunut arvailuun. Palkinnon postitan sitten kun keksin mikä se on.

 

Silppu oli taikinabatiikin taikinamuruja, jotka olin rapsutellut kankaasta. 
Ensimmäiset taikinat Sulo kävi osin pilaamassa, kun laitoin kankaan kuivumaan ompeluhuoneen sängyn päällä olevalle levylle. Hän oli hiippaillut sinne ja nuoli kiihkeästi taikinakuvioita. 


Tein uudet taikinat ja kuviot ja tällä kertaa huoneen ovi meni tiukasti kiinni.


Kankaasta tein kauppakassin. Yksinkertainen malli, jonka voi taitella käsilaukkuun mukaan niitä hetkiä varten, kun on ajautunut ostoksille ilman tarkoitusta eli vahingossa. Siinä kohdin, kun myyjä kysyy, haluatko ostaa muovikassin, vastaan: "No way!" ja tempaisen oman salakassin käsilaukusta. Kaikilla näin säästyneillä muovikassirahoilla ostan uusia kankaita.


Lisää kasseja! Mallin idea on samansuuntainen kuin Marimekon matkuri-kassi. Tämä kasvaa sen verran isoksi, että mahtuu hyvin useat yllätysostokset.


Sivussa on toisella puolella tasku kantohihnojen välissä. Koko "matalana" korkeus 29 cm, "korkeana" 36 cm. Leveys 40 cm ja pohja 12 cm. Materiaali on Etolasta ostettua pöytäliinaa, sellaista hieman muovista, jota voi pyyhkiä kostealla. 


Tässä kuvassa lisätilaa antava yläosa on taitettu alas ja kassi on näppärän kokoinen ihan vaikka kaupungille mennessä. Edellisessä kuvassa yläosa on nostettu ylös ja kassi on korkea.Sisällä on puuvillavuori ja päällyskankaasta tehty vetoketjullinen tasku. Laitoin pohjaan tarroilla kiinni olevan tuen. Istuinalustasta leikattu palanen, jonka päälystin kassikankaalla.


Marimekon raitakankaasta samalla systeemillä tehty kassi. Korkeus suurimmillaan 50 cm, matalampana 42 cm. Leveys pohjasta mitattuna 26 cm ja pohjan syvyys 14,5 cm. Pitkä ja hoikka, kuten me kaikki ollaan! ; D
Ulkopuolella tasku kuten edellisessä kassissa.


Tämä on merellisen raikas kassi! Punainen vetskari ja valkoinen narunpätkä vetimessä on hyvät piristykset.


Sisäpuolella valkoinen vuori, jossa avoin tasku ja pohjassa irroitettava tuki. 
Hii- ohoi! Lahden merille!


Sitten hieman romattisempia tunnelmia. Lähden tämän kassin kanssa syreenimajaan virkkaamaan jotain hempukkaa työtä. Sitten kesällä, kun on lämmin ja syreenit kukkii. Kassin korkeus keskikohdalta on 30 cm ja leveys ylhäällä 38 cm, pohjassa n. 25 cm ja pohjakappale on 10 cm leveä.


Tarkkasilmäinen huomaa, että kassissa on käytetty kahta eri kukkakangasta. Myös takapuolella on vielä kahta eri kangasta! Eli neljästä näytepalasta koottu päällinen. Kiinnistyksenä tavallinen nappi. Tosin se on kaunis. Sulo söi eilen yhden napin, mutta se olikin ihan perusnappi, sellainen miestenpaitanappi.


Kassissa on vuoren ja päällisen välissä tukea antamassa ohut laukkuhuopa, jonka tikkasin vinolla ruututikkauksella.Sisällä avoin, kaksilokeroinen tasku ja tärkeä avainnauha. Voihan siihen nauhan päässä olevaan lukkoon kiinnittää vaikka lompakon, jos siinä sattuu olemaan joku kiinnitykseen sopiva juttu. 


Pohjapala on kivan muotoinen, nousee sivuilta kolmionmallisesti ylös.
Ihan söpö kassi kesämenoihin.


Sulo on oppinut tarkkailemaan ohikulkijoita parvekkeen reunalla notkuen.


Mökillä tarkoitukseni oli kuvata saniaispuskaa, mutta Sulon mielestä siitä puuttui se jokin. 

Mukavaa viikonloppua ja onnittelut kaikille valmistuneille! 
(Enkä nyt tarkoita valmistuneita käsitöitä, tai vähän niitäkin.)


19 kommenttia:

 1. Voi, miten ihania kasseja, jokaisella on oma käyttötarkoitus. Tuo batiikkikangas on tosi kaunis. Kunhan saan suursiivoukset loppuun, niin kokeilen vastaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena, taikinabatiikin tekeminen on hauskaa, mutta kuivan taikinan rapsuttelu ei ollenkaan kivaa.

