torstai 26. heinäkuuta 2018

kesän vitsaukset

Kesäisin tulee sisälle kaikenmaailman ötököitä. Jotkut on ihan harmittomia, niin kuin vaikka hämähäkit (yök!) ja toiset on sitten tosi ikäviä, kuten muurahaiset.
Joskus kymmenen vuotta sitten meille tuli eteiseen yhtä äkkiä kamala lauma muurahaisia. Yleensä ne on mennyt käytävän toiselle puolelle naapuriin. Niillä varmaan oli paremmat ja makeemmat eväät. Minulla ei ollut mitään myrkkyä, joten suihkutin vieraat ikkunanpesuaineella. Tehosi. Ne lähti naapuriin eikä sen koommin ole tulleet meille. Paitsi nyt.




Ensin tuli yksi. Aika kookas ja värikäs. En yhtään tiennyt mitä laija tämä oli.




Kohta tuli jostain toinen, joka oli minusta ensimmäistä vaarallisemman näköinen. Punainen väri on aina semmoinen vaaran väri. Punaisiin pukeutunut urheilujoukkuekin koetaan vaarallisempana vastustajana kuin vaikka siniseen pukeutunut.


Kolmas olikin sitten jo turkoosi! Ensin vaan katselin noita, mutta sitten tökin sormella. Ihan kesyjä, ei purreet tai pistäneet. Katsoin netistä että ovat englantilaista alkuperää. Ehkä tulleet jollain laivalla.

Paper piecing hommia, pieniä palasia ja paljon, mutta erittäin mukavaa puuhaa. Jos tekisi vielä lisää ja kokoaisi oikein muurahaispesän! Olisi sen päällä sitten mukava loikoilla! Ja syksyllä mennä muurahaispesän alle.



Tämä ei sentään ole mikään mato.
Arvaa ensin, mitä täällä säilytetään, ennen kuin luet loppuun.


Ok, tein sen tyttärelle. Ei ole jooga-alustan kuljetuspussi, vaikka kyllä tämä siihenkin hommaan sopii.
Siitä tuli valokuvaajan kameroiden jalustoille ja muille pitkänomaisille kuvaajan tarvitsemille vempaimille erinomainen kuljetuskassi. Hieman merimiessäkin tyyliin, laihempi vaan ja olkahihnalla ei suljeta pussia, vaan siihen on nauhat erikseen. Ohut laukkuhuopa antaa ryhtiä ja suojaa tavaroita. Tikkasin vinoruutua, näkyy ylemmässä kuvassa, jos nähdä haluaa. Olkahihnan pituutta voi säätää vaikka menemään pään yli.


Nyt kun on näin helteistä, on hyvä syy syödä jätskiä. Vaikka monta kertaa päivässä. Helsingin Laivurinkadulle on tullut ihan pikkuinen kahvila, Bus Gelato, jossa myydään tosiherkkuja jädejä ja sorbetteja. Tänään otin kirsikkaa. Voi pojat, oli tosi hyvää. Suklaa appelsiini on myös hyvää ja sitruuna ihanan raikas.




Sulo tuoksuttelee lavendelia, ei osaa päättää onko hyvä vai ei. Ehkä oli hyvä, kun lopuksi nuolaisi kukkaa.

Mukavaa loppuviikkoa!


35 kommenttia:

  1. Noi ötökät on kyllä ihan kivoja sisällä!

    VastaaPoista
  2. Jätskillä on tainnut tulla käytyä useamman kerran ko.paikassa kun noin monta makua tunnistat😄.Kyllä mullekin maistuis ja maistuukin!!Sulo on fiksu kun vaan tuoksuttelee ja nuolaisee.Kerran lenkillä ollessamme Onni haisteli tien vieressä olevaa ruusua ja sitten pissasi samaan kukkaan 😧.Muurahaiskeosta näyttää tulevan hauska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, ohikulkiessa olen saattanut tutustua aika moniin makuihin : ) Onnipas päätti hieman muokata ruusun tuoksua mieleisekseen!

      Poista
  3. Tämä murkkulaji on oikein hauska eikä tarvi yhtään harmitella sisälletuloa vaikka ovat isoja! Keonkin saavat tehdä!
    Hyvä kun äiti osaa tehdä kaikenlaisia kuljetuspusseja tarpeen mukaan! Jäätelö maistuu ja näillä keleillä erityisesti. No nyt Sulo tunnistaa laventelin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuollaiset murkut voi kotieläimiksi ottaa. Tuon pussukan teinkin niin nopeasti, että tytär yllättyi.

      Poista
  4. Ihastuttavia murkkuja( onneksi oli ärrällä ;D ) paljon pieniä paloja, näpertämistä piisaa. Vaude mikä jätskivalikoima, maistuisi kyllä minullekin :D
    Sulolla hyvä kukkamaku ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsen suusta on kuulunut myös ällällä ja muita vaihtoehtoja on muurahaiseva tai tarkemmin lajia määrittävä kusitiainen.

      Poista
  5. Kivoja ötököitä ja kiva, kun eivät pistä! Helteistä viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Tuollaista jalustan pussia kaivattaisiin täälläkin. Ottaen huomioon, että en koskaan saanut aikaan jooga-alustan pussiakaan, niin tuskin tuollaiseen pystyn. Malesiassa näin kauan sitten todella isoja muurahaisia, muttei onneksi ihan tuon mallin kokoisia. Pelottavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan, kun teit sitä pussia joogamatolle. Se ei siis valmistunut koskaan. Lauralla on niitä jalustoja kaksin kappalein ja sitten jotain muutakin pitkää tavaraa. Tuli ihan näppärä. Nämä ei tosiaan ole malesialaisia murkkuja.

      Poista
  7. Hienoja hyönteisiä kerrassaan! Paper piecing saa minut usein hulluuden partaalle, kun palat menevät vinoon eivätkä peitäkään tarkoitettua pienen pientä aluetta. Oikein tehtynä lopputulos on kyllä vaikuttava!
    Äideiltä tilataan usein tuollaista luovaa työtä vaativia projekteja. Toivottavasti saaja osaa olla tuloksesta ylpeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paper piecingissä viehättää juuri se, että ei saa yhtään luulla, että kyllä tämä tilkku varmasti riittää. Ei se riitä kuitenkaan! Pussukan saaja oli hyvin tyytyväinen ja laittoi heti instastoryn kuvaa kera tekstin.

      Poista
  8. Vautsi, mitä muurahaisia! Jännittävää nähdä, millainen työ näistä sitten syntyy, kun kaikki murkut on kerääntyneet yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tässä itseäkin jännittää, kun ei ole vielä mitään suunnitelmaa! : D

      Poista
  9. Onneksi hyönteisjutussasi oli vain muurahaisia ja nekin ystävällisiä! Ja hienoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei punkkeja eikä käärmeitä. En pidä niistä. Ja kiitos!

      Poista
  10. Tuollaiset muurahaiset minäkin toivottaisin tervetulleiksi. Viehättäviä. Joogamaton kuljetuspussi minullekin tuli ensin mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus, jos into on kova, teen itselleni joogamatolle pussin. Veikkaus on, että se ei valmistu koskaan.

      Poista
  11. Ihanat muurahaiset, kerrassaan hauskoja seuralaisia näin ovat kilttejä. Ne keltiäiset on kamalia.
    Kätevä kantain, mulla on kävelysauvoille tommonen jos ei jaksa/viitsi koko matkaa sauvoa niin voi laittaa pussiin ja kanssakulkijat voivat vapaasti ajatella, että siellä on hienoja kameranjalkoja;)
    Laivurinkadulle on nyt hyvä syy taas mennä, kiitos vinkistä. Ne on mun lapsuuskotiseutuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis jokainen tavara tarvitsee oman pussukan! En olisi kyllä sauvoille sellaista keksinyt tehdä. Mekin aikanaan asuttiin Viiskulmassa, mutta nyt tämä herkkupaikka on lähellä työpaikkaa.

      Poista
  12. Ihanat ommellut muurahaiset, vaikken niistä muuten pidäkään ! Jäätelö on paras kesäherkku näin helteillä. Kiva pussi tärkeille kuvaustarpeille. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annika, en minäkään muista muurahaisista pidä. Jäde tai mehujää päivässä pitää mielen virkeänä, helteelläkin!

      Poista
  13. Nämä ovatkin kivoja kesän vitsauksia kaikki, ne oikeat muurahaiset eivät ollenkaan:) Jäätelö on kyllä kesän ykkösjuttu ja kuljetus pussu on oikein kiva, tuollainen olisi meidän isännellekin tarpeen, pitäisi varmaan tehdä:-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut, että jos on paljon muurahaisia, ei olisi käärmeitä. Mahtaako olla totta? Yllätä miehesi ja tee hänelle jalustapussukka!

      Poista
  14. Vautsi mitkä teini muurahaiset, murkut. Kattelin tuota työn jälkeä ja jo mielessäni suunnittelin miten jossakin kohdassa vois oikasta. On niin monta mahdollisuutta ommella vikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisuuksia ommella vikaan on todella paljon ja olen niin tehnytkin!

      Poista
  15. Tuollaisilla murkuilla on vikkelät jalat, muurahaiskekoon pitääkin laittaa aika joukko. Kantopussukat sopivat miesväellekin, milloin mitäkin sisään. Ne oikeat murkut voi karkoittaa talkilla. Raita

    VastaaPoista
  16. Jäätelöpuoti on testattu ja herkulliseksi havaittu.Mä oon ollu lastentarhassa siinä Laivurinkadun kulmassa, Onnelassa. SIlloin asuin Merikadulla.

    VastaaPoista
  17. Metkaa porukkaa!!! Näistä tulisi tosiaan kiva peitto, vaikka blokkien tekemisessä on varmaan aika kova työ.
    Näin tuo jäätelömyymälän yks päivä. Silloin en ostanut mutta täytyy vielä poiketa siellä ennen kuin helteet loppuu!

    VastaaPoista
  18. Ihanat murkut, olisi kiva nähdä joskus koko keko

    VastaaPoista
  19. Oh these ants are so cute! The fabric kind are the only kind I would let in my house. You do a great job with paper piecing!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!