   Poista
 2. Kivoja kasseja ja ehkä vielä kivampia kuvauksia niistä! Sulo on niin nimensä veroinen. Mitä sinä oikein horisit siitä, etteivät omat valokuvaukset olisi minkään näköisiä nyt kun Sulo on käynyt design-valokuvaajalla? Nämähän olivat maan mainioita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jaa, mitä tohon nyt sanoisi. Ei olla huipulla, mutta välttänee.

   Poista
 3. Kasseja ei voi koskaan omistaa liikaa. En ole enää vuosiin kantanut ostoksia kotiin kaupan muovikasseissa. Miten minulta on tuo edellinen postaus jäänyt huomiotta? Ihanat koirat! Terkut valppaalle Sulolle ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä pyrin myös muovikassittomuuteen. Kangaskaupaan muistan aina ottaa kangaskassin mukaan, yhdessä vaiheessa meillä oli joka paikassa eurokankaan muovikasseja.

   Poista
 4. No nyt on kasseja jokalähtön. Hienoja kaikkityynni. Sulo on jo niin iso poika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi keksiä niitä lähtöjä! Sulo on aikamoinen ukkeli. Iso ja ennenkaikkea vahva.

   Poista
 5. Kiva olla pakkovoittaja:) Sun arvoitukset on kyllä tosiaan arvoituksia, aika vaikeita;) Hyvä kuitenkin että kokkailu edes Sulolle maistui:)
  Matkuri-tyyppinen kassimalli näyttää kiinnostavalta, kukkakassin mallilla olen tehnyt myös yhden kassin enkä yhtään muista missä se nyt on, mutta joku on ilmeisesti halunnut sen;)
  Sulo on kyllä komea poika ja osaat laittaa siitä kivoja kuvia meille nähtäväksi:) Lisää odotellen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan sinulle jossain vaiheessa kesää jonkun palkinnon. Voit heitellä vinkkejä tai toiveita.

   Poista
 6. Kauniita ja käytännöllisiä ovat kaikki kassiluomukset.
  Kukkakassi ehdoton suosikki yksityiskohtineen.
  Sulo selkeästi alkaa tehdä havaintoja ympäristöstä ja tuokoon se mukanaan viisautta.
  Hyvää kesää teille!

  VastaaPoista
 7. Hei Marle ja Sulo! Sulo on niin kaunis ja komea! Voin ymmartaa kuin mielenkiintoisia ne taikinat olivat Sulolle! Tuli upeaa batiikkia! Kaikki uudet kassit ovat ihania! London tulee taas tanaan meille mutta Paris on viela yliopistossa. Nyt ei kylla selka kestais vieda sita lenkille kun se on niin vahva. Nayttiko nappi namilta? x Teje

  VastaaPoista
 8. Mä arvasin, että se silppu oli jotain ihan outoa niin en lähtenyt arvaamaan mitä se on.
  Sulo on siis partsikyttääjä;) Ai ai ettei vaan loikkaa yli omille teilleen.
  Kivoja kasseja oot tehny, ja nättejä, onneks oon jo kassialma niin ettei tarvinnu Hagiksen markkinoilta ostaa vaikk sielki oli kivoja kasseja. Olin tiukkana.

  VastaaPoista
 9. Kauniita, hauskoja ja käytännöllisiä kasseja! Voi valita fiiliksen mukaan. Batiikkikassi on kivan boheemi :)
  Sulo pitää vahtia, hyvä!!!

  VastaaPoista
 10. Tuo taikinatekniikka on mielenkiintoista. Näin Strömsössä sitä tehtävän ja aion kokeilla myös. Hienoja kasseja teitkin.

  VastaaPoista
 11. No nyt on kasseja joka lähtöön, käytännöllinen malli toi "kasvava" versio. Hienoja kaikki neljä.
  Tottakai pitää yksi Sulo kuvassa olla, ei ne saniaiset miltään näytä ilman koirua :o)

  VastaaPoista
 12. Sinullapa onkin ollut kassitehdas! Toinen toistaan hienompia! Kassimallitkin on Marimekolla oivallisia :)
  Ihanaa että Irma pääsi "pakkovoittajaksi"! Onnea hänelle!
  Kyllä Sulo sopii kuvaan ku kuvaan :)

  VastaaPoista
 13. Nyt on kasseja joka lähtöön ja tyyliin! Taikinaterapia kuulostaa todella mielenkiintoiselle, aika vaikea oli arvaustehtäväsi, mutta onneksi voittaja löytyi!

  VastaaPoista
 14. Upea kassikokoelma. Kivan näköistä taikinabatiikkia. Hauskaa tekemistä vai mitä! Hieman tutun näköisiä kuvioitakin. Monen laista mallia olet kasseihin kokeillut. Matkuri kuulostaa hauskalta ja siltä että se on aina valmiina lähtöön.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!